26 mei 2015 
2 min. leestijd

Dag vrije dagen

Gisteren was het nog tweede Pinksterdag. Een heerlijke dag om met het gezin door te brengen. Wij brachten een bezoek aan de appelparade van de Olmenhorst. De Olmenhorst ligt hier om de hoek en we komen er dus vaker. En het was druk. Uit het hele land komen er mensen kijken. Heerlijk proeven van de relaxte sfeer, de leuke markt, met veel kramen uit de omgeving, maar ook veel biologisch. Fantastisch. Maar gelijk was deze dag ook de laatste vrije dag voorlopig. En we begonnen er net aan te wennen

De feestdagen

Terugblik_14_maandag

2e Paasdag, heerlijk buiten genoten bij de Olmenhorst

Elk voorjaar lijkt het wel feest. Vooral de maand mei. Dit jaar viel Pasen begin april en luidde de feestdagen in. Het eerste lange weekend was een feit! Goede vrijdag en 2e paasdag lekker vrij. Opgevolgd door einde van de maand 2 weken meivakantie. Met daarin Koningsdag en bevrijdingsdag. Dan een heel kort weekje en weer een lang weekend. Hemelvaart. Ook de dag na Hemelvaart was een vrije dag. En de week daarop als afsluiting het lange Pinksterweekend. Nu is het tot de kerst weer gedaan met de extra vrije dagen. En ook de zomervakantie laat nog heel even op zich wachten. Hoewel, onze regio heeft dit jaar vroeg vakantie, dus voor je het weet is het al zover.

Uit het ritme

Strand

’s Avonds nog lekker spelen op het strand

Met de vrije dagen en lange weekenden is ook het licht langzaam steeds meer opgerukt en leven we alweer toe naar de langste dag, of kortste nacht van het jaar. Als de zon weer precies loodrecht boven de Kreeftskeerkring staat en daarna weer langzaam naar beneden verhuisd. De langste dag hebben we dan gehad, maar de warme zwoele zomeravonden zijn (hoop ik) nog in aantocht.
Maar vooral het feit dat het ’s avonds weer langer licht is, is enorm fijn. Lekker lang buiten in de tuin bij de BBQ of vuurkorf. Ook de kinderen vermaken zich prima. En zolang het licht is, en gezellig in de tuin kost het moeite om ze op tijd naar bed te brengen.

Eerlijk ik heb ook niet altijd zin om de “strijd” met ze aan te gaan als we nog gezellig zitten. Nu zijn onze kinderen heel gezellig ’s avonds. En slapen ze ook nog wel een beetje uit de volgende dag. Dus geen kids die om 6 uur weer wakker zijn en de rest van de dag niet te genieten.
Nee gisteren, tweede Pinksterdag sliepen ze zelfs uit tot bijna 9 uur. Ze passen zich hier wel aan, aan het ritme van de feestdagen. En ik vind het heerlijk!

Terug in het ritme

Helaas voor hen, en dus ook voor ons, moeten ze toch nog een paar weken terug in het ritme van op tijd naar bed en op tijd weer opstaan. De laatste schoolweken, vol met drukke activiteiten (avondvierdaagse, schoolreis, juffendag) staan voor de deur. En zo makkelijk dat ze zich aanpassen aan het relaxte ritme van de vrije dagen, zo lastig is het nu dat het in de avond lang licht is, en hopelijk nog lekker warm buiten. De kinderen willen nog lekker spelen na het eten en niet naar bed. Maar nog even volhouden, we tellen af naar de zomervakantie.

Hebben jullie ook genoten van de vrije dagen?

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 26 May 2015

Ja hoor, maar ik vind het ook niet erg dat ze nu voorbij zijn.

marjon1911
Door

marjon1911

op 26 May 2015

Fijn dat jouw kinderen nog uitslapen. De onze in ieder geval niet. Inderdaad veel vrije dagen achter elkaar geweest. Ik merk het wel aan de kinderen op mijn merk. Ze moeten ook weer even wennen. De vrije dagen hier besteed met kermis, wandelen, dagje strand... dus wel genoten!

Kim
Door

Kim

op 26 May 2015

Fijne dagen zijn heerlijk, maar ze zorgen inderdaad wel voor veel onrust. Door het missen van het ritme... Tja!

Reactie plaatsen