03 mei 2015 
in Tags
2 min. leestijd

Mommy/daddy tag

Via Facebook zag ik op www.poldermama.nl deze tag. Ik vind het leuk om regelmatig op zondag een tag te plaatsen. Vandaag dus de the mommy/daddy tag, en natuurlijk de mama variant.

Via Patricia van BlogQueen kun je ook terugvinden van wie de tag origineel komt. Deze is van  Little Mrs. Middleton

Hoeveel kinderen wilde VOOR je moeder werd?
2 leek mij altijd al het perfecte aantal. Praktisch voor in de auto. Toen we thuis groter werden, vond ik het altijd maar krap achterin de auto met zijn drieën. Het liefst wilde ik dan ook wel vast een jongen en een meisje bestellen. Heerlijk van alles wat.

Is dat aantal veranderd nu je moeder bent?
Nee, twee vind ik nog steeds een perfect aantal. Nog steeds lekker praktisch. Helemaal in deze tijd in auto’s met die grote autostoelen. Met meer kinderen is het zo proppen met die stoelen. En als je weg gaat heb je allebei makkelijk 1 kind onder je hoede.

Hoeveel kinderen heb je nu?
2: en het is gelukt hoor. We zijn gezegend met een meisje en een jongen.Gezin

Waren je kinderen gepland of een verrassing?

Gepland, voor zover je kinderen en zwangerschappen kan plannen. In elk geval hebben we beide keren heel bewust de pil weggedaan. Maar natuurlijk blijft het wel een verrassing wanneer er dan toch een baby in je buik groeit.

Hoe heb je het grote nieuws verteld en wist je het geslacht van tevoren?

Bij de eerste hebben we het verteld nav de eerste echofoto’s. En toen nummer 2 zich aankondigde hebben we dat door A laten vertellen. Zij was toen al 5, dus mocht zij aankondigen dat er een broertje of zusje onderweg was. Bij A wisten we niet wat het geslacht van de baby was. Mijn voorgevoel was wel sterk een meisje, ik was dan ook helemaal van slag toen ik op een nacht gedroomd had dat ik bevallen was van een jongetje.
Bij T hebben we gekeken bij de 20 weken echo. En daar zagen we duidelijk een kleine babyboy in aantocht. En dat mocht iedereen ook weten van ons.

Wat is het meest uitdagende / waardevolle aspect van moeder zijn?
Het mooiste van moeder zijn is de onvoorwaardelijke liefde en het onvoorwaardelijke vertrouwen dat de kinderen in je hebben. Hoe kleiner ze zijn, hoe meer. En als je dan een knuffel krijgt en een kus, dan smelt je gewoon als mama.

Welk advies heb je voor mama’s to be?

Luister naar je gevoel, wat betreft de opvoeding. Jij weet het beste wat goed is voor je kind en wat het beste werkt. Wil je advies? Luister dan niet naar al die goedbedoelde ongevraagde adviezen, maar kies iemand uit die jij vertrouwt  aan wie je advies vraagt. Het maakt niet uit of dat nu je oma, moeder, schoonzus of een vriendin is. Jij weet dat je van die persoon het beste passende advies krijgt. De rest kun je gewoon naast je neerleggen.

Heb je echt mama-tijd? Zo ja, wat doe je dan het liefste?

Mamatijd? In de zin van tijd voor de kinderen. Ja! Genoeg. Ik vind het fijn om met de jongste op de bank spelletjes te doen en liedjes te zingen. Of met beide kinderen lekker naar buiten te gaan.
Mamatijd als in tijd voor mezelf. Weinig, ’s avond als iedereen slaapt, nog even wat blogjes lezen of een boek vind ik dan wel heel fijn.

Waar zou je graag beter in willen worden als moeder zijnde?
Meer geduld hebben met de oudste. Ik ben bang dat ze toch het meeste op mij lijkt in haar karakter, en daar ben ik toch minder geduldig in dan dat ik zou willen.

Wat is je favoriete familie uitje?Strand
Met zijn allen naar het strand en dan langzaam de zon zien zakken op een mooie zomeravond. Of lekker met zijn allen een ijsje eten bij onze favoriete ijssalon in het dorp.

Fijne zondag allemaal!

bampraat
Door

bampraat

op 03 May 2015

leuk om te lezen! :)

Reactie plaatsen