21 juni 2015 
in Tags
3 min. leestijd

Summer en Family tag

Elk jaar rond of op 21 juni begint de zomer. Dus omdat het vandaag 21 juni is en dus astronomisch gezien zomer, leek het mij een goed plan om de Summer en Family tag van Nicole over te nemen. Oké de zomer is de laatste dagen met koude temperaturen ver te zoeken, maar we hebben ook al een paar mooie dagen gehad. Maar nu kan wat mij betreft de zomer echt beginnen!

Welke activiteiten onderneem je met je gezin?

Het liefst zou ik met ze op vakantie gaan. Naar een warm land met zon garantie en een zwembad of een leuk strand. De kinderen vermaken zich prima met water en zon. En dan kunnen manlief en ik om de beurt ons verliezen in een heerlijk boek.
Maar de hele zomer op vakantie zou nog niet eens lukken als we miljonair waren, want de vakantiedagen zijn ook niet voorradig. Daarom zoeken we zeker zomers aan het einde van de middag of vroege avond ook graag het strand op. Of we zetten de BBQ aan in de tuin. Genoeg te doen dus, als het weer in Nederland ook een beetje meewerkt hoeven wij ons niet te vervelen.

Wat is de musthave voor je kindje in de zomer?
Zon! Als de zon schijnt, zijn mijn kinderen gezelliger dan als het slecht weer is. Daarnaast spelen ze dan heerlijk buiten, wat goed is voor de opname van vitamine D. Natuurlijk smeer ik ze wel in met zonnebrand, want teveel zon is ook niet goed natuurlijk. O en probeer een basisschool kind eens 6 weken te vermaken zonder dat je weggaat en zonder zon? Ondoenlijk!

Waar speelt je kind het liefste mee?

Geef de oudste een zwembad en een vriendinnetje en je ziet haar de hele dag niet meer. En horen ook niet. Uren kan ze zich dan vermaken. De jongste vindt de zandbak op dit moment fantastisch. Samen spelen is ook heerlijk met een tentje en wat kleden maken ze een hut en daar wordt alles heen gesleept.

Waar moet je echt heen op gezinsvakantie?

Voor de komst van T zijn we met A naar New York en Curaçao geweest. Met T alleen naar Spanje. Nu is een stad niet direct een aanrader met kinderen, maar zowel Curaçao als Spanje stonden voor een groot deel in hete teken van zon, zand en water. Dus als je dat kunt vinden zit je vast goed.

Wat is echt een no go qua gezinsvakantie?

Volgens mij kan alles. Zelfs naar New York is ons gelukt, en het was fantastisch. Maar pas wel je reisschema aan aan de kinderen. Een rondreis waar ze alleen maar in een bus ofzo moeten zitten is niet echt geschikt, vind ik. Er moet genoeg tijd zijn om te lopen en te spelen.

Ga je met of zonder kinderen naar een festival?

Naar het peuterfestival neem ik ze mee. Maar haha dat was speciaal voor de kleintjes. Verder zijn wij eigenlijk niet zulke festivalgangers. Dus gaan ze ook niet mee. Maar wij ook niet. Maar als ik wel zou gaan, dan mogen ze niet mee. Teveel herrie, drank en andere ellende voor hen.

Draai je andere muziek voor je kind tijdens de zomer?

Niet echt, als ik al muziek aan doe is het meestal radio. Of al iets wat ze zelf opzoeken. En dat is eigenlijk altijd wel hetzelfde. Net wat er in is op dat moment.

Wat is je favoriete zomerse foto?
Strand
Je kent hem al de foto van het strand in de avond. Als het vakantie is mag het ook laat worden, want de kids slapen de volgende dag prima uit. Lekker wachten op de zonsondergang. Deze foto is dan wel van het voorjaar, maar geeft dus prima weer waar wij van houden.

Wat is je favoriete zomerse kinderdrankje?

Limonade, maar dan met weinig siroop. Ziet er gezelliger uit dan water. Maar dan met een zomers tintje, een ijsblokje. A en ik maken ook wel vaak ijsthee. Zelf gemaakt, dus veel gezonder dan uit de winkel. Of in elk geval veel minder suiker.

Hoe kleed je jouw kind het liefst tijdens de zomer?

T krijgt een korte broek met een shirtje aan met korte mouwen. Als het te warm is voor een romper, trek ik een onderbroekje aan over zijn luier. A pakt al jaren zelf haar kleding uit de kast. Ze koos de afgelopen jaren steeds een lekker luchtige jurk uit.

Omdat hij nog vrij nieuw is vind ik het ook leuk om deze tag door te geven. Tamara en Marjon willen jullie de tag overnemen?

josanjongbloed
Door

josanjongbloed

op 21 Jun 2015

Gaaf dat je toch nog naar New York bent geweest met je kind. Ik wil ook ooit nog zoiets doen.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Jun 2015

Gewoon doen! Makkelijk praten vanaf deze kant

marjon1911
Door

marjon1911

op 22 Jun 2015

Leuke tag, ik dacht al die moet ik eens gaan invullen. Bij deze dus. Herkenbaar, bij mooi weer zijn de kinderen vrolijk en spelen lekker buiten. Mooie reizen hebben jullie met je dochter gemaakt.

Reactie plaatsen