07 februari 2015 
in Tags
4 min. leestijd

This or That Tag -Mommy style 1

Tijd voor een nieuwe tag. Linda maakte van deze tag een mama-editie. En die is erg leuk om in te vullen. De tag is heel simpel; er zijn vijftig twee keuzevragen waarvan je een antwoord selecteert. Deze zijn onderverdeeld in de thema’s zwangerschap, food, fashion, opvoeding en online life. 50 vragen is enorm veel, daarom knip ik deze tag in 2 stukken. Vandaag het eerste deel en morgen het tweede deel.

this-or-that-tag-mommy-style-640x425
bron: This or That tag; Mommy style – Mamaliefde

Zwangerschap & Bevalling

 • Thuisbevalling of ziekenhuis; Duidelijk ziekenhuis. Bij beide kinderen voor gekozen. Lekker geen rommel thuis, en als er iets niet goed gaat ben je er al. Tijdens de zwangerschap van de eerste betrokken er al zoveel mensen richting ziekenhuis, dat leek me een veilig idee. Na de tweede keer ook te horen gekregen, dat mocht ik ooit nog eens willen bevallen, het alleen nog in het ziekenhuis mag. Maar goed, leuke hypothese, want het is klaar hier met bevallingen.
 • Oei ik Groei of Zwangerschapsforum; Oei ik groei, heel duidelijk. Klopte bijna altijd. Heerlijk boek en ook nog gewoon leuk om herkenbare situaties te lezen. Nee ik ben niet zo van en forum….
  Verloskundige of gynaecoloog; Bij beide zwangerschappen onder begeleiding van de plaatselijke verloskundige praktijk geweest. Zulke lieve en goede dames. Eerste bevallig bij de gynaecoloog, dat was niet echt een succes, wat ik me er onder invloed van de pethidine nog van kan herinneren. De tweede bevalling door de verloskundige, ging veel relaxter en makkelijker. Daarna toch overgedragen aan de gynaecoloog, en wederom was dat een mindere ervaring. Nog een reden om nooit meer aan een bevalling te beginnen, volgende keer zou ik er weer mee te maken krijgen.
 • Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur; Voor twee? Nee voor een heel weeshuis. Ik kon blijven eten, hielp heel goed juist tegen maagzuur of misselijkheid. Steeds kleine beetjes. En bergen M&M’s en andere zoetigheid. En maar 2x rond de 10 kilo aangekomen he!
 • Nesteldrang voor of na bevalling; Beide. De eerste keer is mijn moeder nog een keer komen helpen, want ik wilde perse de ramen nog gelapt hebben, de kattenbakken helemaal uitgesopt en er moest nog zoveel gebeuren……De tweede keer viel het erg mee. Ik wist van te voren dat de babykamer nog niet klaar was, want nummer 1 moest nog naar zolder verhuizen en we wachtte op het gordijn. Maar waar manlief de zenuwen van kreeg, was ik er heel makkelijk over. Zou vast goed komen. Na de bevalling, kreeg ik uiteindelijk echt schoonmaakwoede. Het hele huis kreeg een beurt, met zoonlief in de draagzak.
 • Wel / geen foto’s van bevalling; Nee bedankt. Hoef ik echt niet. Maak daarna maar foto’s.
 • Geslacht bekend of onbekend voor bevalling; Bij nummer 1 was het een verrassing dat er een meisje werd geboren. Hoewel mijn voorgevoel het altijd heeft verteld. Bij nummer 2 wilden we het wel weten, ook leuk voor de afwisseling. Beide een keer meegemaakt.
 • Wel of geen buikband; Nee, ik vond het niets. Vond het me niet staan. Bij de eerste zwangerschap had ik ze wel, maar snel in de kast laten liggen. En de tweede zijn ze ook alleen aan het einde onder een shirt als verlenging gedragen toen de buik echt te groot werd.
 • Zomer of winter zwangerschap; Beiden. Onze dame is in de zomer geboren en onze grote man, eind februari.
 • Pufcursus of zwangerschapszwemmen; Beide niet. 2x geen enkele pufcursus of iets anders gedaan. Geen behoefte aan en ik vond niets waarvan ik dacht dat het bij mij past. En puffen kun je ook zonder cursus vertelde de geweldige verloskundige mij.
 • Opvoeding

 • Uitslapen of vroeg op; Uitslapen!!!!! Alleen vinden de kinderen 8 uur in de ochtend al uitslapen. Ik niet, dus voor mij is er weinig uitslapen aan, maar ik klaag niet, want lang niet iedereen met kinderen mag uitslapen tot 8 uur.
 • Negeren of time-out; Beiden in dit geval. Negatieve aandacht vragen negeer ik, en beloon de positieve dingen. Maar soms moet je toch ingrijpen, bij de jongste met name omdat hij de negeertechniek nu al beheerst. En mama wil niet genegeert worden. Dan werkt de gang wel goed.
 • Vast dagritme of kindvolgend; Vooral toen ze heel klein waren kindvolgend. Voeden op verzoek, slapen wanneer nodig. Later meer op de klok, zeker omdat er bij nummer 2 ook nog iemand van school gehaald moet worden. Wel fijn als hij dan al klaar is met slapen, want ik leg hem nu niet meer even in de kinderwagen zodat hij verder slaapt.
 • Wel / geen toetje bij niet eten; Bijna altijd. Een enkele dag slaan we met zijn allen het toetje over.
  Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft; Iedereen blijft aan tafel tot iedereen klaar is. Meestal ben ik het laatste klaar omdat ik T nog moet helpen met zijn eten. Wel zo leuk als ik dan niet alleen zit. En die paar minuten kunnen ze echt wel even wachten.
 • Tv aan of uit overdag; Beiden. Ik heb zelf eigenlijk de tv alleen ’s avonds aan. T kijkt echt zelden tv overdag, en ’s avonds ook niet. Wat er op tv is kan hem nog niet boeien. A kijkt wel regelmatig even tv overdag. Tijdens de boterham op woensdag of vrijdag. En vaak eind van de middag als de energie op is.
 • Beneden spelen of op de kamer; A gaat nu vaker boven spelen. Zeker met een vriendinnetje. Haar speelgoed staat ook bijna allemaal op haar kamer, buiten het bereik van haar broertje. T speelt beneden. Al zijn speelgoed staat ook nog gewoon in de huiskamer.
 • Binnen of buiten; Afhankelijk van het weer. Bij mooi weer proberen we toch wel buiten te spelen. Maar ik ga met de jongste niet voor mijn lol in de kou naar buiten, dus ook veel binnen.
 • Om plassen heen lopen of in de plassen stampen; Eromheen. Ben zelf ook nooit goed geweest in in plassen stampen. Vandaar dat ik dat nu ook niet echt stimuleer ben ik bang.
 • Douchen of in bad; Zelf ben ik meer van het douchen, maar de kinderen zijn gek op in bad gaan met hun vader. Dat doen ze gemiddeld 1x in de week. De rest wordt aangevuld met douchen.
 • Dit waren dan de eerste 2 thema’s van de tag. De volgende 3 thema’s volgen dus woensdag!
  Ik ben heel benieuwd naar jullie keuzes en vind het daarom ook leuk als je een berichtje achter laat. En als je alle vragen wilt beantwoorden op je eigen blog of elders, dan mag dat natuurlijk ook.

  Reactie plaatsen