07 mei 2017 
in Tags
3 min. leestijd

Als ik.... dan....-tag

Op lotuswritings zagen we deze leuke tag voorbij komen. Het origineel is van Linda. Zodra we de tag lazen zaten we met liedje van kinderen voor kinderen in ons hoofd. Als ik de baas zou zijn van het journaal dan…… Ja wat dan eigenlijk?

Als ik de baas zou zijn van het journaal
M: Dan werd gelijk het nieuws een heel stuk positiever. Ja, sorry, maar dat nummer van Kinderen voor Kinderen kan ik meezingen en gaat nu dus echt niet meer uit mijn hoofd. Maar ze hebben wel gelijk. Ik kijk eigenlijk bijna geen nieuws, want ik word er erg ongezellig van….. Dus toch maar een beetje hart van Nederland niveau in het nieuws, maar dan niet die zielige verhalen. Of beter nog, ik kijk gewoon naar het Jeugdjournaal, ook geschikt voor tere moederzieltjes….

H: Ik kan mij hierbij echt aansluiten bij Marijke. Ik kijk nooit nieuws. Ik word er zo chagi van en soms zelfs bang. Ik heb daar geen zin meer in. Ik kan mijn eigen leven heel goed leven zonder de ellende van andere. Ja dat klinkt behoorlijk als struisvogelpolitiek maar voor mij werkt het. Natuurlijk krijg ik wel regelmatig wat mee wat er wordt in huis wel verplicht jeugdjournaal gekeken.

Als je een ontbijtje zou mogen eten met… dan…
M: Ik ontbijt graag gewoon met mijn gezin. En niet te vroeg. Eerst even uitslapen. De vroege vogels gaan dan vast hun gang, of kijken wat Netflix. En daarna gezellig samen ontbijten. Eitje, croissantje.
H: Gezellig met mijn man en kinderen. Dat gebeurt niet al te vaak namelijk. Meestal is er wel ergens haast of is iemand al klaar en door naar het volgende wat ook nog moet gebeuren.

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen dan…
M: Is het mijn gewicht. Ik zou graag een paar kilo zwaarder zijn. En dan wel goed verdeeld. Net als nu dus, maar dan net iets meer gewicht. Verder zou ik wel een sterker gebit willen hebben, maar over het algemeen ben ik eigenlijk wel tevreden.
H: Mijn oogleden. Die hangen een beetje over waardoor ik altijd een vermoeide blik heb.

Als je zou kunnen reizen in de tijd dan…
M: Zou ik het erg druk hebben. Er zijn veel periodes die ik dan wel eens met eigen ogen zou willen bezoeken. Middeleeuwen, Het romeinse rijk, de ouden Grieken, maar ook WOII en ook nog even terug naar de jaren 50 en 80 uit de vorige eeuw, lijkt me leuk.
H: Oef dat is een moeilijke. Er zijn veel periodes die ik wel eens met eigen ogen zou willen zien. Te beginnen bij de pre-historie en te eindigen bij bij voorbeeld de late middeleeuwen.

als ik

Als je een miljoen zou winnen dan…
M: Zou ik eerst gaan feesten, daarna mijn huis aflossen en een super leuke vakantie boeken. Daarna zien we wel weer verder.
H: Dan zou ik een mooi huis kopen, vrijstaand, op het platteland met een hoop tuin er omheen.

Als je geen kinderen zou hebben dan…
M: Zou ik denk nog elk weekend ergens in een kroeg hangen, veel tennissen en werken. Pff triest vooruitzicht als ik geen kinderen zou hebben eigenlijk…. ik wil ze niet missen.
H: Dan zou ik waarschijnlijk nog op een vaste afdeling werken in het ziekenhuis.

Als je in een ander land zou zijn geboren, waar zou je dat dan willen?
M: Curacao, of een ander tropisch warm land.
H: Ergens waar het mooi en warm is maar graag wel met een economische stabiel klimaat en politiek idem.

Als je een super geweldige uitvinding zou mogen doen dan…
M: Momenteel ben ik al tevreden met een robot die het huishouden doet. Alles dan, van koken, tot wassen en poetsen. Boodschappen doen hoeft niet, dat vind ik zelf eigenlijk wel leuk.
H: Een koelkast en voorraadkast die zichzelf aanvult, ik heb een hekel aan winkelen.

Als je iemand of iets zou mogen redden dan…
M: De aarde. Ik vind dat we met zijn allen wel wat meer moeite mogen doen om onze mooie planeet te beschermen.
H: Onze aarde. Daar mogen we allemaal inderdaad wel meer moeite voor doen. Ik zelf inclusief want ik ben niet nog lang niet eco-vriendelijk genoeg.

En als jij de baas zou zijn van het journaal?

lotuswritings84
Door

lotuswritings84

op 07 May 2017

Sluit me helemaal aan bij jullie wat het nieuws betreft. Lang leve het jeugdjournaal! En het verleden lijkt me ook zo interessant om eens te zien. Althans, hoe het voelde vooral. De geur zou niet perse hoeven haha!

Hanneke
Door

Hanneke

op 07 May 2017

Haha, nee de geur lijkt mij inderdaad ook niet het leukste!

Reactie plaatsen