12 april 2015 
in Tags
2 min. leestijd

Mommy Springtime tag

De mommy springtime tag maakte Linda van mamaliefde toen de lente net begon. Een leuke combinatie tussen lente gerelateerde vragen en mamavragen.
Aangezien de lente 3 heerlijke lange maanden duurt, maar ik hoop dat aan het einde van de lente het weer zich al gedraagt als een soort van voorjaar, besloot ik nu de tag in te vullen. Voor we aan de hele lange zomer gaan beginnen. Let wel, mijn voorspellende gave betreffende het weer, is echt nog slechter dan die van het KNMI. Helaas kun je hier geen rechten aan ontlenen, maar geniet vooral van de Nederlandse lente!

1. Wat betekent lente voor jou?

Het einde van de vreselijke winter! Ik ben dol op Nederland en dol op de seizoenen. Maar de winter vind ik dan stiekem eigenlijk helemaal niets. De Nederlandse winter dan. Een beetje sneeuw en ijs vind ik wel leuk, maar helaas zijn de Nederlandse kwakkelwinters veruit in de meerderheid. Ik ben dus altijd blij met de eerste warme zonnestralen en groene puntjes aan de bomen.

2. Welke kleding heb jij gekocht voor je kind voor het voorjaar?

Helemaal niets. Ik moet eerst echt nog uitzoeken wat er nog past en wat uit de voorraad van zolder gehaald kan worden. Daarna zal er eventueel worden aangevuld. Voorlopig doen de winterkleren en wat T-shirts voor de warme dagen het nog voldoende. Maar ik moet nu wel echt de zolder op gaan duiken en uitzoeken wat er naar de kledingkasten kan.

3. Hoe maak jij je huis lenteproof?

Ik verander niet zo veel. Ben wel blij dat de ramen een stuk langer open kunnen, zonder dat de gasrekening direct torenhoog wordt. Wel heb ik een leuk windlicht in lentestijl neergezet. Zo halen we de lente lekker in huis. Verder houd ik me in de lente meer bezig met de buitenkant van het huis, met name de tuin. Heerlijk weer in de tuin werken en zitten in het warme zonnetje.

4. Welk gerecht is typisch lente?

Eieren, maar dan meer omdat ze bij Pasen horen. Net als een nieuwe lading suiker en chocolade in de paaseitjes. Verder heb ik niet echt een lentegerecht. Ik ben wel blij dat het lichtere voedsel als sla weer op het menu komt. Weg met de zware winterkost.

5. Wat staat er nog op jou wish list voor de lente?

Een terrasje. Het echte terrasweer moet nog komen, maar heerlijk met een prosecco op een terras zitten. Mag ook ons eigen terras in de achtertuin zijn hoor. Dat wil ik zeker nog doen deze lente.

6. Wat is een typische lente geur?

De geur van lentebloemen. De bloemen van een aantal bomen, bijvoorbeeld de populier hebben een sterke geur. En ook voorjaarsbollen. Met name de hyacinten ruiken sterk. Echte associaties met de lente. Daarom haal ik ze vaak stiekem in de winter al een keer in huis, alvast een voorproefje op de lente.Springtime tag

7. Waar ga je graag heen in de lente?

Naar buiten, maakt niet uit waarheen. Strand, tennisbaan, park of de eigen tuin. Ook het speeltuintje voor het huis is heerlijk in de lente. Zodra de zon begint te schijnen, is het gewoon fijn om buiten te kunnen zijn.

8. Wat is je favoriete lente kleur?

Geel, de gele narcissen, kuikentjes. Geel is een echte lentekleur voor mij. Hoewel licht groen ook prachtig is. De kleur van het jonge groen buiten.

9. Wat zijn jouw plannen voor de vakantie / vrije dagen?

Wij hebben nog geen specifiek plannen. Vakantie gaan we niet waarschijnlijk dit jaar, maar in de buurt is genoeg te doen met mooi weer. En we zullen regelmatig op de tennisbaan te vinden zijn.

10. Welk nummer luidt voor jouw de lente in?

Geen specifiek nummer. Maar alle muziek klinkt een stuk leuker met mooi weer.

En wat vind jij nu leuk aan de lente?

Reactie plaatsen