04 december 2016 
in Tags
2 min. leestijd

This or that Sinterklaas

Linda tagde ons voor deze leuke Sinterklaastag. Dus op deze zondag vlak voor 5 december onze Sinterklaaskeuzes! Immers ook dit jaar mag een Sinterklaas tag niet ontbreken. We schreven er in 2015 en 2014 natuurlijk ook een, als je nog meer wilt weten over onze Sinterklaas keuzes.

1 Sinterklaas of Piet?
M: Sinterklaas, zeker nu mijn favoriete Hoofdpiet gestopt is. Maar het feest draait toch om de Sint, dus vandaar de keuze.
H: Mijn kinderen zijn vanaf het begin dol geweest op de pieten. Dat was ook wat ze wilde zijn vooral A jaren lang. Dansen en zingen net als Testpiet. Sinterklaas stond voor hun meer op een afstand en daarom kies ik voor piet.
2 Pepernoten of Chocoladeletter?
M: Chocoladeletter of nee, een combinatie. Chocoladepepernoten!
H: Pepernoten of kruidnoten. Allebei lekker.
3 Gourmetten of heel veel zoetigheid?
M: Meestal gourmetten we met Sinterklaasavond. Maar heel veel zoetigheid hoort er wel bij, maar dan wel verspreid over de hele periode.
H: Oef ik vind beide niet zo geweldig. Zoetigheid is wel lekker maar niet te veel. En gourmetten vind ik wel leuk maar is te veel op vlees gericht naar mijn smaak.
4 Schoen zetten of Pakjesavond?Schoen zetten
M: Schoen zetten vind ik heel gezellig. Lekker samen zingen voor de open haard. Maar pakjesavond heeft mijn voorkeur. Blije gezichtjes, leuke cadeaus.
H: Schoen zetten. Veel spannender en minder een feestje van hebberigheid dan pakjesavond.
5 Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?
M: Meestal zonder Sint.
H: Met Sint, hij hoort er toch echt wel bij. Nooit gedaan alleen.
6 Intocht op TV of intocht in het echt?
M: De intocht op tv. Die bij ons in het dorp vind ik eigenlijk maar stom. Niemand die meezingt met de Pietenband. Gedrang van mensen zonder kinderen die perse dan hun boodschappen moeten doen. Te warm, en eigenlijk heel ongezellig.
H: Op tv met name omdat ik het in de kou wachten vreselijk vind en de kinderen het verhaal op tv altijd graag willen volgen.sint-en-piet
7 Sint geheim of open kaart?
M: Het blijft hier geheim. Tot ze 8 jaar was geloofde ze ook nog. Hopelijk gelooft T ook lekker lang.
H: Hier is het inmiddels open kaart maar het bleef geheim tot groep vijf. Daarna hebben we het verteld, want ze moesten surprises maken en op school zoemden de geruchten al.
8 Surprises en gedichten of Sint-dobbelspel?
M: Aangezien ik altijd meerdere surprises moest maken en iedereen moet helpen, ga ik liever voor het dobbelspel.
H: Ik vind surprise en gedicht leuk maar aangezien de kinderen dat voor school al moeten maken kies ik thuis dan liever voor een dobbelspel. Ze hebben toch hulp nodig met die surprises en om nou die voor mijzelf te gaan knutselen is ook wat gek.
9 Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?
M: Sinterklaasjournaal! Ik hield van de hoofdpiet. En dit verhaal is voor de kinderen vaak al spannend genoeg. Hoewel ik de pieten van de Club van Sinterklaas wel erg leuk vind.
H: Het was heel lang De Club Van Sinterklaas tot ze naar de basisschool gingen. Daar werd het sinterklaasjournaal qua verhaal gevolgd dus stapten we over. Nu volgen ze geen van beide, zowel op school niet als hier thuis niet.

Reactie plaatsen