02 december 2015 
2 min. leestijd

6x Sinterklaas stress voor jong en oud

De Sinterklaasperiode is een leuke en gezellige periode, zeker met kleine kinderen. Maar soms is het ook best even stressen. Een paar stresmomentjes voor het hele gezin.

Meet en greet met de Sint

Voor de jongste gelovers kan dit best wel eng zijn. Hoe stoer ze ook zijn thuis met het schoen zetten of voor de tv. In het echt vinden veel jonge kinderen Sinterklaas en zijn Pieten best spannend.Terugblik_48_Sinterklaas
Ook voor de grotere kinderen met kleine broertjes en zusjes kan een ontmoeting weer spannend zijn. Zelf geloven ze niet meer, maar moeten dan wel het spel meespelen en een gesprek met een vreemde aangaan, die verkleed is als een Sint of Piet. Beetje raar en dus best spannend, niet?

Schoen zetten

Hier in huis was het zetten van de schoen lange tijd een groot stressmoment. Zo leuk als A het vond om haar schoencte zetten en te zingen voor Sinterklaas, zo eng was het een jaar later. En ook het jaar daarna. Waarom? Uiteindelijk ga ze aan, dat ze niet wilde dat het paard binnenkwam. Prima, zingen we een keer extra: “En laat u paardje maar buiten staan!”
Echt over was het pas, toen ook de schoen van broerlief erbij moest.
Toen werd ze de stoere grote zus! Schoen zetten

Schoen vullen

Is dan de schoen zonder al te veel moeite gezet dan komt er vooral een stressmoment voor mama’s en papa’s. Het komt regelmatig voor dat vlak voor we naar bed gaan de schoenen nog leeg zijn, of erger nog, je ligt al op bed en denkt: “Oh,schoenen!”
Ook wel eens vergeten om de wortel van het paard op te ruimen? Of je
midden in de nacht te beseffen dat het pakpapier nog beneden ligt. Vergeten!

Pakjes kopen

Oppas geregeld? Klaar om in 1x alle pakjes te kopen? En dan in alle overvolle winkels niet kunnen vinden wat er op je lijstje staat. Je moet vandaag slagen, de tijd dringt en je hebt NU oppas. Van gezellig samen winkelen naar haastig proberen een zak vol cadeaus te scoren!

Gevonden pakjes

Hey mama er liggen hier pakjes! Oh oeps, ze komen normaal toch nooit in je kledingkast….. Gelukkig kun je altijd het Sinterklaasjournaal uit 2013 nog even gebruiken. Toen hadden de Pieten ook overal al cadeaus verstopt!

Surprisestress

Ja, heb jij ze op tijd af? Wanneer moeten ze mee naar school? Wat te maken? Hoe verstop ik dat cadeau… en wat als het idee voor de surprise misschien toch te hoog gegrepen was voor je knutselkunsten? Genoeg momenten voor stress! En dan heb ik het nog niet gehad over het gedicht….

Wat is jouw stressmoment voor Sinterklaas?

elsbs
Door

elsbs

op 02 Dec 2015

Hier dit jaar echt bewust sinterklaas en ik was dus vorige week vergeten wat in de schoen te doen. James kwam bij me aan het bed en vroeg of hij in zijn schoen mocht kijken, dus ik euh ga je eerst maar even aankleden. Ik rennend naar beneden en er snel nog wat ingedaan pff

Marijke
Door

Marijke

op 02 Dec 2015

Haha ja dat dus! Stress! Leuk dat je het deelde

dochterlief
Door

dochterlief

op 02 Dec 2015

Zo ben ik er ooit achter gekomen dat Sinterklaas niet besta...eh, hulp Sinterklazen heeft doordat mijn moeder gezegd had dat ik de allerlaatste wortel in mijn schoen mocht doen. En ze de volgende dag, een zondag, de betreffende wortel aan het snijden was.Hier heeft peuter er nog helemaal niks om maar ik maak vast notities!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Dec 2015

Ja haha die wortels die maar nooit op raken inderdaad!

Reactie plaatsen