04 oktober 2017 
1 min. leestijd

De magie van Sinterklaas

De pepernoten liggen inmiddels al weer in de winkels en toen ik met T in de winkel was, wilde hij ze wel meenemen. Wij hebben ze echter laten liggen. Anders hoeven we ze tegen de tijd dat het Sinterklaas is echt niet meer. En dan blijven ze nu toch een beetje bijzonder, net als Sinterklaas zelf. Want al maanden kijkt T uit naar de komst van deze man. Echt al maanden. En dat merken we in huis.

Net in Spanje

Al zodra we de kerstboom het huis uit hebben gezet komen de Sinterklaasliedjes er weer in. Ach kleuters en peuters doen dat vaker, komt vast helemaal goed. En ja hoor. Naar mate de tijd vordert, komt zijn verjaardag en de eerste schooldag dichterbij en raakt de beste man een beetje in de vergetelheid. Gelukkig maar, hij is pas net in Spanje aangekomen en hij mag er echt nog ruim een half jaar blijven.

Eng

Vorig jaar was hij al volledig in de ban van Sinterklaas, maar was dat eigenlijk ook best wel heel spannend. Echte Pieten en de echte Sinterklaas zomaar tegenkomen op school, het winkelcentrum en in de straat is heel indrukwekkend. En heel erg spannend. Maar nu hij ze niet zomaar kan tegenkomen is Sinterklaas eigenlijk pas leuk. Geen stress, geen vreemden en geen spanning van cadeaus en het zetten van je schoen.Terugblik_48_Sinterklaas

In de zomer

Te vroeg gejuichd. Netflix is uit, en Sinterklaas is in. Het weer wordt steeds mooier en de dagen langer en wie doet er hier in huis zijn intrede?
Juist het Sinterklaasjournaal. Nu moet ik zeggen, wetende dat dit met groene blaadjes aan de bomen wordt opgenomen, kijkt het helemaal niet vervelend in de zomer hoor. Maar het seizoen van vorig jaar wordt figuurlijk grijs gedraaid. Pakjes Piet en Pietje Puk ruziën aan 1 stuk door en redden uiteindelijk het Sinterklaasfeest. Nog heel even en ik ken de teksten beter dan de acteurs….. Maar hij raakt niet uitgekeken.

Ook de DVD van Sinterklaas die hij vorig jaar ontving moet weer op. Nu kunnen we die alleen op de laptop bekijken, en met het excuus dat ik moet werken, kan dat gelukkig niet altijd. Maar ook deze wordt meer dan goed gekeken.
En hij kan niet wachten tot Sinterklaas echt komt. Hij weet dat we na de zomervakantie de herfst krijgen. En na het zoeken van de kastanjes (die helaas ook nog eens vroeg uit de bomen vallen), komt de herfstvakantie, dan Sint Maarten en dan eindelijk Sinterklaas…..

Om de tijd te doden kijkt hij, ja wel, nog een keer het Sinterklaasjournaal…..

Reactie plaatsen