22 april 2015 
in Mama
3 min. leestijd

Mijn 3 favorieten voor Moederdag 2015

Moederdag een commercieel feest? Of juist lekker kneuterig, met een plakkend broodje pindakaas en een glaasje ranja als ontbijt op bed? Natuurlijk hoort daar dan ook een cadeau bij dat is gemaakt op school of op de opvang.
Zowel op de opvang waar de kinderen zaten als op school werd er de laatste jaren altijd veel werk gemaakt van het cadeau voor moederdag. De opvang heeft ons al verrast met mooi beschilderde potten, onderzetters, pannenlappen en een placemat. En het vaderdagcadeau is altijd leuk bijpassend gemaakt.
Op school maakte A al een etagère, een ketting van pasta en een kookboek met een recept voor een broodje met tuinkers. En natuurlijk het bijbehorende potje tuinkers. De lat voor 2015 ligt dus hoog.

Geen knutsel dit jaar?

Dit jaar valt moederdag op 10 mei. Dit is precies aan het einde van de meivakantie. De scholen hebben de week voor de vakantie ook nog te maken met de Koningsspelen op 24 april. Ik kan me voorstellen dat moederdag daardoor wat vergeten wordt. En T zit niet meer op de opvang, en zal dus nu niets maken voor moederdag.
Wie zal er dan nu aan de knutsel gaan met mijn kinderen voor Moederdag? En dan niet een “normale” tekening zoals je die wel vaker krijgt, maar een specifieke Moederdag knutsel?

Zo einde klaagzang, want meestal kom ik op Moederdag echt niets te kort. Wel zette ik een paar leuke kleine ideeën op een rij, die ik leuk vind om op Moederdag te krijgen:

Tissue box van Kleenex; de moederdageditie

Ik ben dol op de tissueboxen van Kleenex. Er staat er altijd wel een voor het grijpen. Even snel een tissue voor een neus is ondanks het mooie weer (of juist dankzij het mooie weer in het geval van hooikoorts) toch lekker makkelijk te pakken uit zo’n doos. Kleenex springt ook handig in op moederdag. Je kunt nu zelf je ontwerp voor Moederdag maken. Er is keus genoeg uit diverse motieven. Romantisch, of juist een leuke print.Moederdag_Kleenex
Een mooie foto van de kinderen erop, korte tekst erbij. En een zeer speciale Kleenex doos is het resultaat. Ik vind het een leuk idee en deze mogen ze van mij wel bestellen.
PS de eerste die je bestelt is gratis, dus waarom zou je het niet doen…..

Gemakkelijke DIY dobbelsteen in diamantvorm van Woonschrift

Een leuke diamant om zelf te maken. Gespot op Woonschrift.nl Er zijn 2 versies. 1 met tekst en 1 zonder tekst, dus je kunt ook heel goed zelf bedenken wat je er op wilt zetten. Een echte DIY dus.
Hoe maak je het? Gemakkelijk, de beschrijving staat er bij. Dus ook de papa, oma, oppas of wie dan ook, die niet zo goed is in knutselen, komt hier wel mee weg.

Ontbijt met bloemen en liefde

Beide bovenstaande cadeaus mogen natuurlijk vergezeld met een heerlijk ontbijtje (hoeft van mij niet op bed, maar gezellig met een gekookt ei, vers broodje aan tafel vind ik ook leuk), de zelfgemaakte tekening en niet te vergeten een bosje zelfgeplukte madeliefjes. Ik ben dol op madeliefjes. Moederdag_madeliefjesMet Moederdag zijn ze met een beetje mooi weer in grote getalen in het gras te vinden. Beste gemeente, de dagen voor Moederdag even niet maaien hoor. Alle kleine dames moeten een mooi bosje madeliefjes kunnen plukken in het gras. Vanaf 11 mei mag u het gras en de bloemetjes die zijn blijven staan weer kortwieken.

Wat zijn jouw wensen voor Moederdag?

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 22 Apr 2015

Ik vind die zelfgemaakte cadeautjes zo leuk! Met moederdag ( en vaderdag) zie je vaak enoooorme gekochte cadeaus voorbij komen en dat vind ik toch jammer! Doe dan maar een leuk knutselwerkje ! :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Apr 2015

Ja die wil ik ook het liefst. Inmiddels weet ik dat het op school gelukt is, want ik mocht absoluut niet in de tas kijken vandaag ;) Maar T is fulltime thuis tegenwoordig..... Dus alle hoop op papa

marjon
Door

marjon

op 22 Apr 2015

Ik heb als juf aan Moederdag gedacht! Maar zoals je zegt is het aan het einde van de vakantie. De Kleenex doos heb ik via mijn schoonzus ontdekt en heb er eentje voor mijn eigen moeder en schoonmoeder gemaakt. En wat ik zelf ga krijgen? Geen idee.... we laten ons verrassen ;) Jammer genoeg is vriendlief een weekend weg en komt pas zondagmiddag terug. Dus zeker benieuwd naar de dag ;)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Apr 2015

De meester heeft er hier ook aan gedacht! Yeah! Ben ook benieuwd waar we me Everest gaan worden. Ik moet zelf tennissen, maar eerst wel een ontbijtje

Moederdag; de 4 leukste diy | MMopvrijdag
Door

Moederdag; de 4 leukste diy | MMopvrijdag

op 06 May 2015

[…] Mijn 3 favorieten voor Moederdag 2015 […]

Moederdag is thee cadeau! – Mama's met thee
Door

Moederdag is thee cadeau! – Mama's met thee

op 02 May 2016

[…] dat het weer bijna Moederdag is? En wat wil je dan graag ontvangen? Vorig jaar vertelde ik al dat de mooiste cadeaus niet te koop zijn. En eerlijk gezegd blijft dat nog steeds zo. Maar als je dan toch echt een cadeau wilt, of ze […]

Verjaardag tag Marijke – Mama's met thee
Door

Verjaardag tag Marijke – Mama's met thee

op 03 Jul 2016

[…] lijstje zou maken, dan staat er wel een gezellige dag met mijn gezin bovenaan. Net zo iets als met Moederdag dus. Zou dit jaar kunnen, het is op zondag. Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf? Nee en ja. […]

Blogtag – Mama's met thee
Door

Blogtag – Mama's met thee

op 28 Aug 2016

[…] “Het is (g)een perfectewereld“, nog steeds een van mijn meest gelezen blogs. Maar mijn moederdagblog van vorig jaar wordt zoveel gevonden in Google, dat vind ik ook gaaf. Maar ook de persoonlijke […]

Reactie plaatsen