Mama
Marijke Mulder- de Leur
Mama
04/22/2015
2 min
8

Mijn 3 favorieten voor Moederdag 2015

04/22/2015
2 min
8

Moederdag een commercieel feest? Of juist lekker kneuterig, met een plakkend broodje pindakaas en een glaasje ranja als ontbijt op bed? Natuurlijk hoort daar dan ook een cadeau bij dat is gemaakt op school of op de opvang.
Zowel op de opvang waar de kinderen zaten als op school werd er de laatste jaren altijd veel werk gemaakt van het cadeau voor moederdag. De opvang heeft ons al verrast met mooi beschilderde potten, onderzetters, pannenlappen en een placemat. En het vaderdagcadeau is altijd leuk bijpassend gemaakt.
Op school maakte A al een etagère, een ketting van pasta en een kookboek met een recept voor een broodje met tuinkers. En natuurlijk het bijbehorende potje tuinkers. De lat voor 2015 ligt dus hoog.

Geen knutsel dit jaar?

Dit jaar valt moederdag op 10 mei. Dit is precies aan het einde van de meivakantie. De scholen hebben de week voor de vakantie ook nog te maken met de Koningsspelen op 24 april. Ik kan me voorstellen dat moederdag daardoor wat vergeten wordt. En T zit niet meer op de opvang, en zal dus nu niets maken voor moederdag.
Wie zal er dan nu aan de knutsel gaan met mijn kinderen voor Moederdag? En dan niet een “normale” tekening zoals je die wel vaker krijgt, maar een specifieke Moederdag knutsel?

Zo einde klaagzang, want meestal kom ik op Moederdag echt niets te kort. Wel zette ik een paar leuke kleine ideeën op een rij, die ik leuk vind om op Moederdag te krijgen:

Tissue box van Kleenex; de moederdageditie

Ik ben dol op de tissueboxen van Kleenex. Er staat er altijd wel een voor het grijpen. Even snel een tissue voor een neus is ondanks het mooie weer (of juist dankzij het mooie weer in het geval van hooikoorts) toch lekker makkelijk te pakken uit zo’n doos. Kleenex springt ook handig in op moederdag. Je kunt nu zelf je ontwerp voor Moederdag maken. Er is keus genoeg uit diverse motieven. Romantisch, of juist een leuke print.Moederdag_Kleenex
Een mooie foto van de kinderen erop, korte tekst erbij. En een zeer speciale Kleenex doos is het resultaat. Ik vind het een leuk idee en deze mogen ze van mij wel bestellen.
PS de eerste die je bestelt is gratis, dus waarom zou je het niet doen…..

Gemakkelijke DIY dobbelsteen in diamantvorm van Woonschrift

Een leuke diamant om zelf te maken. Gespot op Woonschrift.nl Er zijn 2 versies. 1 met tekst en 1 zonder tekst, dus je kunt ook heel goed zelf bedenken wat je er op wilt zetten. Een echte DIY dus.
Hoe maak je het? Gemakkelijk, de beschrijving staat er bij. Dus ook de papa, oma, oppas of wie dan ook, die niet zo goed is in knutselen, komt hier wel mee weg.

Ontbijt met bloemen en liefde

Beide bovenstaande cadeaus mogen natuurlijk vergezeld met een heerlijk ontbijtje (hoeft van mij niet op bed, maar gezellig met een gekookt ei, vers broodje aan tafel vind ik ook leuk), de zelfgemaakte tekening en niet te vergeten een bosje zelfgeplukte madeliefjes. Ik ben dol op madeliefjes. Moederdag_madeliefjesMet Moederdag zijn ze met een beetje mooi weer in grote getalen in het gras te vinden. Beste gemeente, de dagen voor Moederdag even niet maaien hoor. Alle kleine dames moeten een mooi bosje madeliefjes kunnen plukken in het gras. Vanaf 11 mei mag u het gras en de bloemetjes die zijn blijven staan weer kortwieken.

Wat zijn jouw wensen voor Moederdag?

Reacties
Categorieën