13 mei 2018 
3 min. leestijd

Moederdag tag

Vandaag is het moederdag. De dag dat wij als moeders verwend worden, de hele dag mogen doen wat wij willen, heerlijk ontbijt krijgen en misschien ook nog prachtige cadeautjes. Deze moederdag tag komt van mamaplaneet.

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

M: Precies 2 weken 30. Ja als ze wat te vroeg geboren was, dan had ze zo maar op mijn verjaardag kunnen komen. Maar gelukkig heeft ze een eigen verjaardag.
H: Ik was 26

Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama

M: Ik weet nog wat ze “geknutseld” had op het kinderdagverblijf. Een placemat met voetafdruk. En ik heb dat ongetwijfeld gekregen op bed. Maar wat er verder geregeld was, dat durf ik niet meer te zeggen.Moederdag tag
H: Oef dat weet ik niet meer zo goed. Volgens mij had manlief wel wat geregeld maar ik ben het vergeten, sorry schat. De tweede weet ik nog wel. Toen had hij een Veronica magazine met een foto van de kinderen laten maken. Die heb ik nog steeds.

Wat is het mooiste moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

M: Het mooiste moederdag cadeau is als de kinderen uit zichzelf helpen met het klaarmaken van het ontbijt. Het hoeft niet op bed te zijn, maar gewoon zelf de tafel gedekt en zelf helpen met het maken van de croissantjes. Vorig jaar lieten ze hun vader alles doen en dat vond ik dus teleurstellend.
En ze hoeven van mij nooit iets groots te kopen voor moederdag. Een tekening, knutsel en een ontbijt vind ik veel leuker dan een cadeau.
H: Ik ben niet materialistisch ingesteld dus geef mij niet iets alleen maar om iets te kunnen geven. Ik ben altijd wel blij met een lekker zeepje of zo. Maar het leukste zijn de zelfgemaakt dingen van de kinderen. Zo heeft Q een keer een verjaardagskalender gemaakt in groep 3 en die hangt nog steeds op het toilet. Zulke nuttige knutsels vind ik het leukste.

Moederdag kalender

Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

M: Koop geen cadeau, maak werk van het ontbijt, en dan wel zo dat de kinderen het echt doen. Geef ze gewoon een schop onder de kont als ze er de kantjes aflopen. Maar zorg dat mama het in bed niet hoort!
H: Maak er niet te veel werk van. Een simpel ontbijtje waar wij niks voor hebben hoeven doen is ook prima. Culinaire hoogstandjes waarbij veel gevloek en getier aan te pas moet komen geven ook stress als je in bed moet blijven liggen en niet kan gaan kijken welk deel van je keuken is ontploft. En als je dan wat hebt gedaan in de keuken, ruim het dan ook op.

Ben jij of je partner wel eens vergeten een moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

M: Nee, want wij doen niet aan gekochte moederdagcadeau’s.
H: Volgens mij ben ik het niet vergeten. Maar er staat mij nog wel iets bij van een haastig gekocht bosje bloemen bij een benzinestation.

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

M: Oeh dat klinkt alsof ze dood is. En dat is ze niet, hoop ook nog lang niet. Want niet alleen vroeger stond ze altijd klaar, maar nog steeds. Op een andere manier, maar ik kan nog steeds voor alles bij haar terecht.
H: Dat zij er altijd voor ons was. En dan bedoel ik voor alles. Om ons verhaal kwijt te kunnen bij een kopje thee of met huiswerk maken.

Het leukste of meest bijzondere cadeau dat ik op Moederdag kreeg/gaf was…

M: Ik herinner me nog dat we vroeg naar buiten waren gegaan en wisten dat er bij school een stuk gras was afgezet en dus niet was gemaaid. Daar kon je dus hele lange madeliefjes plukken. Een prachtig boeket, vond ik toen, en nu zou ik dat ook nog het liefst krijgen. Maar A plukt ze niet meer en T kopt ze nog steeds.
H: De kalender van Q  in groep 3. Nuttig, praktisch en leuk.

Hoe zou je later herinnerd willen worden?

M: Net als mijn eigen moeder. Dat ze altijd er was, waarvoor dan ook.
H: Als mama die altijd klaar stond voor ze. Die hielp om dingen overzichtelijk te maken en te helpen als dat nodig was. Die samen met ze het pad volgde en ze over obstakels heen hielp door te zeggen waar ze hun voeten konden plaatsen.

Fijne moederdag

Reactie plaatsen