12 maart 2017 
in Tags
2 min. leestijd

Mijn kind houdt van tag

Bij Supermoms lazen we deze tag. Tijd om je weer eens bij te praten over de voorkeuren van onze, totaal 4 kinderen. Waar houden zij van? En ja die hebben we al eens ingevuld, maar er verandert vaak veel bij kinderen, dus leuk om hem weer een keer in te vullen.

Drinken
M: De oudste is inmiddels dol op thee. Dat komt bij T ook steeds meer, maar als hij mag kiezen, dan roept hij toch limonade, appelsap of melk.
H: A drinkt vooral thee en thee en heel soms water. Q was altijd een enorme limonade drinker maar daar is hij eigenlijk helemaal van af. Hij drinkt nu het liefst water en als we uit gaan dan is het vaak een colaatje.

Speelgoed
M: Telefoon of Ipad. Oh dat is geen speelgoed. Ehh T speelt nog heel graag met zijn toettoet auto’s of met lego. En A speelt graag een spel, of met Lego Friends.
H: Alles wat een scherm heeft is favoriet. Tablet, telefoon, computer, x-box en ga zo maar door. Echt spelen met speelgoed gebeurt hier bijna niet meer.
Televisieprogramma
M: A kijkt graag op tv naar Brugklas en Spangas. Verder kijkt ze liever Netflix. Als ze al kijkt. En T kijkt het liefst Netflix, op tv is nooit iets wat hij dan wil zien. Echt een kind van deze tijd. Op het moment heeft hij niet echt een favoriet. Hij kijkt echt van alles. Zal er binnenkort weer eens een artikel aan wijden.
H: Eigenlijk kijken de kinderen geen tv. We kijken het jeugdjournaal maar echt een programma regelmatig kijken en volgen doen ze niet. Blijkbaar lijken ze op moeder want ik volg ook geen tv-programma’s.

Muziek
M: Beiden hebben geen voorkeur voor muziek. T zet net zo makkelijk een cd van nijntje aan als van K3. Maar ook de radio vinden ze beiden prima.
H: A is van de dansmuziek. Niet zo gek als je vaker op de dansschool bent dan thuis. Ook top 40 nummers kunnen haar wel bekoren. Q houdt van grappige liedjes, parodieën die over games gaan vindt hij grappig maar ook een Henk de Potvis (zoek maar op als je hem niet kent maar zet je geluid niet te hard) kan hij erg om lachen.

tag

Dieren
M: A vindt alles “cute” of “schattig”. Van een afstand. Katten zijn ze beiden wel dol op. Helaas moeten ze hiervoor bij hun tantes op bezoek.
H: Harig, niet te veel poten en een bolle toet doen het al snel goed. De jonge uitvoeringen zijn al snel “Ah” en “Oh”. Eigenlijk zijn ze beide wel dol op dieren en absoluut niet bang.

Mensen
M:Ja hoor, zijn ze dol op. Papa, mama, elkaar. De juf, vriendinnen noem maar op. Alleen die vreemde, of kennis van mama, die je dan op straat tegenkomt, daar worden ze nooit blij van. Dan worden ze toch ineens verlegen. Ze kruipen letterlijk achter me weg. Maar als je daar eenmaal doorheen bent, dan vinden ze je vast heel leuk.
H: Ze hebben hun voorkeuren qua vrienden. Beide kinderen houden niet van te veel drukte om zich heen en daar kiezen ze hun vrienden dan ook naar uit. Maar over het algemeen kunnen ze met de meeste mensen wel goed opschieten.
Kleding
M: Een “sjokkingbroek” met zijn “ridder-paard trui”, of een door oma gebreide trui zijn favoriet op het moment bij T. Hoewel zijn Paw Patrol vest wel bezig is met een inhaalrace.
A draagt op het moment het liefst een spijkerbroek met een shirtje en een vest.
H: Q broek en shirt. Het moet vooral niet te veel moeite kosten en lekker zitten. Baggy is beter dan strak. Oja en je moet het vooral niet allemaal moeten passen in de winkel want dat is echt een grote tijdsverspilling. A is een echte meid. Houdt van kleding die mooi is en ook vrouwelijk. Toch trekt ze vaak een broek aan want dat is wel zo praktisch. Ze is heel lang en heel smal dus ze moet gewoon mee om te passen. Gelukkig vindt zij dat geen enkel probleem. Ze weet wat ze wil maar het moet ook mooi vallen op haar lijf.

Wat zijn de favorieten van jullie kinderen?

Reactie plaatsen