20 september 2015 
in Tags
3 min. leestijd

Herfst tag

Officieel begint de herfst dit jaar pas op 23 september om 10:20 uur. We mogen dus nog een paar dagen genieten van de zomer. In de natuur is het echter al te merken dat de herfst eraan komt. Het is al veel eerder donker, en later licht. De eerste eikels vallen al uit de bomen en ook hazelnoten hebben we al gevonden. Vandaar dat het vandaag dan toch tijd is voor de herfsttag. Deze herfsttag lazen we op I create my own style en pasten we een beetje aan zodat hij iets meer mommy style kreeg.

1. Wat vind je het leukste aan de herfst?
M: Ik vind het leukste aan de herfst dat het weer tijd is om met een grote pot thee en kaarsjes aan op de bank te zitten. Goed boek, leuk spel of lekker voor de tv. O en niet te vergeten, de openhaard mag weer aan!Herfsttag_Openhaard
H: Ik vind het leukst in de herfst de feestdagen. Wij vieren Halloween, met pompoen en al, en natuurlijk Sinterklaas. Om de een of andere reden hebben deze feestdagen voor mij heel veel sfeer en warmte.
2. Favoriete thee of andere drankje in de herfst?
M: Mijn favoriete thee is kaneelthee, of herfstthee. Kaneel hoort voor mij echt bij de herfst.
H: Ik ben dol op de Herfststorm-thee. Subtiel qua smaken en past zo heerlijk bij alle lekkernijen van de herfst. Maar ik lust ook wel graag een koffie verkeerd met wat kaneel erdoor.
3. Favoriete snack in de herfst?
M: Pepernoten! Met chocola, zonder chocola, echte pepernoten, maakt niet uit. Maar pas vanaf oktober hoor. De eerste dagen van de herfst doe ik nog even mijn best ze te weerstaan.
H: Marsepein! En dan met name die aardappels, heerlijk. Ik ben ook dol op de taaitaai, kruidnoten en de ouderwetse pepernoten.
href=”https://mamasmetthee.nl/wp/../wp-content/upload_folders/mamasmetthee.nl/herfstlekkers.jpg”>herfstlekkers
4. Favoriete geurkaars?
M: Meestal kijk ik even wat we nog in huis hebben. Maar grote kans dat hier ook de geuren waar iets van kaneel inzit in de herfst als eerste gepakt worden.
H: Deze is moeilijk. Ik ben dol op de appel/kaneel kaarsjes maar die met cranberries vind ik toch ook wel heel erg lekker.
5. Favoriete buitenactiviteit met de kinderen in de herfst?
M: Kastanjes zoeken in het bos. Ondertussen leggen we flink veel meters af, terwijl de herfstzon het lekker warm maakt.
H: Nootjes zoeken. Bij ons in de buurt groeien veel kastanjes dus die zochten we vroeger veel. Maar de kinderen hebben door dat je de walnoten en hazelnoten, die hier ook in de buurt groeien, kan eten. Deze zijn daardoor nu favoriet. Met de hazelnoten, mits we er genoeg vinden, probeer ik ook elk jaar een leuk recept te maken.
6. Favoriete activiteit binnen met de kinderen in de herfst?
M: Samen op de bank onder een dekentje met een kop thee en een leuke film (langleve Netflix) of lekker weer samen knutselen.
H: Knutselen vind ik enig maar A heeft daar steeds minder hulp bij nodig. De eer ligt nu dus steeds vaker in het bedenken van de knutsel dan in de uitvoering.
7. Favoriete outfit om te dragen?
M: Eindelijk mogen de lekkere warme dikke vesten weer uit de kast. Dat is echt mijn favoriete outfit.
H: Dikke truien en een broek, ik ben een beetje een koukleum.
8. Favoriete outfit van je kinderen om te dragen?
M: T heeft nog geen favoriete outfit. A stond al weer bij haar door haar oma gebreide sjaals te kijken en haar favoriet eruit te halen. Dus zij gaat voor een mooie sjaal.
H: Een gebreide jurk. Kleuren en patronen maken A niet uit. Q is altijd dol op oranje dingen dus dat knaloranje tshirt met paarse opdruk doet het goed.
9. Favoriete recept om te maken (en te eten natuurlijk)?
M: Hmm ik ben dol op eten in de herfst. Paddestoelen en noten zet ik dan vaak op het menu. Niet alleen in het bos maar ook op mijn bord. Maar ook Pompoen met stoofvlees of stoofperen komen hier in de herfst heel vaak op tafel.
H: Alles met kaneel erin. Appeltaart, zoete aardappeltaart of pompoentaart. Ik vind ze allemaal honderd procent bij de herfst passen.
10. Favoriete plaats om te zijn?
M: Met mooi weer, absoluut in het bos. Of nog even nagenieten van de laatste mooie dagen op het strand. Met slecht weer lekker op de bank dus. Heerlijk seizoen toch die herfst?
H: Ik ben dol op het bos. Lekker wandelen met Kruimel, de hond, en zoeken naar nootjes en paddestoelen. Maar de bank vind ik ook een heerlijke plek om de herfst door te brengen.

En wat vind jij van de herfst?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 20 Sep 2015

Ik vind de herfst heel gezellig. Zeker nu we een houtkachel hebben. Die kan dan lekker aan, en dan is het binnen knus!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Sep 2015

Heerlijk zo'n houtkachel. Lekker knus als het buiten stormt

Reactie plaatsen