14 februari 2016 
in Tags
3 min. leestijd

Valentijnsdag tag

Nathalie en Sanja bedachten deze Valentijnstag. En wanneer kun je die nu beter plaatsen dan op Valentijnsdag. En zijn wij echte liefhebbers van Valentijnsdag, of niet? Onze antwoorden lees je hieronder.

Is Valentijnsdag belangrijk in jullie relatie of gezin?
M: We sturen elkaar elk jaar nog een kaart. Maar eigenlijk is Valentijnsdag niet heel belangrijk. Ik vind het wel een leuke aanleiding om samen met de kinderen iets moois voor papa te knutselen.
H: Eigenlijk doen wij er al jaren niks aan. Wel grappig want onze relatie is aan de rol gegaan omdat ik een Valentijnskaart had gestuurd.

Maken jullie kinderen iets in het thema van Valentijnsdag?
M:Ja dus. A maakt een kaart voor een vriendje en voor papa. T knutselde ook voor papa en ik maak samen met A een mooie kaart voor papa.Valentijn 2016
H: Op school doen ze er wel eens wat aan, maar dat is wel een beetje juf afhankelijk. Thuis is Q al helemaal niet van het knutselen dus een kaart maken voor iemand die je “meer dan leuk vind” is gewoon weg geen goed idee. A vind het wel leuk en maakt soms voor der vriendinnen en vriendjes wel dingen. Maar dit jaar zit het er even niet in vanwege der gipsarm.

Wat is het leukste valentijnscadeau dat je ooit gekregen heb?
M:Aangezien we niet echt veel aan valentijn doen, zijn de cadeaus ook op 1 hand te tellen. Maar het mooiste waren dan 2 uitgezochte rozen door manlief. Een voor mij en hij dacht toen ook aan A. Zij was denk ik 3 jaar ofzo. En dat gebaar vond ik het allermooiste cadeau.
H: Tja als je niet aan Valentijnsdag doen dan krijg je ook niet zo vaak een cadeautje. Vorig jaar kreeg ik een plantje in de vorm van een hartje. Manlief was toen aan het werk en had het via de post gestuurd. Heel lief dus maar ik baalde wel dat ik toen niks voor hem had.

En wat is het leukste valentijnscadeau dat je gegeven hebt?
M: 2 champagneglazen met een hartje erop. Helaas is er vorig jaar een gesneuveld. Maar wij waren ook echt de enige die daar uit mochten drinken.
H: Ik heb geen idee.

Heb je wel eens een anoniem cadeautje ontvangen?
M: Nee nooit, jammer eigenlijk, of misschien toch niet.
H: Wel een kaart maar geen cadeautje. En dat vind ik niet zo heel erg eigenlijk.

Koop je liever een valentijnscadeau in de winkel of maak je het liever zelf?
M: Iets kleins kan je ook kopen, maar een zelfgemaakte kaart vind ik tegenwoordig leuker dan een gekochte.
H: Ik vind de zelf gemaakte kaarten leuker. Zeker voor kinderen.

Ontving je in je schoolperiode veel valentijnskaarten of cadeautjes?
M: Van mijn vriendinnen wel, maar verder vrij weinig eigenlijk. Eerlijk gezegd was ik daar ook helemaal niet zo heel erg mee bezig toen.
H: Nee, gelukkig niet. Ik was er ook absoluut niet mee bezig. Al kan ik mij nog een dag herinneren dat mijn twee vriendinnen ineens zomaar langskwamen omdat er iets verwacht werd………..

valentijn

Hoe ziet jouw ideale Valentijnsdag er uit?
M: Lekker uitslapen en dan gezellig iets doen met het hele gezin. ’s Avonds lekker eten, vooral iets wat de kinderen lekker vinden, want dan is er geen stress aan tafel en hebben wij het ook gezellig. Maar eigenlijk niets speciaals.
H: Als andere dagen.

Draag jij een speciaal outfit met Valentijn?
M: Nee
H: Nee

Samen filmpje kijken op de bank of naar de bioscoop?
M: Bioscoop? Zijn we daar ooit samen heen geweest. Ik herinner me alleen dat we altijd met vrienden naar de bioscoop gingen, dus ik denk dan maar op de bank een film kijken, dat is dan romantischer
H: Filmpje op de bank. Zelf iets uit kunnen kiezen, geluid op ons niveau en stop kunnen zetten als we het zat zijn. Ideaal toch!

Heb je een favoriete valentijnsfilm?
M:Nee, ik heb geen favoriet. Sowieso kijken we zulke films niet samen, want onze smaak komt op dat gebied niet echt overeen.
H: Nee. Ik hou ook niet zo van zwijmelfilm.

Liefde is…
M: samen oud worden, nadat we hoge bergen en diepe dalen samen hebben overwonnen.Rome

H: samen de weg voor ons bewandelen.

Nathalie
Door

Nathalie

op 14 Feb 2016

Wat leuk om jullie antwoorden te lezen :-) En wat een prachtige kaart!

Marijke
Door

Marijke

op 16 Feb 2016

Dank je! Leuk om te horen!

Reactie plaatsen