15 januari 2017 
in Tags
4 min. leestijd

SOS familietag

Maris van Haremaristeit vulde de #SOSfamilietag in van SOS Kinderdorpen in. Helaas heeft niet iedereen een fijne familie. Daarom heeft SOS Kinderdorpen de #SOSfamilietag bedacht. Deze tag bestaat uit 10 vragen, waarmee je stilstaat bij jouw familie of bij de mensen om jou heen die voor jou voelen als familie. Wij lazen hem bij Romy en we vulden hem ook in. Ook in januari is het goed om stil te staan bij het feit dat we een fijne familie om ons heen hebben.

Kun je jouw familie omschrijven?
M: Hier in huis zijn we met zijn vieren. Daarnaast weten jullie al dat ik een zus en broer heb, allebei met aanhang en kinderen. Ook mijn ouders tellen we mee. Aan de kant van mijn man, ook nog een opa en oma. En R heeft 1 broer, en 2 zussen. Beide zussen leveren mij een extra zwager en er is bij een van de twee damesfamilie-uitbreiding onderweg! Heel leuk!
En daanraast de verdere familie. Een tante waar ik regelmatig over de vloer kom. En verspreid over de hele wereld neven en nichten, waarmee het contact voornamelijk via Facebook verloopt.
H: Mijn gezinnetje bestaat uit mijn man en twee kinderen. Als familie heb ik een broer en zus van mijn kant van de familie. Manlief heeft geen broers en zussen. Ook zijn wij nog gezegend met aan beide kanten een opa en een oma. Ook hebben we nog via facebook contact met een heel scala aan neven en nichten in Nederland maar ook in Amerika en Australië. Een behoorlijk groot netwerk dus.Broerenzussen
Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.
M: Onvoorwaardelijk. Ze zijn er altijd en voor vele in de familie, zeker door de bloedband is de liefde onvoorwaardelijk.
H: Familie is belangrijk. Het zijn de mensen die in mijn ogen er altijd zullen zijn in goede en slechte tijden. Die ook er zullen zijn voor mijn kinderen als ik dat niet meer zou kunnen.Marijke en Hanneke
Hoe vaak zie jij jouw familie?
M: We spreken elkaar zeer regelmatig, via telefoon, what’s app of Facebook. Maar we lopen de deur niet bij elkaar plat. Anderen spreek ik minder vaak uitgebreid, maar zie ik dan vaker, omdat we elkaar ook tijdens het boodschappen doen kunnen tegenkomen.
H: Regelmatig maar niet vaak. De opa’s en oma’s zien we wel regelmatig maar mijn broers en zussen wat minder vaak. Iedereen heeft een druk leven met werk, school en sport. Gelukkig zijn er chats, telefoons ed. Maar als we elkaar zien dan is het leuk en gezellig en ik weet dat er zijn.
Wat maakt jouw familie bijzonder?
M:Ik heb niet het idee dat we als familie bijzonder zijn. Ik weet wel dat wij altijd voor elkaar klaar staan. En ik ben me er ook van bewust dat dit niet overal zo vanzelfsprekend is. Dus wellicht zijn we daarom dus bijzonder.
H: Dit wordt een herhaling van het voorgaande. Onvoorwaarlijk er zijn voor elkaar.
Wat is je verdrietigste familieherinnering?
M: 8 april 2010. De dag dat mijn vader een herseninfarct kreeg. De dag zelf, de onzekerheid over hoe het met hem zou zijn, maar ook de periode daarna van zijn herstel. En natuurlijk het besef dat hij niet meer 100% dezelfde is als ervoor. Hoewel we heel blij mogen zijn, met hoe het is afgelopen.
H: De herinnering met de meeste impact is die dat mijn vader met een groot herseninfact naar het ziekenhuis werd gebracht. Maar de steun en de kracht die wij samen hadden maakt het ook een goede herinneringen.Marijke en Hanneke
Wat is jouw mooiste familieherinnering?
M: De meest recente is ons bezoek aan de Efteling. Een prachtig weekend om het 40 jarig huwelijk van onze ouders te vieren. Maar ik koester ook een etentje van wat langer geleden met de hele schoonfamilie, een prachtige dag een terras en familie.
H: Dat is moeilijk. Ik heb een gelukkige jeugd gehad. Meest recent vond ik het weekeinde weg met de familie van mijn kant naar de Efteling en met R’s kant naar Disneyland Parijs heel bijzonder.
Wie uit de familie laat jou het meest lachen?
M: Op dit moment is dat T. Nog net peuter en dat zorgt soms voor geweldige momenten. Wij zijn ook het meeste samen, dus dat helpt ook wel een beetje mee in de frequentie.
H: Dat zijn vaak de kinderen. Hoewel het lachen soms heimelijk moet want niet alles is opvoedkundig verantwoord.Omatag_oma met dochters en kleinkinderen
Hebben jullie een geliefd familierecept?
M: Hier thuis zijn er verschillende recepten die ik van mijn moeder heb overgenomen. Macaronischotel, andijvieschotel, gevulde paprika’s en groene kool met macaroni zijn wel goede voorbeelden.
H: Niet dat ik weet.
Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?
M: Doorgaan op dezelfde voet. 2016 hebben we al zulke bijzondere dingen gedaan. Ik zou ze graag herhalen, maar dan hoop ik eerst op de Jackpot!
H: Af en toe eens gezellig samen zijn. Misschien nog een keer een weekeinde weg want dat was echt heel leuk.valentijn
Wat is jouw familiewens voor 2017?
M: Dat iedereen gezond blijft, kan doen waar hij of zij blij van wordt en dat het een jaar vol voorspoed wordt.
H: Dat iedereen zorgenvrij kan leven op financieel, schoolprestaties en gezondheidsgebied.

Wat is jouw familiewens voor 2017?

Reactie plaatsen