Priveleven
Hanneke Koper-de Leur
Priveleven
01/31/2016
3 min
6

Broer en zussen tag

01/31/2016
3 min
6

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten zijn wij, Marijke en Hanneke, zussen van elkaar. Op een ander blog kwamen wij deze leuke broers en zussentag , bedacht door Mizflurry, tegen. Als je samen blogt is dat natuurlijk wel heel leuk om in te vullen.

1. Hoe heten jullie broer(s) en/of zus(sen)? En hoeveel jaar schelen ze met jullie?

Wij hebben allebei een zus, maar dat wisten jullie al. En we hebben een kleiner broertje, in de blogs meestal oom B genoemd (en in verband met privacy houden we dat ook zo), al hoewel hij ons behoorlijk boven het hoofd is gegroeid. Marijke en Hanneke schelen 1 jaar (en 6 weken en 2 dagen om precies te zijn, iets wat we weten omdat de een op de laatste schooldag geregeld jarig was en de ander op de eerste van het volgende schooljaar). Onze broer is respectievelijk 2,5 en 1,5 jaar jonger dan dat wij zijn.

2. Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?

Nee. Meestal noemen we elkaar gewoon bij de voornaam en soms wel eens broer of zus.

3. Wat is jullie leukste herinnering met elkaar?

Over deze hebben we even moeten brainstormen. We hebben ieder voor zich natuurlijk andere herinneringen. Vaak kwamen de vakanties van vroeger naar voren. Kamperen in de alpen met onze ouders. Zelfs later nog met onze huidige partners erbij. Kaartje blazen levert spontaan de nodige lachsessies en vieze gezichten op. De drankjes vielen niet bij iedereen in de smaak. Maar ook schaatsen op de sloot vlakbij huis is een mooie herinnering.Broerenzussen

4. Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?

Wij spreken elkaar bijna dagelijks, Marijke en Hanneke dan dus. Meestal doen we dat via de chat. Onze broer spreken wij ook regelmatig maar niet zo vaak als dat wij elkaar spreken. Hanneke ziet B nog wel eens op werk, wij werken voor dezelfde baas, en Marijke komt hem daarentegen wel vaker tegen met bijvoorbeeld boodschappen doen.
Ik denk dat het nu ongeveer 1 a 2 weken geleden is dat wij hem face-to-face hebben gesproken.

5. Hebben mensen wel eens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?

Met onze broer hebben ze dat eigenlijk nooit gedacht. Blijkbaar was daar het leeftijdsverschil net te groot voor. Met elkaar hebben we dat zeer vaak gehad en af en toe gebeurd dat nog steeds zoals je hebt kunnen lezen in “Hallo! Eh…Ken ik u?”

6. Hoe vaak zien jullie elkaar?

Zien is beduidend minder dan spreken. We hebben allemaal een druk leven met werk, sportende kinderen, etc. Vaak spreken we tussen de verjaardagen wel nog een keer met elkaar af. Ik denk dat we ongeveer op 1x per 2 maanden komen dat we elkaar echt zien. Soms wat vaker en soms zit er wat langer tussen.

7. Noem een talent van jullie broer of zus.

Marijke is heel sterk. Iemand die je goed naast je kan hebben als er problemen zijn want door haar kracht en oplossingsgericht denken maakt ze problemen al snel veel minder groot. Ze is niet bang om aan te pakken en hard ergens voor te werken. Ze kan snel denken en omschakelen. En heeft een uitgebreide smaak in boeken waar ze graag in leest.

Hanneke is een doortastende vrouw en mama. Hup en aanpakken, geen gedoe en gezeur maar gewoon doen. Resoluut, maar ook superlief. Volgens mij van de meeste nichtjes en neefjes ook de lievelingstante. En dat mag ze absoluut beschouwen als een eer. Een absolute sparringspartner ook op het gebied van boeken. We delen onze uitgebreide smaak en wijzen elkaar vaak op nieuwe leuke pareltjes. En ik moet ook niet vergeten haar bakkunsten nog even te roemen. Voor vele verjaardagen prachtige baksels al gemaakt.

B is een rustige rots in de branding. Hij lijkt nooit gestrest te zijn en komt altijd relaxed over. Oke dat zal hij ongetwijfeld zelf wel anders voelen maar dit is wat hij uitdraagt. Hij is knap met computers en weet vaak dingen hiermee goed op te lossen. Ook is hij een leuke doe-het-zelver in huis. Met zijn kinderen is hij heel consequent en duidelijk.

8. Wat zouden jullie ooit graag doen met je broer(s) en/of zus(sen)?
Het zou wel leuk zijn om weer eens alleen met zijn drieeën iets te doen. We hadden ooit tijdens het sporten altijd een momentje met zijn drieën zonder partners en kinderen, maar dat is niet meer zo. Hoewel we niet denken dat het snel zal gebeuren, want met name de kinderen zullen meewillen, ze zijn namelijk ook dol op elkaar.
Hebben julie broers of zussen?

Reacties
Categorieën