Tags
Hanneke Koper-de Leur
Tags
02/25/2018
5 min
0

Fairytale tag

02/25/2018
5 min
0

Een tag op basis van de meest bekende sprookjes oftewel Fairytales. Wij vonden de tag bij www.teskuh.nl en wij vinden hem in elk geval erg leuk bedacht. En hij was dan ook heel leuk om in te vullen. Wie houdt er nou niet van sprookjes?

Fairytale tagRapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?
M: Ja ik houd heel erg van buiten zijn. Maar dan stiekem wel gewoon met mooi weer. Op slechte dagen kan ik ook heerlijk op de bank met een kop thee onder een dekentje wegkruipen. Goed boek erbij….
Maar eerlijk is eerlijk, dan doe ik nog steeds ’s ochtends even het raam open om te luchten en ruik ik ook altijd even hoe het buiten is.
H: Ja ik vind het heerlijk. Vooral op plekken waar relatief weinig mensen zijn zoals een bos of op een berg kan ik echt genieten. Ik hou er wel van als de temperatuur dan boven de 15 graden is.

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?
M: Ligt eraan door wie. Er zijn mensen die zijn net Peter van Peter en de Wolf en die geloof ik gewoon echt niet. Is het echter iemand die ik ken als heel serieus, dan maakt hij een 100% kans.
H: Ik denk van wel. Niet door mijn kinderen maar wel door andere mensen. Ik ben nogal goed gelovig.

De Zeven Raven: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen?
M: Ja een zus en een broer. Beide -je danwel -tje, maar ze zijn inmiddels groot genoeg om dat niet zo te noemen. Met beide een hele goede relatie. Hanneke spreek ik echt dagelijks. B wat minder, maar toch ook vaak regelmatig. Zou wellicht iets vaker mogen, maar beiden hebben we het druk. Wel staan we altijd voor elkaar klaar.
H: Ik heb een zus (dat wisten jullie al) en een broer van een jaartje jonger. Mijn band met beide is goed. We hebben regelmatig contact al lopen wij niet de deur bij elkaar plat.

Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?
M: Ongeveer 6 uur. Genoeg. Ik zou best langer kunnen slapen, maar dan vooral in de ochtend. Ik wil ook altijd best nog wel later naar bed. Maar de wekker staat gewoon te vroeg.
H: Zoveel mogelijk. Het liefst wel 12 uur achter elkaar. Helaas lukt dat niet altijd soms omdat er nu eenmaal andere dingen ook moeten gebeuren en soms omdat het slapen niet lukken wil door de fibromyalgie (een heel leuk symptoom, dus niet).

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?
M: Eigenheid. Ja erg cliché, maar als iemand een eigen persoonlijkheid heeft, dus heel authentiek is, en zich niets aantrekt van de heersende orde om hem/haar heen, dan vind ik dat mooi. Mits er ook wel een gezellig karakter inzit en geen seriemoordenaar ofzo ;)
H: Trouw. Trouw zijn an jezelf en soms tegen de massa ingaan maar ook trouw zijn aan je vrienden en voor ze opkomen als een ander vervelend is tegen ze.

De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk?
M: Bonen, echt daarvan gruwel ik echt. De rillingen lopen over mijn rug als ik denk aan bonen eten. Maar verder walg ik niet snel. Wat niet zegt dat ik dingen niet leuk vindt, maar walgen is wel heel heftig.
H: Dingen die warm en zuur zijn vind ik echt heel vies, koud en zuur is daarentegen juist heel lekker. Dus geef mij geen warme zuurkool maar een citroenijsje.

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis?
M: Van alles wat. Zie de foto
H: Degene die het overleven. Ik heb niet echt groene vingers maar ik heb een ficus, kaapse viooltjes en een olifantspoot in huis. Ik geloof dat deze allemaal onder de makkelijke planten vallen. Met andere woorden, ze vallen niet meteen om als ik ze een keer vergeet water te geven.

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?
M: Ik had altijd katten, maar helaas nu al een tijdje niet meer.
H: Ik heb een hond maar zonder laarzen.

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?
M: Ik doe mijn best om mooi te zijn, maar dat is best lastig. Uiterlijk sowieso niet. Ik ben niet mooi, in de zin van mooi. Maar gewoon, net als de meeste mensen, en dat is meer dan prima. Innerlijk doe ik mijn best, maar heb heus mijn eigen gebruiksaanwijzing.
H: Nee. Ik ben gewoon en ik ben daar tevreden mee.

Fairytale tagBlauwbaard: Noem een zwakte in je karakter.
M: Een zwakte in mijn karakter is wel dat ik wel zwart wit kan zijn. Ik probeer wel aan 50 tinten grijs te denken, maar dat is best lastig soms.
H: Ik ben lui.

Pinokkio: Wat is je grootste wens?
M: Dat alles zo goed blijft gaan zoals het nu gaat en dat ik zo gelukkig mag blijven.
H: Dat mijn kinderen rust hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige individuen die niet bang zijn om voor zichzelf op te komen.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?
M: Soms wel, soms niet. Heel afhankelijke van de betreffende persoon. Het is puur een gevoel.
H: Nee. Een kort door de bocht antwoord maar mensen moeten zich eerst bewijzen voor ik ze vertrouw.

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd?
M: Soms 20 en soms 80, afhankelijk van vele factoren. Maar gelukkig zit ik er ergens tussen in.
H: Mijn mentale leeftijd is ergens rond de 20 blijven hangen vind ik. Maar ik denk dat mijn kinderen mij soms wel 100 vinden qua denken.

De Rode Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?
M: Ja en Nee, ik vind feestjes altijd erg gezellig. Maar ik heb altijd een drempel om er heen te gaan. Als ik er dan eenmaal ben, dan kom ik ook niet meer weg, voor het licht wordt.
H: Nee niet zo. Veel mensen is niet mijn ding en zeker niet als ik het merendeel niet ken. Eigenlijk vind ik alleen feestje bij mij thuis leuk want dan ken ik iedereen. Alleen dan heb je vaak geen tijd om er van te genieten.

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?
M: Nee, ik vind het belangrijk dat het lekker zit, en dat ik het leuk vind.
H: Nee, helemaal niet. Een trui en een spijkerbroek zijn prima, als het maar warm en prettig zit.

Het Knappe Snijdertje: Vind je jezelf dapper/moedig?
M: Nee niet echt meestal. Hoewel ik wel af en toe van andere hoor dat ik het wel ben. Van buiten lijkt dat misschien zo, maar van binnen…..
H: Wat is dapper? Ik ben niet bang om mensen aan te spreken op ongewenst gedrag, ook niet als ik ze niet ken. Is dat dapper? dan ben ik het wel. Ik voel mij vaak niet dapper.

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig?
M: Ontzettend. Ik voel vaak dingen aan, alleen heb ik mezelf nooit geleerd er 1 naar te luisteren, en 2 het te erkennen. Ik zit dus vaak in mijn hoofd te beredeneren.
H: Enorm. Ik wordt gek van een bonnetjes in mijn kleding, zandkorrels in bed of noem maar op. Als het eenmaal irriteert dan moet het ook weg anders word ik gek.

Reacties
Categorieën