16 juli 2017 
in Tags
5 min. leestijd

Domestic godess-tag

Deze tag gaat al wat langer rond in bloggersland, maar wij hadden hem nog niet ingevuld. Bedacht door de dames van LWW en dan nu eindelijk ook een kijkje in het huishouden van de Mama’s met thee.

De was

Domestic godess

droger/aan de waslijn
M: Beiden. Wat in de droger kan gaat in de droger, behalve als het buiten mooi genoeg is om het buiten te drogen. En de rest gaat aan de lijn. In de zomer ook lekker buiten en in de winter op de zolder.
H: Het meeste gaat op de lijn. Die staat altijd klaar op de zolder en anders in de tuin, maar dan moet ik niet nog weg moeten. Toch gaat er ook wel het een en ander de droger in zoals handdoeken, beddengoed, sokken en hemden.

sorteren/alles bij elkaar
M: Ik sorteer graag. Maar soms heb ik van die kleine beetjes was over, die echt gewassen moeten worden, bijvoorbeeld na het sporten, en dan doe ik alles bij elkaar. De handdoek en de sportkleding. Anders ligt het mij te lang in de wasmand.
H: Ik doe het beddengoed en de handdoeken op 60 graden maar die kunnen prima bij elkaar. Wel probeer ik ze op wit en kleur te onderscheiden. En dat doe ik ook met de rest van de was. Alleen die gaat op 30 graden. Ik heb geen echte witte was die zit bij het lichtont erin en gaat eigenlijk altijd goed. Het enige dat ik echt apart was zijn spijkerbroeken.
een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
M: Verschillende soorten. Voor de witte was en de fijne was. Ook wasverzachter heb ik verschillende, dan ruik je ze tenminste nog. Beddengoed was ik ook standaard met een speciale wasverzachter. Voor mijn idee ruikt het dan langer fris, omdat de geur meer opvalt.
H: Ik heb een donkere was en een witte was, qua poeder. En die gebruik ik voor de donkere en de licht bonte was.
een wasdag/elke dag een wasje
M: Vast dagen. In elk geval in het weekend en 1x door de weeks. Welke dag wisselt nog wel eens met sporten. Maar vaak op woensdag. R loopt hard op dinsdag en die kleding stinkt altijd zo.
H: Geen vaste dagen. Als de wasmand vol is dan is het tijd om te wasssen. Alleen de 60 graden was doe ik op vaste dagen maar dat is vooral omdat er dan een ritme in het bedden verschonen zit.
kleding strijken: ja/nee
M: Nee, zonde van de tijd. Tenzij het echt heel hard nodig is, maar dat is het zelden.
H: Nee. Ik heb een droger die kan stomen dus de spijkerbroeken worden eerst gestoomd, dan goed uitgeslagen en droger verder op aan de lijn. Verder strijk ik niks behalve strijkkralen.

Koken

makkelijk/culinair
M: Makkelijk, want ik heb niet veel talent om heel culinair te zijn denk ik.
H: Makkelijk. Ik ben niet dol op koken, wel op eten. Maar het culinaire laat ik aan mijn man over. Dan zijn er ook meer mensen die het kunnen waarderen.
weekboodschappen/meerdere keren per week
M: Tegenwoordig doe ik elke dag boodschappen. De winkel ligt op de route school-huis, dus als de kinderen op school zijn, even snel langs de winkel voor ik naar kantoor fiets.
H: Twee, soms drie, keer per week.
vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
M: Vaak hetzelfde. Succesrecepten moet je koesteren. Zeker als iedereen het goed eet. Maar ik vind het ook leuk om nieuwe dingen te proberen. Getuigen de recepten hier op het blog. Maar eerlijk gezegd, is het al een tijdje geleden dat ik wat nieuws heb geprobeerd.
H: Ik heb een kind dat niet graag nieuwe dingen probeert en een die dat juist wel doet. Dus soms wat nieuwes maar vaak de bekende dingen.
eten bewaren/weggooien
M: Wij bewaren wat over is altijd. Zonde om weg te gooien. Een dag later kun je het prima nog even opwarmen. Heel soms wordt het toch weggegooid, omdat het uiteindelijk te laat is om in te vriezen en het er echt niet van kwam om het op te eten.
H: Ik probeer zo te koken dat er niks overblijft. Maar als het genoeg is dan gaat het de vriezer in voor een avonddienst van mij bij oorbeeld.
aan tafel eten/op de bank eten
M: Aan tafel. Behalve soms in het weekend, en dan vooral als R er niet is, dan vinden de kinderen het heerlijk om op de bank te eten. Dan wel iets makkelijks zoals een broodje knakworst, een broodje hamburger of patat. En tussen de middag eten we eigenlijk ook altijd op de bank.
H: Ik ben een hele grote voorstander van de tafel. Ik merk toch dat er op de bank minder goed gegeten word. Maar dta kan ook komen omdat de tv dan vaak ook aanstaat. Toch doen we het soms wel, bijvoorbeeld met pizza. Vooral Q wordt daar blij van.

HuisvrouwPoetsen

stofzuiger/swiffer
M: Stofzuiger. Een swiffer doet het niet zo goed op het kleed dat onder de tafel ligt. Op een of andere manier verzamelen daar ook de meeste kruimels, dus ik moet echt wel stofzuigen.
H: Stofzuiger. Ik haal wel af en toe de swiffer onder de bank en de kasten door, daar waar de stofzuiger niet ondergaat past de swiffer vaak wel.
kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
M: Een eigen sopje. Als het maar een klein beetje werk is, gewoon een doekje met een beetje sop en anders een emmertje, of de gootsteen even vol laten lopen.
H: Een eigen sopje. Al heb ik wel ook graag een sputfles van Method.
zelf ramen lappen/door de glazenwasser
M: Liefst besteed ik dit uit aan R. Vanwege de spinnen die altijd hun nestjes bouwen op de hoogte waar ik ze net niet fatsoenlijk kan weghalen. Goed excuus he. Maar ik doe het ook regelmatig zelf. Maar niet te vaak.
H: Manlief doet vaak de ramen maar anders doe ik het. Zonde van het geld om het uit te besteden terwijl het prima zelf kan. Ik woon tenslotte niet op vier hoog.

Overig

iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
M: Met een waterbed is het wel handig om het elke ochtend even netjes te leggen. De warmte van het bed blijft zo beter bewaard onder het dekbed. Dat scheelt ook weer stroom. Dus het is een gewoonte om het even te doen. Bij T loop ik ook altijd even langs zijn bed, om dat recht te trekken. Bij A deed ik dat ook altijd, maar de laatste tijd kijk ik daar eigenlijk niet meer naar.
H: Ik trek elke ochtend netjes het dekbed recht. Ben geloof ik wel de enige in huis alhoewel ik er vaak om vraag. Maar deze strijd is voor mij niet belangrijk genoeg. Ik vind wel dat een kamer er veel opgeruimder uitziet als alleen al net dekbed even recht is getrokken.
met de hand afwassen/vaatwasser
M: Zo blij met de uitvinding van de afwasmachine!
H: De vaatwasser. Al ben ik sinds we een nieuwe hebben niet meer zo tevreden over de waskwaliteit van het apparaat en ik twijfel erg of er dus hierna weer een nieuwe komt.
opgeruimd huis/rommelig huis
M: Hier is het altijd rommelig. Elke dag ruim ik op, draai ik me om en er ligt weer wat. Ik heb het opgegeven. R heeft af en toe een opruimbui en dan is het ook voor 5 minuten netjes. Dus ach ik wen wel aan een rommelig huis hoor.
H: Ik wil dolgraag een opgeruimd huis maar ik wil er niet 24/7 mee bezig zijn. Dus het is zeer vaak rommeliger dan ik zou willen.
wie doet het huishouden: jij/partner
M: Ik doe het meeste, omdat ik meer thuis ben. Maar in het weekeinde helpt R ook zeker mee. En hij doet het meest met de afwasmachine. Een prima verdeling.
H: Ik. Malief is vaak weg dus het huishouden is mijn takenpakket. Als hij thuis is en ik vraag hem wat te doen dan doet hij. Het wel. Maar als hij thuis is dan is koken zijn pakkie-an.

Reactie plaatsen