02 oktober 2016 
in Tags
4 min. leestijd

Visite tag

Op verschillende andere blogs hebben we hem voorbij zien komen, de Visite-tag. En hij klinkt zo gezellig vinden jullie ook niet? Na lang zoeken denken we dat het origineel bij blogmama vandaan komt. Komen jullie gezellig bij ons op visite?

Onaangekondigd bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken?

M: Je bent onverwacht welkom hoor. Maar de kans is groot dat wij dan op het punt staan om weg te gaan. Dus af spreken is wel handig.
H: Ik vind van te voren afspreken wel handiger. Dan weet ik zeker dat ik de tijd voor je heb.

Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen?

M: Een kop thee, glaasje limonade met een biscuitje heb ik altijd wel in huis. Verder moet ik wel even snel boodschappen doen als de visite iets anders wil.
H: Nee meestal heb ik alles vooraf al in huis gehaald dus is dat niet nodig. Het meeste bezoek krijgt trouwens gewoon wat ik standaard in huis heb.

Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten?

M: Extra pasta in de pan wil wel lukken. En een extra aardappel ook. Maar meestal is het goed afgepast op het aantal aanwezigen. Er blijft ook eigenlijk nooit iets over. Dus het is niet heel handig.
H: Dat ligt een beetje aan de hoeveelheid visite en aan de hoeveelheid eten die ik heb. Meestal neem ik niet meer eten mee dan ik nodig heb. 1 persoon extra zou nog wel gaan maar de meeste mensen die langskomen zijn met 2 of meer dus dan is het wel al iets lastiger.

Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite?

M: Ja dat gebeurt hier wel. Maar niet overdreven. Ligt er ook wel aan wie het is.
H: Ik haal meestal wel de stofzuiger even door het huis en over de bank en ruim de ergste verspreidde zooi op. Maar het is mijn huis en als het je irriteert moet je niet langskomen.

Is jouw huis op dit moment visite-proof?

M: Nee, de stofzuiger moet door het huis en de wc moet ook nog gedaan worden.
H: Nee het is een beetje rommelig en ik moet nog stofzuigen.

Rekening houden met kinderen die meekomen?

M: Nee, er ligt al genoeg speelgoed en heb genoeg in huis. Dat is het voordeel van zelf kinderen hebben.
H: Ik heb zelf kinderen dus ik haal niks bijzonders in huis. Ik zorg wel dat er wat te spelen binnen handbereik staat. Soms spelen ze ook boven maar A en Q vinden het niet fijn als er kinderen op hun kamer spelen als ze er zelf niet bij zijn. Dan zorg ik dat er wat te spelen in de huiskamer is.

Schoenen uit alstublieft?

M: Nee hoor, mogen aanblijven.
H:Alleen als je naar boven gaat. Verder neemt de hond zoveel zand en dergelijke mee dat ik niet vraag of je ze uit wil doen. Wil je het zelf dan vind ik dat natuurlijk prima.

Onverwachts blijven overnachten is geen probleem?

M: Ja wel, tenzij je een tent op de oprit zet. Ik heb geen logeerkamer vrij.
H: Als je genoegen neemt met een opblaasbed op zolder heb ik er geen probleem er mee.

Neem gezellig je hond mee?

M: Ja hoor, honden zijn welkom. Voorheen toen de katten er nog waren niet. Gegarandeerd ellende. De ene kat was bang. De andere kat haalde uit.
H:Als het een bekende hond is dan is het geen probleem. Onze Kruimel is wel wat bezitterig over zijn huis dus het gaat niet met alle honden goed. Ik neem mijn hond eigenlijk alleen mee naar familie dus ik verwacht ook niet alle honden van een ander over de vloer. Mocht iemand de hond mee willen nemen dan zeggen ze dat meestal vooraf.

Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks?

M: Iets makkelijks!
H:Dat wat ik heb krijg je meestal. Zelf gemaakt als ik dat heb of fabriekskoek als ik niet iets zelf heb gemaakt. Het is niet zo dat ik voor de visite eerst uren in de keuken gaan staan. Daar heb ik gewoon weg geen tijd voor.

Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben?

M: Ligt eraan wie. Sommige mensen mogen rustig de koelkast in of thee zetten. Maar voor anderen zal ik toch meer gastvrouw spelen.
H:Je mag best doen alsof je thuis bent maar wel binnen grenzen. Ik verwacht de visite niet ineens in mijn bed aan te treffen omdat ze wat moe waren ofzo.visite

Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij en afspraak?

M: Precies op tijd dan maar. Daar kan je me mee verrassen. Anders liever te vroeg. Bij te laat zit ik zo te wachten. En dat vind ik niet fijn.
H: Liever te vroeg dan te laat. Ik neem altijd wel een kwartier voor en na de afgesproken tijd. Dus je bent bij mij makkelijk precies op tijd want je hebt een half uur speling.

Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan?

M: Nee! Waarom?
H: Nee! Ze hebben toch gewoon handen!

Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen?

M: Nee hoor, doe ik zelf wel. Behalve de kinderen die komen spelen. Die moeten wel even samen met mijn eigen kind opruimen.
H:Ja natuurlijk! We beginnen op zolder en werken dan het hele huis door! Wanneer kom je? Maar zonder gein, dat verwacht ik niet.

Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen?

M: Gewoon gaan koken, of spullen verzamelen. Meestal wordt de hint wel gesnapt.
H: Als ik ergens heen moet dan zeg ik dat en als ik echt aan het eten wil beginnen omdat het anders te laat voor de kinderen wordt dan zeg ik dat ook. Ik ben niet iemand die ongemakkelijk heen en weer gaat wippen omdat ik niet durf te zeggen dat ik nog iets doen moet en je eigenlijk in de weg zit.

Nathalie
Door

Nathalie

op 10 Oct 2016

Wat leuk! Deze sla ik op!

Reactie plaatsen