11 juni 2017 
3 min. leestijd

Weekeinde-tag

Tags plaatsen wij altijd op zondag. En daarom is de weekend tag wel toepasselijk. Hij is bedacht door The beautymagazine en wij hebben hem vandaag voor je ingevuld. Wat doen wij zoal in de weekends?

1. Heb je zaterdag en zondag weekend of ben je op andere dagen vrij?
M: Ik heb gewoon weekend op zaterdag en zondag. Voordeel van een kantoorbaan en werken op school.
H: Ik ben verpleegkundige dus zaterdag, zondag en feestdagen zijn een onderdeel van de werkzaamheden.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?
M: Wakker worden en opstaan is nog al een verschil hè. Ik heb een ochtendmens naast me in bed liggen, dus die is om 7 uur al wakker, ik merk dat soms wel en dan draai ik me gewoon nog een keer om. De kinderen worden ergens tussen 8 en 9 wakker. Een beetje afhankelijk van het tijdstip dat ze de avond ervoor naar bed zijn gegaan. Meestal kruipen ze dan nog even in bed erbij. Afhankelijk hoeveel hutten er dan in mijn bed worden gebouwd, vertrek ik om ongeveer half 10 richting de douche.
H: Als ik vrij ben word ik meestal rond 9:00 wakker. Om beurten laten wij de hond uit in het weekeinde dus of ik sta dan ook op of ik blijf nog even liggen. In elk geval worden we dan zonder de wekker wakker, tenzij er gesport moet worden want dan moeten we soms nog eerder op dan op schooldagen.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?
M: Op zaterdag met een boterham, of als R naar de Lidl is geweest met een lekker broodje. En natuurlijk een kop thee. Op zondag meestal wat uitgebreider en dan met een gebakken of gekookt ei erbij.
H: Op zaterdag net zo als doordeweeks. Op zondag maken we regelmatig wat afbakbroodjes en een eitje om samen te eten. Maar zeer vaak moet er ook gesport worden en dan hebben we daar geen tijd voor. Dan is het snel snel, ieder voor zich, want we willen niet eerder opstaan om uitgebreid te ontbijten.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
M: De zaterdag is voor de bibliotheek en de boodschappen, in de ruimste zin van het woord. Gewone boodschappen, de stad, of cadeautjes. R moet vaak tennissen en dan doe ik in de middag vaak lekker niets. Thuis rommelen vinden wij heerlijk. De kinderen spelen, ik met een boek, of een beetje bloggen. Of we gaan er op uit, meestal dan naar familie of vrienden.
De laatste zondagen moest A tennissen, dus daar ging de ochtend al aan op. Anders ging R vaak hardlopen. In de middag gaan we dan vaak nog even met elkaar naar de duinen of het bos. Even met zijn vieren. Of wel belanden zomaar bij Ajax. Is ook een keer gebeurt. Onze weekenden zijn dus vooral heel vol met sport, even gemiddeld gezien.
H: Op zaterdag moet A dansen daarna lunchen we. Vaak gaan we daarna op bezoek bij mijn schoonouders zodat we zondag de dag vrij hebben. Dat wil natuurlijk zeggen als er geen sportactiviteiten gepland staan.

weekeinde tag

5. Wat doe je het liefst in het weekend?
M: In elk geval uitslapen. En ik vind het fijn als we een keer niets hoeven en moeten en een groot deel van het weekend lekker in en om het huis kunnen rommelen. Met mooi weer wat in de tuin, bij slecht weer met een boek op de bank. Heerlijk.
H: Weinig. Ik vind het erg fijn om een dag gewoon thuis te zijn. Dat gebeurt niet al te vaak en de kinderen hebben het echt nodig om af en toe even niks te moeten. Niet naar familie, niet naar sport en gewoon even doen wat zij willen. Vaak komt dat dan neer op buiten spelen of gamen.

6. Wanneer plan je je activiteiten voor het weekend?
M: Grotendeels worden die voor ons gepland. Door de sport. De andere plannen zijn meestal spontaan. Het is maar net of we meer zin hebben in het strand, de duinen of het bos. Het park om de hoek is ook altijd een goede optie overigens. Als het maar buiten is.
H: De meeste dingen worden ingepland door sport en dergelijke. De rest wordt ruim van te voren ingepland. Spontaan werkt vaak niet omdat het dan al allemaal vol staat en ik echt rustmomenten nodig heb.

7. Ben je ook bezig met je studie/werk in het weekend?
M: Nee, weekend is weekend. Nu is het met een eigen bedrijf zo dat we wel vaak dingen bespreken, dus even snel een notitie maken in de telefoon dat doe ik dan wel, maar verder niet.
H: Ja als ik moet werken wel. Ook de kinderen hebben regelmatig huiswerk en dat moet dan toch gemaakt en geleerd worden. Volgend jaar zal dat voor A alleen maar toenemen als ze naar de middelbare school gaat.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
M: Meestal ongeveer net zo laat als door de week. Rond half 11 / 11 uur. Dan kijk ik nog wat Netflix of lees een boek. Het ochtendmens naast me gaat dan vast slapen, en ik vind het niet gezellig om alleen beneden te zitten dan.
Als we visite hebben en bijvoorbeeld Kolonisten gaan spelen, dan kan het wel eens nachtwerk worden, maar meestal houden we het dus redelijk bescheiden tegenwoordig.
H: De kinderen gaan later naar bed in het weekeinde, meestal 21:30. Ik volg ergens tussen 22:00 en 22:30, nog heel even genieten van dat kleine rustige momentje.

En wat doen jullie dit weekeinde?

Reactie plaatsen