24 april 2016 
in Tags
2 min. leestijd

De rotklusjes van het ouderschap tag

Charlotte van Aukjeswereld bedacht deze tag. De rotklusjes van het ouderschap. Vooral de viezere klusjes van het ouderschap. Hoe is het verdeeld bij ons thuis?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
M: Van welk kind? Bij T als het nodig is, geen idee hoe vaak eigenlijk. Meestal te laat. Hij wil nooit als ik het voorstel, en dan denk ik, ach kan morgen ook nog wel.
Van A al jaren niet meer, die pulkt….. pfff, ja dus er valt weinig te knippen dan.
H: Gemiddeld ongeveer 1x per maand. A draagt haar vingernagels vrij lang en meestal gelakt. Zij knipt en vijlt ze zelf. Ik knip wel haar teennagels want dat vindt ze erg lastig. Bij Q, die een hekel heeft aan nagels knippen doe ik beide als ik vind dat ze te lang en dus vies worden.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
M: Net zo vaak als ons eigen bed. Of soms iets vaker, als het nodig is.
H: Elke twee weken. Net als ons eigen bed.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
M: Eigenlijk nooit. Ik ben er voorzichtig mee, wil het er niet in duwen. Dus alleen voorzichtig als er wat uitkomt. Maar meestal is het eigenlijk nooit nodig.
H: Die van A nooit. Zij heeft hele kleine gehoorgangen en we mogen ze dus niet schoonmaken omdat we het oorsmeer dan alleen maar verder het oor in duwen. We laten ze regelmatig schoonspuiten bij de huisarts in plaats daar van. Q zijn oren maak ik schoon als hij aangeeft dat het nodig is of als ik oorsmeer kan zien.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?De beste luier
M: Van A allang niet meer. En bij T ik, maar omdat ik het meeste thuis ben. Papa doet het net zo goed als ik, als hij wel thuis is. En T het goed vindt, hij heeft altijd liever mama.
H: Inmiddels is dat verschoonde en poetste. De gene die in de buurt was of thuis. Manlief deed dat net zo goed als ik.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
M: Ikke. Voor manlief het door heeft, ben ik al weer terug. Hij zegt wel eens, ja ik hoorde je terugkomen.
H: Haha, ikke! Manlief die hoort ze meestal niet eens.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?Consultatiebureau
M: Ik, omdat ik dat bezoek altijd op mijn vrije dag had gepland. Hij moest gewoon werken. Als het een keer kon, ging hij wel mee. Ook even weten hoe het er aan toe gaat op dat consultatiebureau.
H: Meestal ging ik maar manlief ging wel mee als dat kon. Q moest laatst voor zijn negen-jaars prik en toen is manlief alleen gegaan omdat ik moest werken.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
M: Dat wisselt, meestal afhankelijk aan wie we het vragen.
H: Nou dat is een zeldzaamheid. Maar meestal regel ik dat.

Conclusie: Wij hebben het goed voor elkaar. De kinderen worden groter en dan hoef je minder te doen. En de verdeling in onze huishoudens zijn prima. Wij hebben zeker ook niet te klagen over de rotklussen. Vieze luiers, prikken en andere ellende wordt goed verdeeld onder beide ouders. Wisten wij natuurlijk al! Maar toch leuk om dat even te benadrukken toch?

Hoe is het bij jullie verdeeld?

Reactie plaatsen