08 januari 2017 
in Tags
5 min. leestijd

De kids brandtag

Nu is het aan het begin van het jaar makkelijk te zeggen natuurlijk. Vorig jaar werden we getagd voor DE KIDS BRANDTAG  door Shopaholiek. Maar hij ligt echt al wat langer te wachten op onze antwoorden. Al vanaf september. Dus de hoogste tijd om deze tag, bedacht door Mamaliefde in te vullen.

Voor sommige dingen was het even goed graven in het verleden, en andere merken zijn makkelijker in te vullen. Met oudere kinderen heb je weer andere merken, en dan met name gericht op andere zaken dan bij de allerjongsten. Maar wel daarom heel leuk om in te vullen.

Shampoo
M: We begonnen met Zwitsal. De jongste gebruikt dit (onder protest, maar dat ligt niet aan het merk, maar aan het haren wassen zelf) nog steeds. A gebruikt al jaren de prinsessenshampoo van Andrelon, ik vermoed dat dat niet lang meer zal duren. Ben stiekem wel benieuwd waar ze dan op overstapt.
H: Ook wij zijn gestart met de Zwitsal. Heerlijke geur en niet prikkend natuurlijk. Q heeft nu piratenshamppo van Andrelon en ruikt dan heerlijk naar watermeloen. A is sinds zwemles, op kappersadvies, op grote mensen shampoo over. Haar haren werden heel erg beschadigd door het chloorwater en sinds ze Dove shampoo en conditioner gebruikt gaat het goed. Gelukkig vindt ze zelf het ook prettig en hoeft ze niet een speciaal geurtje of kleurtje maar gaat ze voor prettig voelend haar dat goed doorkambaar is.Zonder shampoo
Billenzalf
M: Bepanthen. En als er echt kapotte billen waren, depte ik daar nog een laag sudocreme overheen. Dat hielp het beste, met name in zo’n periode van tandjes. Bepanthen babyzalf is nog steeds een van de meest gebruikte tubes, want het werkt voor vele kleine plekjes.
H: Sudocreme, bij elke luierwissel een dunne laag. Ik vond het ook nog best lekker ruiken.
Luierdoekjes
M: Ik heb er heel veel getest. Nog op zoek naar  reviews? Gebruik de zoekfunctie maar. Zelf gebruikte ik bij A altijd Zwitsal, maar bij T ben ik al snel over gestapt op de Bumblies. Prima, maar een stuk goedkoper.
H: Ik had meestal de Zwitsaldoekjes. Die kochte we in bulk, dat scheelde enorm in de prijs. En mijn kinderen konden er goed tegen.
Pleisters
M: In de kast staan meestal pleisters van Hansaplast. Maar als er een huismerk is, dan neem ik dat ook mee. Maar we gebruiken ze gelukkig heel weinig.
H: Bijvoorkeur geen. Mijn beide kinderen hebben een allergie voor bruine pleisters dus als het even kan dan ontwijken wij de pleisters. Ik heb geen zin in het opbouwen van een allegie voor de andere soorten. Meestal dus een verbandje. Maar toen ze klein waren deed ik er voor de mooi wel eens een Thomas de Trein of Prinsessenpleister op.
Schoenen
M: Ik ben dol op de schoenen van Red-Rag. Beide kinderen hebben inmiddels al een aantal paar versleten, nou dat dus niet. Ze zijn er uit gegroeid. Maar ook de schoenen van Shoesme vind ik altijd erg fijn. 
H: Ik ben qua schoenen niet heel erg merkvast. Voor de sport hebben ze allebei Yonex schoenen, dat is nu eenmaal een heel fijn merk met goede schoenen voor badminton. Op straat lopen ze momenteel, toevallig allebei, op Adidas schoenen. A was gek van die standaard witte en Q liep tegen een paar hoge aan, grijs met gifgroen.
Ondergoed
M: Zeeman! Hoewel ik de laatste ronde daar voor T niet kon slagen. Maar dat gebeurt vaker bij Zeeman. Zijn maat is er vaak niet. De Hema had toen ook erg leuke, met ruimtefiguren.
H: Merkloos, Hema, Zeeman als ze maar leuk zijn. A is dol op vrouwelijk ondergoed, kantjes enzo en Q gaat er nog in boxers met gezellige figuren vandoor.
Spijkerbroek
M: Ook Zeeman. A vindt het prettigst zitten. Vaak met strechstof en aansnoerband. 
H: Q heeft graag Zeeman broeken. Die past hij goed en ze zijn variabel genoeg qua ontwerp en kleur. A heeft broeken van de Coolcat want dat zijn de enige broeken die momenteel echt lekker zitten.
Lunchtrommel
M: Rosti Mepal. A gebruikt mijn oude trommel. Die is al bijna 30 jaar oud en onverwoestbaar. Hoewel haar eigen trommel ook niet stuk te krijgen is. Alleen toen vond ze prinsessen nog leuk, nu niet meer zo.
H: Mepal. A heeft een eigen ontworpen broodtrommel, met een eigen tekening, en Q heeft een standaard model.broodtrommels
Kinderstoel
M: Mijn kinderstoel stamt nog uit de tijd dat ik nog weinig blogs las en de stokke trip trap nog niet op elk blog werd gepromoot. Ik vond hem gewoon duur en we schaften dus een Tiamo wood collectie aan. Die na 9 jaar nog steeds goed dienst doet!
H: Beide kinderen zaten te gelijk in een kinderstoel dus ik had er twee. Beide van de Tiamo wood collectie.
Kinderbed
M: Van Ikea. Een meegroeibed. Lekker klein ik het begin.
H: Allebei hadden ze een Ikea bed. Q een meegroeibed en A een kinderbed.
Hydrofiele doeken
M: Ik gebruikte saaie witte. Ik heb ze niet eens gekocht, maar minimaal 3e hands overgenomen van Hanneke. En ook ik heb ze weer doorgegeven aan mijn schoonzusje. Kunnen nog prima een ronde mee.
H: Saaie witte zonder plaatjes. Gekregen van een nicht van mijn man.
Luiers
M: Bij A pampers. Maar die waren bij T weer niet het fijnst. Voor hem gebruikte ik het liefst die van Bumblies en het Kruidvat.
H: A gebruikte Pampers. Die zaten goed en die bevielen prima. Q bleef in het begin niet droog met de pampers, nog met enige andere luier, behalve met de Kruidvat eigen merk. Toen zijn we bij A daar ook op over gestapt en bij gebleven tot ze beide uit de luiers waren.De beste luier
Babyfoon
M: Nog steeds een handig ding. Hij staat nog steeds aan. Heel fijn om T beter te kunnen verstaan als hij dan een keer roept vanuit zijn bed. Hij is van Alecto en natuurlijk ook al weer 9 jaar oud.
H: Ook hier hadden we er twee van, een blauwe en een gele. Beide van Alecto. Het waren best dure dingen maar de goedkopere werkte niet, dan hoorde we de piloten van Schiphol praten in plaats van ons kind.
Wandelwagen/buggy
M: Ik was dol op mijn Bugaboo met oranje bekleding. De kinderen ook. Een half jaar geleden is hij bewust weggedaan, want anders zat T er nog in. Hoe makkelijk dat ook was, lekker snel naar school lopen, daarna een boodschap onderop. Maar met 3,5 echt niet meer nodig.
H: Hier moet ik het antwoord schuldig blijven. We hadden er natuurlijk wel een maar ik heb echt geen idee meer welk merk. Ik heb oo google wat rond gekeken maar kon niks vinden dat een belletje deed rinkelen.
Fiets
M: A heeft nu een Popalfiets. Betaalbaar, en hip. Over 2 jaar is ze er weer uitgegroeid, dus hoeft van mij geen hele dure fiets te zijn. Voor T moeten we op zoek naar een eerste fiets. Nog geen idee welke dat wordt.
H: Fiets, ja een met twee banden en een stuur, zadeltje in het midden. Het merk maakt mij niet uit als hij maar fietst. Zeker voor de kinderen.
Tablet
M: T gebruikt een ouder model IPad en die voldoet. A heeft een kurio laptop tablet in 1. Handig voor haar huiswerk, boekbespreking en spreekbeurt.
H: Ik heb een Ipad naar de andere twee tablets in huis zijn Samsung.
Pen
M: Ze schrijven nog veel met potlood. Maar ze heeft zowel een potlood en een pen van Stabilo. Goed voor de pengreep.
H: Stabilo. Hier zijn ze mee gestart als potlood en later mochten de pennen ook. Q schrijft er nog steeds graag mee, A is inmiddels overgestapt op een gewone Big balpen. Zij vind dat lekkerder schrijven.

Nu zijn wij op onze beurt heel nieuwsgierig naar de merken van Miriam

Wat zijn jullie favoriete merken?

Reactie plaatsen