25 september 2016 
in Tags
5 min. leestijd

Shoppen voor kids

Het is al enige tijd geleden dat wij getagd werden door mamavan4.nl voor deze tag. Het origineel is van Shopaholiek. Dus vandaag gaan wij het hebben over kinderkleding. Komt goed uit, want bij de wisselingen van de seizoenen moet er meestal wel wat bijgeshopt worden. Dus vandaag onze kijk op kinderkleding.

Wat is jou favoriete kledingmerk?
M: Eigenlijk zijn wij niet zo merkvast. De ene keer ligt er meer van Esprit, dan weer Bennetton, maar vaak ook veel items van Zeeman of Primark.
H: Voor zowel A als Q kijk ik niet zo naar merken. A wil gewoon kleding die zij mooi vindt, en ja onze smaken verschillen wel eens, en Q is nog een echte jongen. Niet te ingewikkeld en het is al snel goed mits het oranje is of als er een leuke print opstaat.

Wat is jou absolute musthave op gebied van kinderkleding??
M: Een fijn vest. Kan op een spijkerbroek, jurk of rok gedragen worden. En ook in alle seizoenen handig.
H: Mijn beide kinderen zijn dol op spijkerbroeken dus dat is hier wel een musthave.

Wat vind jij een no go qua kleding??
M: Leren broek voor een kind vind ik erg ordinair.
H: Misschien wel een inkoppertje maar ik vind een string voor kleine kinderen echt niet kunnen!

Heb je wel eens een miskoop gehad? Zo ja.. Wat??
M: Ja. Een spijkerbroek. Ondanks het passen vond ze hem niet lekker zitten. Inmiddels heeft Hanneke er een tas van gemaakt. Heeft hij toch nog nut.tas-van-spijkerbroek
H: Ja wel meerdere. Truien die te warm zijn of kriebelen. Kleding die ze na 1 keer dragen toch niet zo leuk vinden en nooit meer aantrekken. Kleding die snel stuk gaat bij bv de rits ofzo. Maar de laatste was wel zo een kapotte spijkerboek, die je kapot koopt dus. De broek was netjes voorzien van een soort gaasje achter de gaten maar dat raakte los waarna A met aantrekken vol haar voet in het gat stak en de pijp bijna van de broek aftrok. Voorlopig weer gewoon “hele” broeken kopen dus.

Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie??
M: Een bikini of zwembroek. Er van uit gaande dat we niet naar de Noordpool of wintersport gaan.
H: Bikini of zwembroek is natuurlijk voor de zomer een must. Maar voor de zomer is een lekker zittende korte broek voor beide ook wel handig. In najaar en winter gaan wij niet zo vaak weg maar een stevige jas of waterdichte schoenen zijn dan een must.

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding??
M: Heel weinig. En toch ligt er veel in de kast. Dankzij de ruime aanleveringen van diverse vrienden met oudere jongens. En A is nog steeds blij met de kleding die A niet meer past. Dus hoef niet veel te kopen.
H: Niet zo heel veel eigenlijk. Ik koop meestal per seizoen nieuwe kleding en daar moeten ze het dan mee doen. Ze krijgen wel vaak nog dingen van oma, als ze tegen iets leuks aan loopt.

Wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint??
M: Beginnen? Het lijkt wel het hele jaar door sale.
H: Sale? Soms loop ik er per ongeluk tegenaan. Ik let er niet zo op. Maar dat de winterjassen in augustus al zijn uitverkocht vind ik absurd. Ik zag van de week al reclame voor kerstkleding voor mijn kinderen! Het is nu half september en 20 graden, ik ben helemaal nog niet bezig met de winter.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding? We hopen natuurlijk dat jullie zeggen: Bij shopaholiek ;-)?
M: Overal en nergens. Diverse websites en daar zit shopaholiek ook bij. Maar ook persberichten, reclames en wat ik in de winkels zie hangen.
H: Veel van reclame maar vaak ook gewoon wat er in de winkel hangt. Ik neem toch alleen maar mee wat mij bevalt.shoplog herfst

Shop jij veel online??
M: Ik vind een echte winkel leuker. Maar online is wel lekker praktisch.
H: Nee eigenlijk nooit. Ik vind het erg fijn om te kunnen passen en de stof te kunnen voelen.

Wat doe jij met kleding die te klein is??
M: Veel kan er weg. Dan hebben ze het echt afgedragen. Wat nog goed is, gaat naar een goed doel.
H: De kleding van A gaat naar Marijke, mits het niet stuk of onherstelbaar vies is. De kleding van Q gaat naar een vriendin van Marijke die twee jongens heeft en vandaar komt weer het een en ander retour bij Marijke. Bijna alles wordt dus hergebruikt. Wat niet hergebruikt kan worden gaat in een verzamelzak en naar een goed doel.

Omschijf de kledingstyle van je kids??
M: Basic, spijkerbroek, leuk shirt of vest. Hoewel A ook wel van een leuke jurk of rok houdt, maar dan nog meestal basic.
H: Q is simpel. Broek met shirt, deert hem ook niet of het bij elkaar past, mij wel trouwens. A heeft een klassiekere inslag, maar trekt ook graag trui met broek aan maar dan vaak net iets chiquer.

Koopt jou man ook kinderkleding? En zo ja..Doet hij dat goed??
M: Alleen als het moet. Hij houdt niet van winkelen. Maar als we met zijn allen gaan, haalt hij zeker leuke dingen uit de rekken.
H: Nee eigenlijk doet hij dat niet vaak. Als ik het vraag overigens wel want hij heeft stad en land afgezocht naar een zomerjas voor Q toen die stuk ging. Hij heeft toen echter niks leuk gevonden, lees in de smaak van Q, en toen bedacht dat een vest ook prima was. Dus als het nodig is doet hij het wel degelijk.

Hoeveel geef jij maximaal uit voor een spijkerbroek voor je zoon/dochter??
M: A vindt veel broeken niet fijn. Die van de Zeeman wel, dus die koop ik voor beide kids. Dan ben je niet veel kwijt.
H: Ik vind het belangrijk dat de broek lekker zit. A is lang maar wel erg slank. Haar broeken koop ik dan dus bij een speciefieke winkel en dus zijn ze iets duurder. Maar omdat ze ze met plezier draagt vind ik dat niet erg. Die van Q komen vaak gewoon bij de Zeeman etc vandaan. Die zitten lekker en goed bij hem dus hoeft het van mij niet duurder.

Koop jij zelf wel eens tweedehands??
M: Krijgen wel. Kopen heb ik nog nooit gedaan.
H: Nee ik koop het eigenlijk nooit. Ik krijg wel eens wat tweedehands en ik vind dat prima, niks mis mee.

Wat is jou beste koop ooit??
M: Ehh jeetje. Ik denk voor A een zwart pluizig vest. En voor T zijn groene spijkerbroek.
Lievelingsvest
H: Oh, dat is een moeilijke vraag. Ik denk een half lange korte broek voor Q, donkergrijs. Het is een kleur die makkelijk combineert en een stof die lekker zit, zich makkelijk laat wassen en niet gestreken hoeft te worden.

Marguerita
Door

Marguerita

op 25 Sep 2016

Grappig om te lezen dat jullie smaak zo overeen komt!

Marijke
Door

Marijke

op 25 Sep 2016

Haha ja nog steeds. Vroeger gingen we wel een apart van elkaar winkelen voor een winterjas en kwamen met bijna dezelfde thuis

Reactie plaatsen