12 april 2018 
in Mama
2 min. leestijd

Op zoek naar een goede broek

Laat ik beginnen met zeggen dat ik winkelen echt niet leuk vind. Ik hou niet van de mensenmassa’s en ik hou niet van het geduw en getrek bij de schappen. Als ik ga winkelen dan weet ik precies wat ik hebben wil en ga recht op mijn doel af. Ik zou het liefst alles bij één winkel halen en dan weer lekker naar huis. Winkel in, winkel uit, kleding zoeken, kleding passen, op zoek naar wat anders, volgende winkel, ik kan de lol er niet in vinden.

Verplicht winkelen

Maar toch moet het soms. Ik had namelijk nieuwe spijkerbroeken nodig. Heel hard nodig zelfs want ik had wel geteld 1 broek die nog lekker zat en er een beetje fatsoenlijk uitzag.

De vorige keer bracht mijn zoektocht mij bij de C&A. Ik ben namelijk nogal veel eisend qua spijkerbroek. Ik wil een high rise (hoger dan de heup, echt in de taille), netjes om de benen sluitend en bijvoorkeur gewoon heel ook al is een beschadiging tegenwoordig wel helemaal in. En dat is dus heel moeilijk te vinden. Vorige keer vond ik deze dus bij de C&A. Maar laat die nu net zijn hele spijkerbroekenlijn hebben omgegooid. Alles van biocoton (oke daar heb ik geen probleem mee) en geen high rise meer (en dat vind ik wel vervelend).

Nu hadden ze wel een mid rise met rechte pijpen en die zat wel redelijk. Niet echt lekker bij de buik maar te doen. Maar helaas heb ik bij een rechte pijp bij mijn bovenbenen dus een beetje ruimte over. Er ontstaat aan de binnenkant van mijn dijbenen een soort zakje loszittende broek en dat is geen gezicht. En skinny broeken die wel mooi aansluiten zijn alleen nog maar verkrijgbaar in low rise.

Winkelen

Winkel 2

Je begrijpt dat ik hier dus heel verdrietig over was en opzoek moest naar een andere winkel en andere broeken. Dan maar naar een spijkerbroekenwinkel. Je weet wel zo een met harde muziek, jonge, hippe verkopers en hele wanden met spijkerbroeken waarvan jezelf geen idee hebt hoe je de juiste zou kunnen vinden.

Gelukkig troffen wij een hele aardige jongeman die oprecht zijn best deed om mij te helpen. Helaas was hun hoogste spijkerbroek voor mij nog echt wel heel laag. Als ik dan ga zitten dan duwt de band van de broek uiterst onaangenaam in mijn buik. En dat hou ik nog geen uur vol. Wel wist ik nu dat ik in spijkerbroekenmaat 28 val, wist ik niet aangezien ik de meeste broeken dus in confectiemaat 36 koop.

Winkel 3

Ik was al helemaal klaar met de zoektocht. Twee winkels en geen stap dichterbij een fijne broek. Bleh! Gelukkig wist mijn man mij te overtuigen om nog even door te zetten. De verkoper van de spijkerbroekenwinkel gaf nog wat ideeën mee qua winkels om te kijken voor high rise broeken.

De eerste optie was de Sting. Een winkel waar ik eigenlijk nooit binnenloop maar nu dus wel. Samen met manlief en zoonlief, welke heel goed meehielp met zoeken naar de juiste broeken. Het begon niet erg hoopgevend. De eerste broeken waren namelijk veel te kort bij mijn benen. Wel high rise maar voor mij met hoogwater. Zeer waarschijnlijk al helemaal gericht op de komende zomer. Maar niet wat ik zocht.

Gelukkig lag er wat verder in de winkel ook nog kleding. Ik kwam uit bij het merk Anti Blue. Netjes aansluitende broek, voeten kunnen makkelijk door de pijpen heen, en een high rise waist. Ze lagen er in drie verschillende kleuren, dus die heb ik meteen maar alledrie gekocht. En het mooiste is, ze waren niet eens zo duur. Ik vind €30,- per broek namelijk best schappelijk.

Zijn jullie net als ik ook zo moeilijk met broeken kopen? En hebben jullie eventueel nog tips voor andere merken en winkels?

Paula
Door

Paula

op 12 Apr 2018

Ik loop eigenlijk ook nooit bij Sting naar binnen. Misschien toch maar eens doen want ik heb hetzelfde probleem. Eigenlijk al jaren, want die heup- en bikinilijn broeken lijken al heel lang de boventoon te voeren. Heb er zo'n jaar of 8 geleden nog 2 op de kop weten te tikken bij Peter Spijkerbroek maar die bestaat allang niet meer.

Hanneke
Door

Hanneke

op 13 Apr 2018

Ja vreselijk he. En als ik de antwoorden op dit blog lees dan willen heel veel vrouwen dus wel een hogere sluitende broek hebben.

Kimberley
Door

Kimberley

op 12 Apr 2018

Je moet voor een high waist eens kijken bij H&M. Daar slaag ik altijd en ze zijn ook nog eens shaping: win/win! Heerlijk zitten ze :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 13 Apr 2018

H&M gaat ook op de lijst. Dank je wel

Reactie plaatsen