08 oktober 2017 
in Tags
3 min. leestijd

Mumlife raw tag

Deze echte moeder-tag komt bij Elise Sheree vandaan. Zij is een Australische blogger. Voor het gemak zijn de vragen wel naar onze eigen taal vertaald. Zij daagt ons uit om de mindere kanten van het moederschap te laten zien in deze tag. 

M: Chaotisch. T was ziek thuis dus ik zocht een weg tussen hem entertainen en werken.
H: Relaxed. Ze deden hun eigen ding, speelde met vriendjes. Het was een dag zonder veel ruzie, woordenwisselingen en strijd. Ze komen heel soms voor.Ik ben zo een moeder

M: Opvoeding. Iedereen denkt het zelf het beste te weten en wil dat op een of andere manier ook graag vertellen. En we voelen ons ook altijd snel aangevallen als een ander er anders over denkt.
H: Opvoedregels. Iedereen denk er anders over.

M: A was nog geen 3 maanden en we waren op vakantie. Op stap en in de luiertas voor de zekerheid 2 extra setjes meegenomen. Dat bleek niet genoeg. Nog geen 10 minuten achter elkaar tot in haar nek. Alles vies! De thee op het terras was daarna snel naar binnen gegoten. Want 3 outfits in 10 minuten en we moesten dus echt terug.
H: Zo een typische ontplofte luier tot in de nek van de baby. En toen wist ik nog niet dat rompers ook via de schouders naar beneden uitgetrokken kunnen worden dus het hele koppie zat ook vol. Kind in bad, kleding in de was, aankleedkussen in de was. Bah.

M: Ik heb T wel eens in een winkel gelaten, vond hij prima. Maar als ik geen tijd heb, loop ik gewoon met schreeuwend kind onder de arm weg. Geen last van blikken van anderen. Gelukkig heb ik die tijd achter me gelaten. Hoewel de puberteit…
H: Die tijd heb ik redelijk achter de rug maar als ze mij publiekelijk te kakken zetten dan doe ik dat terug.

M: Teveel in ogen van anderen. Maar wij leggen eigenlijk geen beperking op.
H: Onbeperkt mits er geen andere dingen gedaan moeten worden.

M: Hamburgers op brood.
H: Pasta

M: Nee vandaag niet.
H: Nee.Marijke en Hanneke

M: Dat iedereen het eten lekker vond. Zelfs de zieke heeft gegeten. Dus dat viel mij alles mee.
H: Gezellig wandelen met Ayla en de hond. We hadden verder weinig contact, iets met Pokemons.

M: Chocola!
H: Drop

M: Eigenlijk vrij weinig.
H: Soms. Minder dan dagelijks.

M: Dat het soms best moeilijk is om ze op te voeden. En dat het zo fijn is dat je dan van een ander hoort dat het leuke en beleefde kinderen zijn. En dan zonder te oordelen!
H: Over alles moet gepraat kunnen worden. Moeders hebben hun eigen ideeen en dat is goed. We zouden alleen wat minder veroordelend kunnen zijn naar elkaar als de ideen niet overeen komen.

Reactie plaatsen