20 december 2014 
in Tags
2 min. leestijd

Het is weekend tag

Tijd voor de weekendtag. Het is immers weer weekend. Zelf in de ww is er wel degelijk onderscheid tussen de “gewone” dagen en het weekend. De grote voordelen van een gezin. Ik kan me voorstellen dat als je alleen bent, je niet altijd een doel hebt om je bed uit te komen. Zeker in de winter als het weer te wensen over laat. Waar ik deze tag eerder zag? In elk geval bij Kelly en bij Linda van mamaliefde
Weekendtag

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Ons weekend is gewoon op zaterdag en zondag.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?
Zo laat mogelijk ;) ik ben dol op uitslapen. Maar sinds de kinderen geboren zijn, is dat een stuk minder geworden. We mogen nog niet klagen hoor. Tussen half 8 en 8 uur komen de kinderen lekker bij ons in bed. Televisie aan en spelen maar. T en R vertrekken dan rond half 9 meestal naar beneden en A en ik staan uiterlijk om half 10 op. Hoewel de laatste tijd A en T ook wel samen naar beneden gaan.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?
Op zaterdag net als de rest van de week. Alleen wat later dan. Op zondag wisselt dat. Als R gaat hardlopen dan gewoon weer ieder voor zich. Als A moet tennissen ook. Maar als niemand plannen heeft, dan dekken we de tafel en eten we gezellig aan tafel. Eitje erbij, soms een afbakbroodje.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Altijd anders. De zaterdagen zijn wel redelijk gelijk. Vaak nog wat boodschappen en naar de bibliotheek. In de middag gaat R tennissen. Wij blijven dan lekker thuis, of gaan ergens heen, opa en oma, of tante H. Ook gaan we wel eens bij de tennis langs aan het einde.
Zondag proberen we ook altijd wel iets met het gezin te doen. Lekker even naar buiten, bos, strand of een evenement. Maar soms ook gewoon lekker met een chipje op de bank Ajax kijken.

5. Wat doe je het liefst in het weekend?
In elk geval rustiger aan dan door de week. Rustig opstaan, niets moeten. Hoewel ook sportverplichtingen erbij horen in het weekend. Maar deze voelen misschien minder als moeten ;)
Verder vind ik het leuk om met zijn vieren op pad te gaan. Lekker als gezin samen te zijn.

6. Wanneer maak je afspraken voor in het weekend?
Soms al weken, maanden van te voren. Maar spontane dingen gebeuren ook vaak.

7. Werk je of studeer je in het weekend?
Ja, R houdt de email en site zeker in de gaten. Dat kan niet anders bij een eigen bedrijf. Maar niet zo actief als door de week.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Geen verschil met de rest van de week. En dat wisselt per dag. Na een paar slechte nachten van T kan dat zomaar al om 10 uur zijn. Anders meestal rond half 11, 11 uur. Lekker nog even lezen in bed.
T gaat gewoon de hele week om 7 uur, A mag op vrijdag altijd al heel laat naar bed, dus zaterdag en zondag meestal bijtijds. En R afhankelijk van het seizoen. In de winter vaak wat eerder dan in de zomer.

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 20 Dec 2014

Gewoon ontspannen dus, zonder uitspattingen. Knap!

Reactie plaatsen