15 januari 2018 
3 min. leestijd

Ziek, moe en een kijkje in de blogkeuken

Had je ze gelezen, mijn doelen voor 2018? Een van die doelen is dat ik graag weer elke dag in 2018 een artikel online wil hebben staan. Dat lukte de afgelopen jaren probleemloos. Maar voor vandaag liepen we dan ineens tegen een probleem aan. We hebben geen voorraad. Enorm probleem. Een hele bak met concepten, maar die zijn allemaal nog niet niet af. Wachten op een foto of nog meer tekst te typen, in elk geval moet er nog iets gebeuren voor het een fatsoenlijk artikel is geworden. En dat lukte niet dit weekend. Dus pak even een kop thee en ik praat je eens even bij.

Moe

Ik had een druk weekend met veel afspraken met vrienden. Heel gezellig! Maar om zowel vrijdag als zaterdagavond af te spreken is ook wel veel. Vrijdag waren de kinderen mee. Het was heel gezellig en het ongeveer 30 jaar oude spel Hotel werd te voorschijn gehaald en super fanatiek gespeeld. Met als gevolg dat we pas heel laat naar huis gingen. A was gewoon nog wakker, zij won overigens het spel. Maar voor T was het echt te laat. Hij wilde natuurlijk niet daar naar bed, dus hij was bij mij op schoot in slaap gevallen. Ach kan best voor een keertje.
Zaterdag sliepen ze dan ook redelijk uit. 9:00 uur wakker worden vonden wij in elk geval niet slecht voor T.

Normaal plannen we dan een hele rustige dag in daarna. Alleen dit weekend ging dat niet op. In de middag hadden we eerst een verjaardag, daarna brachten we de kinderen naar opa en oma. Zij blijven daar slapen. Het goede nieuws voor hen is, dat ze dan in elk geval op tijd in bed liggen. R en ik gingen door naar vrienden. Met die vrienden hebben we eerst in de stad een hapje gegeten. Natuurlijk hadden we toen om 1:00 naar huis moeten gaan hè, maar Catan kwam op tafel. Het was ook geen kort spel deze keer. Want ruim 3 uur verder hebben we het spel zelfs afgekapt. 4:00 uur was toch echt wel tijd om naar huis te gaan en te gaan slapen.

Dat we dat niet meer gewend zijn, dat merkten we zondag wel. De dag doorgekomen met de kinderen ophalen en verder gewoon moe zijn.
Normaal pak ik in het weekend ook altijd nog wel wat tijd om te bloggen, of om een lekkere thee te proeven. Maar daar kwam het dus eigenlijk niet echt van deze keer.

Ziek

Bij Hanneke thuis heeft een vervelend virus toegeslagen. En natuurlijk heeft het virus haar niet overgeslagen. In verband met mijn drukke weekend, hadden we de taken goed verdeeld en zou zij voor vandaag een blog online zetten. Maar in plaats daarvan is zijn lekker in bed gekropen. Eerst maar even goed uitzieken. Hoewel je als moeder natuurlijk nooit helemaal ziek kan zijn. Maar bloggen heeft dan in elk geval geen prioriteit.

Doelen

We besloten dan ook dat het jammer was. Dan een dag geen blog online. Maar ondanks mijn moeie hoofd, kon ik het toch niet loslaten. Immers ik heb mijzelf als doel gesteld om elke dag een blog online te hebben. En het voelde ook niet goed om dat half januari al lost te laten. Iet met goede voornemens die op blue monday al niet gehaald zijn……
En ja, ik weet, overmacht is overmacht. Maar dit voelde niet goed genoeg voor echte overmacht. Energie om een ander artikel af te maken, had ik niet, maar waarom zou ik jullie niet meenemen in mijn gedachten hierover. Gewoon even bijpraten. Ziek moe en een kijkje in de blogkeuken

7 dagen

Toevallig ook een van de vragen die vrienden wel eens stellen als het gaat om het bloggen. Leuke hobby, maar hoe dan? En 7 dagen in de week?
Dat voelt dus inderdaad niet als een belasting ook omdat we het delen met elkaar. En we een aantal vaste rubrieken hebben, die niet altijd evenveel tijd kosten om te maken. Een tag is relatief snel ingevuld. En een thee reviewen voelt niet als een blog schrijven, maar gewoon als een lekker kopje thee drinken. Dus dan valt het altijd best wel mee.
Maar nu kwamen we voor het eerst in 3,5 jaar tijd een beetje in tijdnood, of gewoon overmacht ;)
Dus vandaar dit spontane artikel.
Heb ik mijn doelen gehaald en kregen jullie een klein kijkje in onze blogkeuken.

Rory
Door

Rory

op 18 Jan 2018

Ik zeg: go with the flow. Zodra iets verplicht wordt haak ik af (bij mijzelf dan hè). Het was de afgelopen maanden veel te druk en ik ben ook juist terug gegaan in frequentie van plaatsen. Als het uit mijzelf komt is het ok. Maar omdat 'het moet' is voor mij geen reden. Althans, dat probeer ik zo vol te houden. Goed gedaan dus ladies! Eerst aan jezelf denken.

Merel
Door

Merel

op 18 Jan 2018

Ik snap het wel hoor, dat loslaten vind ik inderdaad ook weleens lastig. En dit is een leuk blogonderwerp, want herkenbaar :) Soms moet je het inderdaad af en toe laten voor wat het is. Of je geeft er een creatieve twist aan, zoals vandaag. Beterschap voor Hanneke (en gezin)!

Reactie plaatsen