15 april 2018 
in Tags
2 min. leestijd

Dingen waar ik geen genoeg van krijg tag

Vandaag een tag met 10 dingen waar we niet zonder kunnen. Dat lijkt makkelijk. Maar waar kun je nu echt niet zonder? En zijn dat dan materialistische dingen? Of zijn het eigenlijk hele andere dingen? Wij zagen deze tag op www.lotuswritings.nl en besloten ook na te denken over de 10 dingen die er echt toe doen in ons leven.

En vandaag geen twee lijstjes of twee antwoorden zoals jullie meestal van ons gewend zijn. Maar een gezamenlijke lijst. Goh we lijken toch wel veel op elkaar was daarmee onze conclusie. Maar stiekem wisten we dat al lang.
1. Familie en gezin
Met stip op 1 kun je wel zeggen. Familie en gezin. Man, kinderen, elkaar en de rest van de familie. Hoeft geen verdere uitleg bij, lijkt ons.
2. Thee
Tja, als je een blog begint met de naam mama’s met thee, dan moet je wel iets hebben met thee. In ons geval, wij hebben iets met liters thee! Echt liters per dag per persoon.Sparkly Amber_theefit_thee
3. Boeken
Dit is ook gezamenlijke hobby. Boeken lezen. Wij lezen allerlei soorten. En zeker voor de komst van de ereader hebben we heel wat stapels papier heen en weer gezeuld om ze van elkaar te lenen. De komst van de ereader maakt het wel wat makkelijker, nou ja vooral minder gesleep.
4. Zon en warmte
Functioneren onder de 10 graden C doen wij niet. Wij hebben zon en warmte nodig. Gelukkig komt die tijd er nu weer aan. Heerlijk! In de winter verstoppen wij ons dan graag in huis met een kop thee.
5. Drop
Duidelijk toch! Wie kan er nu niet zonder drop. Zachte zoete, zoute…. Nou we hebben natuurlijk wel onze voorkeuren, maar drop mocht zeker niet op het lijstje ontbreken.
6. Chocola
Dat telt ook voor chocola. Heerlijk om te snacken bij een kop thee.
7. Wandelen (met de hond)
Nu komt deze vooral bij Hanneke vandaan. Vanwege het simpele feit dat Marijke geen hond heeft. Maar wandelen is ook bij Marijke thuis favoriet. Alleen een hond dwingt je iets meer dit ook te doen, als het weer het minder toelaat.
8. Vakantie
Het is belangrijk om af en toe even weg te zijn uit je vertrouwde omgeving en uit te rusten van de dagelijkse beslommeringen. Marijke is de afgelopen jaren niet weg geweest, en dat merk je op termijn toch. Je mist het afstand nemen en het opdoen van nieuwe energie. Daarom is belangrijk om dit regelmatig te doen. Je hoeft er echt niet voor naar de andere kant van de wereld, maar even niets hoeven….
9. Opgeruimd huis
Een heerlijk opgeruimd huis. Een uitdaging. Ja kinderen he. Maar ook gewoon het bewaren van veel spullen. Je weet immers maar nooit of iets nog een keer gebruikt kan worden. We hebben ooit wel een poging gedaan tot weggooien, maar echt minimalistisch leven we niet.
10.Slapen
Moe, moeier, moeder toch? Op slapen zijn we best dol. Maar zeker de laatste weken word Marijke wel weer wakker gemaakt door met name T. Hij heeft weer een fase waarin hij om niets ’s nachts zijn bed uit komt en zegt dat hij niet kan slapen. Niet erg op zich, maar net dat tijdstip als je zelf net slaapt….. dat breekt wel eens op.

Waar kun jij niet zonder?

Merel
Door

Merel

op 17 Apr 2018

Slaap is inderdaad wel een belangrijke. En een opgeruimd huis is ook zo lekker. Wandelen vind ik ook fijn maar niet met slechter weer (althans, dat weerhoudt me). Wat dat betreft lijkt een hond me echt ideaal.Leuk om jullie zo beter te leren kennen! Een dingetje: zag dat de link niet helemaal klopt 😊

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 Apr 2018

Een hond is dan inderdaad ideaal. Je moet, weer of geen weer. Link gaan we even aanpassen natuurlijk

Reactie plaatsen