29 mei 2016 
in Tags
3 min. leestijd

Tag: Mijn kind houdt van…

Op het blog van Betty vonden we deze tag. En hij is leuk om in te vullen. En misschien wel vaker, immers de voorkeuren van de kinderen veranderen nog steeds. Maar nu eerst deze, waar houden ze van!

Eten

M: Op dit moment eet A het liefst Spinazie. Oké en pizza, patat en pannenkoeken natuurlijk. Maar als ik vraag wat ze wil eten zegt ze dus spinazie. T vraagt elke ochtend hoopvol of we pasta eten. En dat zou hij dan ook het liefst elke dag eten. Nou vooruit pannenkoeken zijn ook lekker, maar halen het niet bij pasta.
H: A eet alles. Als ze mag kiezen kiest ze vaak voor ovenschotels zoals tagliatelle met spinazie, witlof of macaronischotel. Q was een moeilijke eter. Inmiddels lust hij de normale pot maar hij kan “alles door elkaar”, zoals een ovenschotel, niet waarderen. Hij staat qua eten dus lijnrecht tegenover zijn zus. Zijn lievelingseten is pasta met rode saus en gehaktballetjes.

Drinken

M: A drinkt thee of water. T maak je blij met melk of limonade. Hopelijk wordt dit later ook thee ipv limonade.
H: Water en thee. Dat zijn bij beide kinderen de dagelijks drankjes. Op vakantie of bij een feestje dan lusten ze ook graag ijsthee of cola.

Speelgoed

M: A de IPhone. Maar als dat niet mag dan speelt ze of buiten, of met LEGO Friends en haar My little pony’s.
T speelt het liefst met zijn toettoet auto’s of op de Ipad.
H: Computers en telefoons, in gebruik als computer waar je toevallig mee kan bellen, zijn hier veruit favoriet. Verder spelen ze graag buiten met een bal of knutselen ze. A wil af en toe nog wel eens met de barbies spelen maar met haar 11 begint dat echt minder te worden.

computeren

Televisieprogramma

M: Tv? Dat kijken ze bijna niet. Wel Netflix. En daar kijkt A het liefst naar Winx. Alle seizoenen die beschikbaar zijn keer op keer opnieuw.
T kijkt het liefst naar Mickey Mouse Clubhouse, maar koalabroertjes, Penelope en Peppa Big vindt hij tegenwoordig ook leuk.
H: Tv kijken ze bijna niet. Als ze tv kijken dan is het vaak meer gericht op een zender dan op een programma. Ze vinden nickelodeon en DisneyXD meestal wel leuk om naar te kijken.

Muziek

M: A luistert graag naar Katy Perry, Alicia Keys en wat er op de radio is. Maar K3 en Kinderen voor Kinderen zijn ook nog steeds leuk. T vindt K3 en Kinderen voor Kinderen ook leuk. Verder kijkt hij ook graag engelstalige kinderliedjes op Youtube.
H: A vindt alles leuk waar je op kan dansen. Latin hoort ze op Zumba, Hiphop op streetdance en ga zo maar door. Als je er op kan dansen dan is het leuke muziek. Q heeft niet zoveel met muziek. Hij vindt een nummer vaak leuk als bepaalde bekende youtubers er een paradie op hebben gemaakt. Oh en dan niet het origineel meestal.

Dieren

M:Beiden zijn wel kattenfan. Maar verder moeten ze van dieren niet veel weten.
H: Ik denk dat ze beide wel van honden houden maar dat is met name te danken aan onze Kruimel (of Karel voor een bepaalde vriendin). A vindt alle dieren echter leuk en ze wil dan ook graag dierenarts worden. Q vindt ze leuk als ze hem leuk vinden. Hij zal er niet achteraan lopen om ze te kunnen knuffelen.

Nikos

Mensen

M: Ze hebben een voorkeur voor mama. Beiden! Maar verder zijn ze eigenlijk allebei niet eenkennig ofzo. T verstopt zich wel als moeders, caissières of vreemden tegen hem beginnen te praten op het schoolplein, straat of in de winkel. Behalve als hij zelf het gesprek begint.
H: A vindt het erg spannend om iets aan iemand te gaan vragen, herken ik wel. Q doet het gewoon niet en wacht af tot een ander de kastanjes uit het vuur haalt.

Kleding

M:A was altijd van de rokken en jurken. Zodra ze zelf mocht kiezen, trok ze geen broek meer aan. Tegenwoordig pakt ze weer vaker een broek. Alleen liggen er niet zoveel van in haar kast.
T draagt het liefst een vest met een broek. Maar zijn lievelingskledingstuk is een trui die ooit is meegenomen uit een historisch toeristenstadje.
H: A heeft een hele eigen smaak. Ze vindt echt niet alles meer mooi. Vrouwelijke kleding die wel makkelijk zit vindt zij erg leuk. Q is van de felle kleurtjes en print. Hij is dol op oranje maar ik weiger alles oranje te koppen. Hij heeft wel het een en ander in het oranje maar er liggen ook andere kleuren bij.

Waar houdt jouw kind van?

Henrike Laning
Door

Henrike Laning

op 29 May 2016

Leuke tag, ik denk ik m ook ga doen! :) Mijn kind houdt van van alles. Dus dat wordt een gevarieerde blog.

MetMirjam
Door

MetMirjam

op 30 May 2016

Leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen!

Reactie plaatsen