20 mei 2018 
in Tags
2 min. leestijd

Eerste jaar op de basisschool tag T

Inmiddels hebben wij 4x een eerste jaar op de basisschool meegemaakt. En Hanneke zelfs al 2x een laatste jaar op de basisschool. Nou ja, dat laatste jaar van Q is natuurlijk nog bezig. Maar omdat T nu recent zijn eerste volledige jaar op de basisschool achter de rug heeft, vonden wij het een mooi moment om 4 keer terug te blikken op dat eerste jaar. Vandaag het woord aan Marijke met het eerste basisschooljaar van T. Voor je verder leest, bedanken we natuurlijk Merel voor deze tag.

Hoe heb jij de eerste officiële schooldag van jouw kind ervaren?
De vlag ging uit! Hij keek er zelf al 2 jaar naar uit. Voordeel van een grote zus op school. En hij was er ook wel echt aan toe. Dus heerlijk dat hij ook eindelijk mocht.
Kwam je snel in het basisschoolritme?
We zaten al in het ritme doordat we elke dag zijn zus wegbrachten en weer ophaalde. Dus dat ritme ging gewoon door.
De eerste keer uit spelen bij een vriendje of vriendinnetje van de basisschool. Wat vond jij daarvan?
Heel erg leuk. Alleen hij wilde niet. Hij durfde niet. Dus uiteindelijk ben ik mee gegaan en heb ik daar thee gedronken.Basisschooltag
Was je zenuwachtig voor het eerste tien-minutengesprek?
Nee, hij was net op school. Dus was niet spannend te noemen.
Nu je kind naar de basisschool gaat, kun je jezelf voor allerlei activiteiten opgeven. Help jij op school of zit je in een ouderraad of oudercommissie? Waarom wel of niet?
Ja, maar ook hier geldt, dat zat ik al. Want A zit al in groep 7 en ik was inmiddels al lid van allerlei gezellige clubjes.
De verzorging van het fruit en de broodjes, hoe regel jij dat?
In ons ochtendritueel is het zo geregeld dat R dat doet. Ze krijgen 4 van de 5 dagen fruit mee. Waarbij het op school op woensdag Gruitdag is, dus verplicht. Meestal is de vrijdag hier koekjesdag.
De vriendenboekjes, hebben jullie ze al thuis gehad in het eerste schooljaar en ben/was jij er goed mee?
Ja we hebben er ook voor hem al een aantal mogen invullen. Zelf kreeg hij er ook een voor Sinterklaas, maar die ligt nog ongebruikt in de kast. Blijkbaar hoeft hij nog even niet.
Wat voor een schoolpleinmoeder ben je?
Ik klets altijd wel even met een paar moeders. Inmiddels ken ik er een aantal wel wat beter, of kende ik al wellicht voor T naar school ging. Meestal is het wel even relaxed genieten met elkaar van de rust in de zon.
Het eerste schoolreisje is toch wel bijzonder. Hoe ging jij daarmee om?
Ik ging mee. De juf is altijd wel blij met een “extra juf” als moeder. En vaak trek ik ook naar de juffen toe, omdat ik dan toch mee sta te regelen. Ja dat krijg je dus ook als je er soms werkt…..Eerste keer in de klas
Kinderfeestjes in het eerste jaar van de basisschool, hoe denk jij daarover?
Prima. T vond het heel spannend zijn eerste feestje, maar uiteindelijk heel leuk. En ook zijn eigen feestje was een groot succes.
Hoe ervaar jij het eerste jaar op de basisschool nu of hoe heb jij het ervaren?
Hij heeft er nu een volledig jaar op zitten. En bijna een echt schooljaar in groep 1. Vorig jaar was hij nog een soort van groep 0. Hij vindt het nog steeds heerlijk om naar school te gaan en ik geniet van zijn plezier. En dat hij soms stomme dingen moet doen. Ik ben heel blij dat hij het ook zo naar zijn zin heeft.

 

Reactie plaatsen