18 april 2017 
in School
2 min. leestijd

Werken in de klas van je kind

Sinds kort heb ik dus 2 kinderen op school. En het risico dat ik een dag bij een van de kinderen in de klas zou kunnen komen te staan is verdubbeld. Maar nooit gedacht dat het zo snel na de verdubbeling van kansen al zou gebeuren.

Lesgeven aan je eigen kind

Is dat dan niet gek? Je eigen kind in de klas?
Ehh nee eigenlijk. Toen ik zelf nog op de basisschool zat, was de moeder van een van mijn vriendinnen ook regelmatig juf in onze klas. Dat was gewoon zo, we wisten niet beter.

Bij A in de klas zitten ook 2 kinderen van leerkrachten van hun school. En ook zij hebben af en toe voor de klas van hun kinderen gestaan.
Voor niemand een probleem. Zo weten mijn kinderen ook dat ik juf ben. En regelmatig bij hen op school ben als juf.
Dus dat moet kunnen!
Maar ik moet er bij zeggen, ik wil mijn kinderen alleen als invaljuf. Een volledig jaar mijn eigen kinderen in de klas, hoeft niet. Maar als invaller, geen probleem.Werken in de klas van je kind

De juf is ziek

Hoewel het gelukkig voor hen maar weinig voorkomt, was een van de juffen van mijn kinderen toch een keer ziek. Gelukkig heb ik bij hen op school vaker ingevallen, maar dan voor een andere reden. Een bruiloft of een cursusdag bijvoorbeeld.
Maar toch was nu een van de juffen ziek. De juf van T. En ik mocht deze week haar klas waarnemen.

Mijn mama is juf

Ik had voor T vier werd al een keer in deze klas ingevallen. De meeste kinderen kende ik dus al. Een enkeling, waaronder T is erbij gekomen in de loop van het schooljaar. Dus ik was voor de meeste kinderen al bekend als juf en noet alleen als mama van T. Ik vond het het meest spannend hoe T zelf zou reageren. Maar hij deed het super goed.Werken in de klas van je kind

In de kring wilde hij wel perse naast me zitten. Kon hij soms even hangen, maar als invaller maak ik vaker mee dat “wildvreemde” kinderen dit ook doen, binnen een dag. In de loop van de dagen, kwam hij af en toe even aanwaaien en een extra knuffel halen. Maar ook hier was hij niet de enige. Ik ben door anderen ook flink geknuffeld. En hoe vond T dat? Hij vond het prima. Een ander kind op schoot? Prima! Alleen ik werd echt geen juf voor hem. Ik ben en blijf zijn mama. Dus naast de vele keren “juf? Juf! en JUF!! hoorde ik ook af en toe Mama! door de klas roepen.

Mocht het nog een keer nodig zijn, dan sta ik dus gerust weer voor de groep van T en zijn lieve klasgenoten!

Wat vind jij? Zou jij voor de klas van je kind kunnen staan?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 18 Apr 2017

Ik heb op meer scholen gezien dat er familiebanden zijn. Dat gaat eigenlijk altijd goed.Vriendelijke groet,

Nathalie
Door

Nathalie

op 18 Apr 2017

Mijn kind gaat ook nu bij mij naar school. Het is wel de gewoonte dat hij dan bij de andere juf van het leerjaar zit maar moest die er niet zijn dan zou die bij mij zitten. Ik denk dat ik dat wel moeilijk zou vinden haha...

Marijke
Door

Marijke

op 18 Apr 2017

Bij ons is dat ook de gewoonte idd. Alleen als inval kan het dus wel. Ik zou ze idd niet een heel jaar in de klas willen

karenznl
Door

karenznl

op 18 Apr 2017

Ja absoluut. Soms kan het niet anders. Ik hoorde trouwens wel afgelopen weekend 'Ha ha ha je vader is gek' van Kinderen voor Kinderen en daar moest ik nu een beetje aan denken.

Marijke
Door

Marijke

op 18 Apr 2017

Haha ja nu je het zegt. Die ga ik er weer eens bijzoeken op YouTube

ByJon
Door

ByJon

op 19 Apr 2017

Als inval juf zou ik dat niet erg vinden. Maar zoals je zegt een heel jaar lang zeker niet. Het moet voor kinderen immers ook duidelijk zijn dan mama werkt als juf en gewoon mama is voor hun. Ik zou er zelf persoonlijk ook niet snel voor kiezen op de school te werken als mijn eigen kinderen. Om toch de zaken gescheiden te houden.

Marijke
Door

Marijke

op 19 Apr 2017

Precies! Vandaag noemde A me ook juf mama ?. Gelukkig niet elke dag dus ?

Terugblik #1716 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1716 – Mama's met thee

op 21 Apr 2017

[…] Ik stond nu 2 dagen voor de klas van A. Na T was zij nu eindelijk aan de beurt. Hoe dat is, werken voor de klas van je kind? Toevallig had ik daar deze week ook een blog over geschreven, en toen had ik dus nog niet voor […]

Reactie plaatsen