04 april 2017 
in School
3 min. leestijd

De eerste weken op school

Na het wennen, volgen dan de eerste weken. T had geluk. Hij mocht beginnen met vakantie. Precies in het midden van de voorjaarsvakantie werd hij 4, en dus startte hij pas echt, na de vakantie. Lekker hoor, je schoolcarrière starten met een vakantie. Maar daar gaan we het vandaag natuurlijk niet over hebben. We gaan het hebben over de periode na de vakantie. Hoe ging het de eerste weken? Was hij moe? Hield hij hele dagen vol?

De eerste dag

De eerste dag was toch even spannend. Er zat toch een week tussen het laatste moment op school en het eerste. Dus dat is voor een net 4 jarige, die daarvoor omliep van de spanning, zowel voor school als voor zijn verjaardag, een hele lange tijd.
Vandaar toch weer wat spanning. Maar deze keer wist hij wel wat hij moest doen. En de juf stond hem al vrolijk op te wachten, dat helpt natuurlijk ook.

Eerste keer in de klas
Tussen de middag kwam ik hem ophalen en het was prima. Hij keek blij, en in de middag ging hij ook graag weer terug naar school. Maar om kwart over 3 sloeg de vermoeidheid wel toe. Samen hebben we op de bank gehangen met een filmpje. Meer energie zat er even niet meer in. Op tijd naar bed en weer klaar maken voor de volgende dag.

De eerste week

Dinsdag ging hij met even veel plezier weer naar school. Leuk eerst gym! Tussen de middag was hij wel echt al moe. Wilde niet achterop de fiets, geen idee waarom. Thuis huilen om van alles, maar wel weer 3 boterhammen naar binnen gewerkt. School maakt hongerig.
De rest van de week ging hij ook met veel plezier naar school. Hij heeft in de klas nog niet echt zijn plekje gevonden. Zo vindt hij het heel spannend om een plekje te zoeken in de kring. Dan wil hij de dag graag starten naast de juf, of liever nog, bij de juf op schoot. Verder speelt hij graag en gaat het uitstekend, maar dat starten, is voor hem nog even een dingetje.
Donderdagavond wilde hij vrijdag ook niet meer naar school. Hij was zo moe, maar na een goede nachtrust was dat ook weer voorbij en ging hij toch de laatste dag ook met veel plezier naar school.

Weekend

Het weekend had hij nodig om uit te rusten, dus het kwam ook eigenlijk niet uit dat we uit eten gingen, een verjaardag hadden en ook nog zojdag er op uit trokken. Al met al was hij aan het einde van het weekend toch weer uitgerust en klaar om weer naar school te gaan.

De tweede week

De tweede week was een beetje een gekke week. Maandag stond de invaljuf van de dinsdsg voor de klas. De juf was ziek. En het werd nog veel gekker. Woensdag, donderdag en vrijdag stond zijn eigen moeder voor de klas. Hij wilde al vroeg mee naar school, en na school ook blijven. De stoelen in de kring zetten, de klas vegen. Maar het waren ook wel hele lange dagen zo. Maar stiekem wel heel gezellig, even snel een knuffel halen tussendoor bij mama, en verder gewoon mee met de klas. Hij vond het ook prima als een ander kind even een knuffel wilde van de juf, geen jaloezie. Behalve als hij niet naast me kon zitten in de kring.

De derde week

In de derde week wist hij het zeker. Hij had de smaak helemaal te pakken. Hij kon zelf een plekje zoeken in de kring. Het liefst zocht hij nog wel een plekje naast de juf, maar een ander plekje is ook goed.
En een blij ei stond er steeds bij de deur van school. Hij was nog steeds heel leuk. En hij vond het wel tijd om nu ook een afspraak te maken om te spelen. Hij had het er vorige week al over gehad, maar eind van de week was hij toch wel moe, en dat zijn moeder nog op school bleef, hielp natuurlijk ook niet echt.
Maar maandag vroeg hij het toch. Zou vriendje M ook met hem willen spelen. Maandag wilde vriendje M niet. Die was moe, graag op een korte dag. De afspraak voor woensdag werd dus vast gemaakt door de mama’s. Maar dinsdag was vriendje M toch wel erg enthousiast en dus ging hij mee met ons. Samen spelen. Weer een nieuwe mijlpaal op school.

Speeldate

Heerlijk voor T was het een korte week. De vrijdag was de onderbouw vrij. Margedag noemen ze dat bij ons op school. De onderbouw heeft teveel uren gedraaid en mag een aantal vrijdagen in het jaar minder naar school.
Daarmee heeft T ook dat meegemaakt en we kunnen wel zeggen dat hij inmiddels volledig gewend is op school. Hij heeft het 3 volle weken, alle dagen en ook de middagen volgehouden. Maar er volgen vast nog veel nieuwe dingen en spannende momenten, maar het de eerste periode op school was TOP!

Hielden jullie kinderen het vol de hele dag op school?

Barbara | mamameteenblog.nl
Door

Barbara | mamameteenblog.nl

op 06 Apr 2017

Mijn oudste ging meteen hele dagen, maar de middelste ging eerst halve dagen. De jongste staat te trappelen, nog anderhalf jaar wachten.....

Marijke
Door

Marijke

op 06 Apr 2017

Ja de jongste gaat ook altijd mee zeker. T kon ook niet wachten. Heerlijk!

Reactie plaatsen