13 januari 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1702

Zo wat ben ik na 2 weken kerstvakantie weer toe aan structuur zeg. Er gebeurt hier de hele dag veel te weinig. We slapen te lang, gaan te laat naar bed en zowel op werkgebied als op blog gebied heb ik echt wel uitdagingen liggen. Dus stiekem ben ik blij dat de vakantie er weer op zit.

Vrijdag begonnen we dus nog wel met vakantie. De laatste dag uitslapen. Ook al was iedereen wakker, we hebben toch tot 10:30 uur in bed gelegen. Gevolg, weer niets aan het huishouden gedaan.
Maar wel lekker geknuffeld in bed. Heerlijk, maar ook zo blij dat we vanaf maandag dus weer structuur hebben.
’s Avonds heel laat, rond een uur of 11 begon het hier te sneeuwen. Een klein laagje maar, meer viel er niet aan deze kant van het land, maar wij hebben er alsnog iets bijzonders van gemaakt. terugblik-1702_ Ik wil wedden dat onze kinderen over 30 jaar zeggen:

“Weet je nog, die ene keer, dat we midden in de nacht naar buiten gingen omdat het gesneeuwd had? Zo hebben we toch even genoten van de sneeuw en daarna een kop thee op de bank. Wat bijzonder was dat. Anders hadden we dat jaar alle sneeuw gemist”

Een fantastische herinnering. Daarnaast heeft ook de kerstboom plaatsgemaakt voor meer ruimte in huis. Hoe leuk het ook is, het is ook weer fijn om hem weg te hebben. Alleen dat aftuigen. Poeh daar zie ik altijd tegenop. Maar nu het vrijdag driekoningen was, mag moet hij de deur uit.
Om het einde van de vakantie te vieren aten we ook lekker pannenkoeken! Jammie. Voor de kinderen maakte ik van de blueband vormpje een bloem en een vliegtuig. Toch een bijzonder einde van de vakantie.
Daarna hebben we heerlijk Wie is de Mol gekeken. En we spelen altijd gezellig mee met de app, maar voor 1 van ons is het nu klaar. R had al zijn punten al ingezet op…. Juist Vincent de afvaller. A rolde echt over de grond van het lachen. En R had geen idee, want hij moest gokken, maar dacht dat hij op Thomas had ingezet.
Gelukkig hadden we de zondag ook nog. Het was redelijk weer, dus we gingen lekker naar buiten. Wandelen in de duinen bij Panneland en daarna zaten we tot het goed donker was bij het vuur. Heerlijk genieten, we hadden nog best langer willen blijven, maar de kinderen moesten nu toch echt weer een keer op tijd naar bed.
terugblik-1702_
Een weekend vol met herinneringen was het dus.

Maandag weer naar school. En de juf van A had een hele leuke manier om te vertellen waar hun plek in de klas na de vakantie is. In een fles, op hun oude plekje zat een kaart, met daarop hun foto op hun tafel. Heel leuk gedaan!
Ondertussen ging de tijd hier in huis erg snel. Het is ineens al februari op de kalender. T vind het maar niets dat hij steeds maar 1 blokje mag verzetten. Hij wil ze elke dat opnieuw allemaal verzetten. En eerlijk, je kan hem geen ongelijk geven toch?
terugblik-1702_
Dinsdag en woensdag maakte ik niet veel foto’s. Iets met mijn nieuwe telefoon installeren wat niet in 1x goed  ging en de dag erna mijn oude doorschuiven naar A. En natuurlijk moest er nog gewerkt worden. En over werk gesproken. Ik sloot de dag af op een school op loopafstand. Al met al weer een drukke week die eerste schoolweek!

Hoe was jullie week?

Reactie plaatsen