28 april 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1717

Yeah en dan is de meivakantie (ja in april) begonnen. En het is koud, koud…. Met dikke winterjassen aan naar buiten dus. Voor de vakantie echt startte, hadden de kinderen eerst nog de Koningspelen. En daar hebben ze van genoten! En wij ook, vanuit huis. Ondertussen ging ons blog met 7 redenen om niet te helpen bij de Koningspelen compleet viraal. Heel bijzonder om te ervaren. Vooral ook de reacties. Deze liepen uiteen van volledige herkenning, tot aan een dame die vond dat we dan maar geen kinderen hadden moeten krijgen. Tja, de inleiding vergeten te lezen? Of wellicht vergeten de korrels zout toe te passen? In elk geval een mooi begin van de vakantie.

Eerst de Koningsspelen dus. De kinderen waren keurig in Oranje outfit. Helaas moesten er nog wel dikke jassen overheen, maar ze hebben het erg leuk gehad. Ondertussen was ik gewoon thuis aan het werk. Na 2 dagen op school te hebben gewerkt, had ik meer dan genoeg te doen, dus deze keer geen Koningsspelen voor mij dus.
De jongste was na de ochtend echt wel moe, dus we hebben vrijdag verder niets meer gedaan. Konden we mooi uitrusten voor de zaterdag.Bloemencorso Aan het einde van de middag op de fiets naar de Bloemencorso. Ook hier gold, het was koud…. Maar we konden alle prachtige praalwagens en versierde auto’s goed zien. En het was het meer dan waard, want de kinderen hebben het er nog over.Bloemencorso

Zondag had ik een babyshower. Ondanks dat ik niet ben van de babyshowers heb ik genoten van het feit dat de mommy to be een heerlijke middag had.De spelletjes heb ik voor lief genomen, maar ik was wel heel blij dat we na 3 rondjes hints, de rest van de stapel niet meer hoefden af te maken. En ik ben nog steeds fanatiek genoeg om blij te zijn dat ik in het winnende team zat ;)Babyshower

Maandag besloten de kinderen de eerste echte vakantiedag te beginnen in pyjama. Ik ben dan ook alleen de deur uitgeweest voor de boodschappen. Er moest wel gegeten worden. Dinsdag en woensdag verliepen niet veel anders. Mama thuis aan het werk en de kinderen hutten bouwen, en verder vrij weinig doen. Het weer hielp ook niet mee, om graag naar buiten te willen.

De week sluiten we dan af met Koningsdag, dus de oranje outfits, helaas weer onder de winterjas konden weer uit de kast. KoningsdagTradiotioneel is dat kijken bij het schapenscheren, ringsteken en natuurlijk een rondje over de vrijmarkt. Hoogtepunt was wel op de foto met de burgemeester. Sorry de foto’s moet je opzoeken op twitter of Instagram. Ik had geen zin meer deze te bewerken en hierbij te zetten. Want daarna deden we natuurlijk nog een klein drankje in het dorp.

Hoe was jullie week?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 28 Apr 2017

Wauw, dat bloemencorso is prachtig zeg! Bijzonder altijd weer dat mensen zulke dingen kunnen maken met bloemen!

Marijke
Door

Marijke

op 28 Apr 2017

Ja hè! Ik vind het ook echt heel knap! Daarom blijft het ook altijd heel bijzonder

Reactie plaatsen