05 mei 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1718

En dan is de vakantie begonnen weer voorbij, waar heel Nederland het geluk heeft om 2 vrije weken van school te hebben, hebben wij er maar 1. Heel fijn aan de ene kant, want ik ben dol op de regelmaat van school. Na 1 week vakantie is hier het hele huishouden ontregelt. Maar aan de andere kant toch ook wel jammer, weg uitslapen en hele dagen in pyjama.

Maar gelukkig hadden we de vrijdag nog ;) Het werd de uitrustdag van Koningsdag. De kinderen liepen het grootste gedeelte van de dag in pyjama en speelden rustig in huis. Eind van de middag nog even op de tennisbaan geweest en op tijd naar bed, want ze waren moe van de lange Koningsdag…..

Zaterdag eerst even het koppie van T onder handen genomen. De korstjes van de waterpokken waren ook daar weg, dus eindelijk kon zijn haar gedaan worden. Het was veel te lang. Nu is het weer heerlijk kort. Standje korter dan normaal, want 1 het wordt zomer, wellicht stijgen de temperaturen ook nog een beetje mee. En 2, er zaten zulke gekke plukken dat ik het echt even netjes wilde doen. En ik ben geen kapper dus met kort lukt me dat altijd makkelijker dan als het wat langer moet blijven.
De overrijpe bananen uit de fruitschaal kregen ook een goede bestemming in de bananencake, gemaakt met havermout, ei en wat bakpoeder.Terugblik 1718

Zondag hebben we eerst even bij A langs de tennisbaan gestaan. Was geen straf. Het waaide wel wat hard, maar verder was het wel lekker. Dus daarna tijd om de achtertuin weer eens onder handen te nemen. Voor het onkruid boven de schutting uit komt. Alleen het gras mag nog niet gemaaid. De ingezaaide plekken zijn nog niet lang genoeg om te maaien. Dus dat is nog wel een doorn in het oog, maar verder ziet het er stukken beter uit.

Maandag moesten ze hier weer gewoon naar school. Even wennen weer aan het opstaan dus…’s Middags was het volle bak. A nam een vriendinnetje mee en T een vriendje. De dames vermaakten zichzelf prima, maar de heren moesten nog even wennen aan samen spelen. Vadertje en moedertje spelen lukte ook niet erg. Want er wilde niemand moeder zijn. Maar toen ik modern probeerde dat twee vaders ook prima kunnen, was het antwoord van beide heren unaniem: “NEE!”Terugblik 1718

Dinsdag stond na school in het teken van het invullen van een vriendenboekje van een buurmeisje. Een serieuze zaak als je kleuter bent. Zo heeft hij zelf de T geschreven, een tekening gemaakt en natuurlijk prachtige antwoorden gegeven. Kleur haar: wit. Lievelingsdier: Blauwe beer. Lievelingseten: Pasta. Heerlijk!

Woensdag hadden we een rustige dag. Een halve dag school en een beetje hangen. Er was nog vakantie van tennis en Spaans. Dus we hoefden even lekker niets…Was ook wel nodig, want na tig slapeloze nachten waarin T alle smoezen die er zijn, heeft uitgeprobeerd, zijn we ook gewoon even een beetje moe!

Wat fijn dat de kinderen dan morgen op bevrijdingsdag lekker vrij zijn. Kunnen ze weer even bijkomen. Is ook wel nodig. We crashten om letterlijk 20:00 uur bij pa en ma voor de tv. De last post werd al geblazen. Na een spontane actie redden we het niet meer naar huis en dus maar net aan naar pa en ma. De straat in crossend gebeld dat ze de deur open moesten doen en rennend naar binnen. 2 minuten stilte met jas aan. Te belangrijk om over te slaan. Maar daarna toch nog even blijven hangen natuurlijk. Dus de kinderen lagen erg laat in bed.

Hoe was jullie week?

Martine
Door

Martine

op 05 May 2017

Klinkt als een fijne week!!

Marijke
Door

Marijke

op 05 May 2017

Dank je! Dat was het inderdaad wel!

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 05 May 2017

Wij hebben ook een fijne en ontspannen week gehad, met niet te veel afspraken. Ook wel eens lekker om echt even gas terug te nemen

Marijke
Door

Marijke

op 05 May 2017

Ja hè! En nu in 1x door naar de zomervakantie?

MetMirjam
Door

MetMirjam

op 06 May 2017

Sinds onze peuter naar de peuterspeelzaal gaat, draaien we ook een beetje mee met de vakanties - voorheen leefde dat nog niet zo bij ons. Ik merkte inderdaad ook dat dan toch een beetje ontregeld is!

Marijke
Door

Marijke

op 06 May 2017

Gek hè, want voor dat ze naar de peuterspeelzaal of school gaan heb je wel altijd een ritme!

Marguerita
Door

Marguerita

op 06 May 2017

Ik ben toch blij dat wij wel 2 weken vrij hebben. We zouden ook nog ergens heen gaan voor dodenherdenking, maar ik heb de dames bij nader inzien vroeg in bed gestopt. Te moe om het mee te maken.

Marijke
Door

Marijke

op 06 May 2017

Komt vanzelf als ze groter worden. Als ze te moe zijn, werkt het ook niet

Reactie plaatsen