Feestdagen
Marijke Mulder- de Leur
Feestdagen
04/22/2018
3 min
0

Koningsdag tag

04/22/2018
3 min
0

Wij vonden deze Koningsdag tag blogsbyingrid. En omdat het vrijdag weer zo ver is vullen wij hem nu alvast in voor jullie. Zijn wij heel koningsgezind en leven wij ons uit met Koningsdag of hebben wij toch andere ideeën of gevoelens hierbij?

Wat is je aller leukste herinnering aan Koningsdag?
M: Schapen scheren in het dorp. Niet dat schapen scheren nu zo spectaculair is, maar wel dat de kinderen er elk jaar naar uitkijken en zelfs in de herfst nog zeggen: “Kijk mama, daar is het schapen scheren.” Het heeft echt indruk gemaakt op allebei. Dus we gaan nog steeds elk jaar even kijken bij de schaapjes.
H: Oke ik begin meteen maar met een bekentenis. Ik ben meestal met Koningsdag niet in Nederland te vinden. Sinds een aantal jaren gaan wij met de meivakantie (die aan de Koningsdag vast lijkt te zitten) op vakantie. En dus skip ik de Koningsdag. Ik heb dus niet echte veel herinneringen hieraan. Wel aan de oude Koninginnedag. De leukste was een jaar dat wij oude Donald Ducks verkochten op een kleedje in het park. Het was prachtig mooi weer die dag.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?
M: De gezelligheid in het dorp. Naast het schapen scheren even over de vrijmarkt. En dan in de middag een drankje doen in het dorp. Aangezien het halve dorp er staat is het altijd wel gezellig.
H: Ehm tja niet veel dus. Als ik het erg leuk zou vinden dan had ik wel gezorgd dat wij in het land waren.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?Koningsdag
M: Ja zeker, er is altijd wel iets oranjes in de outfit.
H: Meestal in het oranje, maar dat is bij Q ook zijn gewone kleding dus dat is niet zo lastig.

Koningsdag

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?
M: De school doet zeker mee aan de koningsspelen. Afgelopen vrijdag stonden de kinderen weer heerlijk te sporten.
H: De school doet wel mee. Een aantal jaren is het ook de sportdag geweest. Maar de locaties voor sportdagen kwamen hiermee zo onderdruk te staan dat onze school besloten heeft om dit jaar de Koningsspelen te houden tijdens de gymles en later in het jaar, als het ook wat warmer is, een sportdag te houden.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?
M: De kinderen willen graag kopen, en dat mag ook altijd wel. Maar eerlijk gezegd word ik daar niet altijd blij van. Probeer altijd een beetje te sturen op iets leuks bij de WNF kraam. Dat is tenminste geen oude, incomplete zooi.
H: Ik ben niet in andere mensen hun zooi geïnteresseerd. Mijn schoonouders hadden vele jaren een kraampje op de markt. Verkoopbare spullen van ons gingen daar ook heen. Maar eerlijk gezegd vond ik de opbrengst niet opwegen tegen de kou en ellende van het verkopen.

Oranjebitter of een oranje tompouce?
M: Een tompouce graag.
H: Dan maar een tompouce.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?
M: Dan doen we wel een rondje markt en proberen we een drankje te doen. Maar met kinderen is dat dan minder leuk. Buiten is het wel heel gezellig, maar binnen is dat dan niet zo fijn… Dus dan zijn we eerder weer thuis.
H: Waarschijnlijk hetzelfde als nu. Niet in Nederland.

Het leukste oud Hollands spelletje?
M: Ik ben niet zo van de oud Hollandse spelletjes. Hoewel ik het wel leuk vind om even bij het ringsteken te kijken in ons dorp.
H: Koek happen. dat levert je tenminste ook echt nog wat op.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?
M: Ik niet, dat laat ik altijd over aan R.
H: Nee.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koningin mocht zijn?
M: Jeetje lastige vraag. Ik heb eigenlijk geen idee. Ik denk dat ik zou kijken of ik me een dagje onder het volk zou kunnen begeven. Laten zien dat ik toch heel normaal gebleven zou zijn.
H: Ik denk dat onze Koningin een heel druk bestaan heeft. Ik denk dus niet dat ik wil ruilen. De mensen die je constant om je heen hebt zoals beveiliging. Nee dank je.

Wat is jouw leukste herinnering aan koningsdag?

Reacties
Categorieën