30 december 2016 
2 min. leestijd

Terugblik #1652

En dan is 2016 toch echt voorbij, de laatste terugblik van dit jaar. En die staat, hoe kan het anders, helemaal in het teken van kerst. Kerstvakantie, kerstvieringen, kerstmis, en kerstliedjes…..

Wij hadden vrijdag al vakantie. A had afgesproken om nog lekker bij haar beste vriendinnetje te gaan spelen, dus nadat we rustig zijn opgestaan. En daarmee bedoelen de kinderen dat ze eerst nog even lekker in het grote bed blijven liggen, met de tv aan, telefoon erbij en vooral niet te snel aankleden. T en ik waren samen lekker asn het relaxen in huis, en een overdosis aan kerstliedjes aan het luisten. Onder zijn favorieten onder andere de liedjes uit de oude musical: Het mooiste geschenk. Jullie kennen allemaal het liedje “Wat een sterren” waarschijnlijk wel van vroeger.

Ook leuk een nieuwe versie van I wish you a merry Christmas:

Ik wens je een vrolijk kerstfeest, ik wens je een vrolijk kerstfeest, ik wens je een vrolijk kerstfeest en nu echt naar bed

Na eerst 50x een verbasterde versie van Een gelukkig nieuwjaar te hebben gehoord, want T was ver na bedtijd nog lang niet uitgezongen.

Natuurlijk stond ook de laatste tennisles van dit jaar op het programma. R ging daarna direct door naar een kerstborrel en ik was dus met de kinderen thuis. Waar ik dus gezellig met A naar The Voice luisterde, zij heeft het appen met klasgenoten ontdekt, dus……terugblik-1652

Zaterdag moesten we de laatste boodschappen nog doen. Normale dingen en de laatste dingen voor kerst. R moest in de middag nog gewoon tennissen en ik ging met de kinderen naar de eerste kerstdiners in de kerk. Wil ik ze toch graag meegeven in hun opvoeding. Voor T was het de eerste keer (bewust).

Natuurlijk daarna nog naar de verjaardag van onze broer. Blijft een ingewikkelde dag om jarig te zijn…
Natuurlijk keken we daarna op de bank nog het einde van Serieus Request en zappen we door naar de All you need is love kerstspecial. Tot het voor mij tijd is om toch ook nog even de nachtmis te bezoeken.

Eerste kerstdag zijn we lekker thuis, ontbijtje, cadeautjes, en vooral nog meer eten. Ook bezoeken we de kerstinloop in de kerk. Een levende kerststal, kerstdtukjes maken, gluwhein en warme chocolademelk en nog meer leuke dingen. Altijd heel gezellig. terugblik-1652
En we sluiten de dag af met ons traditionele kerstmenu aan een mooi gedekte tafel. 2e kerstdag verloopt ook altijd rustig. ’s Avonds eten we nog een keer ons heerlijke kerstmenu! En dan zit kerst er weer op.terugblik-1652

De rest van de week moet R in de ochtend werken, maar in de middag zijn we lekker met elkaar. We doen lekker weinig. Uitslapen en relaxen! En de nodige klusjes in huis. Koffiezetapparaat schoonmaken, ons waterbed bijvullen en natuurlijk stofzuigen, wassen etc etc.
En dat allemaal onder het genot van wat left overs van Kerst. Kerstkransjes, de kerstboom en natuurlijk nog kerstliedjes. Die horen we vermoedelijk in maart nog steeds….

Nog leuke dingen gedaan?
Ja ook nog. R moest tenissen en de eerste avond zijn we gezellig mee gegaan. Weer erg laat voor de kinderen, hij speelde tussen 20:00 en 21:00 uur, maar ach het is vakantie. En we hoefden woensdag niet heel vroeg bij het consultatiebureau te zijn. Een apart verslag volgt ook snel hoor! Donderdag kwamen jullie gezellig borrelen. De foto van de kleurende kinderen heb ik niet meer verwerkt, die staat even alleen op Instagram.

En dan sluit ik deze laatste terugblik af.

Hoe was jullie week?

Reactie plaatsen