Tags
Hanneke Koper-de Leur
Tags
10/04/2015
2 min
1

Furry Friend tag

10/04/2015
2 min
1

Hoe kan het toepasselijker dan op dierendag de Furry Friend tag met jullie te delen. Nu is er maar 1 van ons met een huisdier (nog, of tijdelijk, of wie weet ooit weer in de toekomst) dus vandaar dat je vandaag alleen de antwoorden van Hanneke te lezen krijgt in deze tag. Ja Marijke had niets liever ook wat woorden over de katten op het web gezet, maar een pauze is ook wel even goed. En natuurlijk kan zij altijd nog even bij de Furry friend van Hanneke komen knuffelen hè!

Wat is de naam van je huisdier?

Onze hond heet Kruimeltje. We wilde graag een naam met een K omdat onze achternaam daarmee begint, maar ook omdat hij van het ras Kooikerhondje is. Nadat we allemaal namen bedacht hadden hielden we er twee over. Koekie en Kruimeltje. Voor A viel Koekie uiteindelijk af omdat dit ook wel gebruikt wordt als synoniem voor mal of gek. Dus nu heet hij Kruimeltje!

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Het is dus een hond en hij is een Kooikerhondje. Dat is een oud Nederlands ras dat in de eendenkooi gebruikt werd om de eenden te lokken en te vangen. Het ras is niet zo bekend.

Kruimel

Hoe lang heb je je huisdier al?

Kruimeltje is bij ons komen wonen toen hij 8 weken oud was. Dat was in januari 2012. Dat is dus al ruim 3,5 jaar.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

We hebben hem gekocht via het fokprogramma van de rasvereniging voor Kooikerhondjes. Door middel van inschrijving voor fokbemiddeling werden gebeld dat er een nestje was geboren met een reutje voor ons erbij. Met twee weken mochten de kinderen en ik al bij het nestje komen kijken. Met zes weken zijn we nog een keer geweest en met acht weken mocht hij mee naar huis.

Hoe oud is je huisdier?

Kruimel is nu nog drie jaar maar over twee maanden wordt hij vier.

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Haha, dat zijn er heel veel. Hij is bijvoorbeeld voor alles bang. Als ik zijn waterbak afwas en er tijdelijk een andere bak staat dan drinkt hij niet omdat hij het andere bakje niet vertrouwd.

Verder is het een vreselijk lief beest. Hij is echt dol op kindjes, of hij ze kent of niet. Ik moet altijd oppassen dat hij ze niet ondersteboven likt. Ook is hij gek op kleine hondjes zoals chihuaua’s.

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Ik ga niet zeggen dat het net is als een kind, want het is een huisdier en de relatie vind ik echt wel anders. Maar hij is wel heel belangrijk voor mij en het gezin. Hij is een maatje, een altijd blij gezicht als alles tegen lijkt te zitten en een goede reden om lekker naar buiten te gaan ook al is het vies weer.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Lekker samen wandelen vind ik heel fijn. De ochtenden op de camping in Luxemburg zijn mijn favoriet. Terwijl bijna iedereen nog slaapt, lopen wij dan al door het bos en dat zijn de momenten dat je de meeste diertjes tegen komt. Konijntjes, eekhoorntjes en muizen. Helaas jaagt Kruimel ze ook weer weg.

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Oeps daarvan hebben we er een heleboel. Van zijn naam afgeleid zijn Grumpy, Kruim, Kruimpie, Kruimeldief en Krumps. Maar hij wordt ook wel Woefdram genoemd.

En wie verwen jij op dierendag?

Reacties
Categorieën