17 maart 2015 
2 min. leestijd

Nieuw huisdier

15 jaar geleden al bijna dat we hier kwamen wonen. En regelmatig hadden we muizen in huis. Meestal dode muizen, maar af en toe een levende muis. Echt lang hielden ze het niet uit bij ons thuis. Wij waren geen huis voor muizen. Wij hadden namelijk 2 katten. En een van die katten was een uitstekende muizenjager.

Muizen in huis

Vandaar dat wij wel af en toe een muis in huis hadden. Lieve piepende diertjes die gered moesten worden uit de klauwen en bek van die o zo gemene kat. Hij zette ze het liefst levend in de keuken, dan konden ze niet ontsnappen en kon hij er geweldig achterna jagen. De arme muis.
Als ze dan eenmaal dood waren, dan waren ze ook niet meer leuk. Opeten van de muizen hebben beide katten gelukkig nooit gedaan. Brr, bij het idee alleen al lopen de rillingen over mijn rug. Terwijl ik de muizen verder prima vond. Heb er menigeen helpen ontsnappen aan de kat. Sorry Sammy, beestje hoort echt buiten.
Of die muizen het overleefd hebben weet ik niet. Het zou best kunnen dat ze alsnog overleden aan hun inwendige verwondingen. Ze werden immers huizenhoog (nou voor een muis dan) de lucht in gegooid en kwamen regelmatig met een doodsmak tegen mijn schuifpui of tuinmeubels aan.nieuw_huisdier

Cadeautjes

Sammy bracht ze ook dood mee naar huis. Een cadeautje noemen ze dat. Dus elke keer als er een dode muis op het terras of voor de voordeur lag, heb ik de kat zeer netjes bedankt voor zijn mooie gift. Om vervolgens zo snel mogelijk het lijkje op te ruimen, voor de natuur zijn werk ging doen.
1x maakte onze man het wel erg bont. De dode muis werd binnen afgeleverd. En niet zomaar binnen. Nee, echt op een plek waar ik nooit, maar dan ook echt nooit meer een dood beest hoop aan te treffen. Namelijk op bed!
Brrr, dat is echt zo vies, een dode muis op je dekbed treffen op het moment dat je besluit naar bed te gaan. Je begrijpt dat het wat later werd die avond. Eerst moest het bed verschoond worden en de wasmachine draaien. Gelukkig is het bij die ene keer gebleven, en kwamen de andere muizen niet verder dan de voordeur en het terras.

Nieuwe huisdieren

Nu zijn beide katten al enige tijd weg. De muizen worden langzaam weer wakker uit hun winterslaap. En dat merken we. Ons huis “stinkt” niet meer naar kat. Er loopt namelijk een muis rond. En die muis die legt zijn uitwerpselen neer in mijn kast! Bah, dat vind ik vies aan muizen!
En niet alleen in de kast, maar ook op zolder en op andere plekken vond ik bewijs van de muis.
Ook onze tuin is een fijn toevluchtsoord geworden. Van de week liep hij op zijn gemakje rond op zoek naar fijne pluisjes, blaadjes en grassprietjes voor zijn nestje. Hij heeft een holletje in onze tuin!Nieuw huisdier
En manlief wilde na het vertrek van de twee katten absoluut geen huisdieren meer….
Mijn voorstel om dan toch maar weer een kat te nemen, werd dan ook snel weer van tafel afgeveegd. Voorlopig doen we het maar met de muis. Hopelijk wordt het niet de familie muis!

Hebben jullie ook wel eens muizen als huisdier? En wat doe je er dan aan?

Jenn
Door

Jenn

op 17 Mar 2015

Wij hebben wel eens een muis in de tuin. Doen we niks aan, zo lang ze buiten blijven heb ik er geen last van.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 17 Mar 2015

Hier mogen ze ook buiten blijven. Maar of ik heel blij ben met al die holletjes in mijn tuin weet ik ook nog niet...

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 17 Mar 2015

Wij hebben een kat en die vangt de muizen gelukkig. Ik wil muizen echt niet als huisdier!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 17 Mar 2015

Ik ook niet, ik mis mijn katten dan ook heel erg nu. Manlief helaas niet...

twinkelbella
Door

twinkelbella

op 17 Mar 2015

Wij hebben gelukkig nog nooit muizen gehad, lijkt me echt vreselijk.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 17 Mar 2015

Zolang ze nu verder maar buiten blijven, mogen ze blijven. Maar graag niet binnen

Reactie plaatsen