03 augustus 2015 
2 min. leestijd

Hoeveel hebben wij uitgegeven aan boodschappen in juli?

De maand juli is voorbij gevlogen. De vakantie brak aan en we zijn wat minder van het normale ritme. Helaas gaan de boodschappen in de vakantieperiode ook gewoon door. Dus toog ik in plaats van met 1 kind, nu steeds met 2 kinderen naar de winkel. Gezellig, maar soms ook niet. Nu staan ze beiden in de rij voor een broodje bij de Hoogvliet, maar maken ze ook ruzie over wie de scanner mag vasthouden. Daarnaast betekent vakantie ook anders eten. Dus anders boodschappen doen. Wat dat betekent voor de portemonnee? Ik was zelf ook echt verrast!

Wat gaven we nu uit in juli?

Week 1: € 56,56
Week 2: € 79,87
Week 3: € 66,83
Week 4: € 50,75
Totaal: € 254,01

Echt een goedkope maand. En dat zelfs met 2 verjaardagen. Oké de eerlijkheid gebied te zeggen dat mijn verjaardag niet apart gevierd is, maar een beetje tegelijk met de verjaardag van A. Dat kan makkelijk als je 2 weken na elkaar jarig bent in de vakantieperiode. Je krijgt toch altijd maar een uitgedunde groep op visite. En we vieren het ook altijd bescheiden. Onze eigen gezinnen met aanhang en dan is het huis al weer vol genoeg.

Andere boodschappen

Boodschappen_maart_week_4Vakantie periode betekent anders boodschappen doen. Er wordt vaker gevraagd om iets lekkers bij de lunch. Een broodje knakworst, een tomaat op brood of een gekookt ei ernaast is hier meestal al voldoende voor een feestmaal. Maar dat doen we dus zeker 1x in de week. Daarentegen wordt het ontbijt vaak overgeslagen. We liggen ’s ochtends langer in bed en ik ben niet zo streng om te controleren of A gegeten heeft. Ze is groot genoeg om als ze trek heeft een boterham te smeren. Wat ze dus vaak niet doet. T krijgt natuurlijk wel een broodje als ontbijt, maar dat hoef je ook niet te vergeten. Hij moet gewoon eten! Meneer heeft dan echt geen geduld meer.

Ook zijn de kinderen 2x bij oma geweest. En een logeerpartij zonder eten, dat is niets. Dus ze aten daar. Hadden wij ook lekker een maaltje voor onszelf. Toevallig kregen wij toen van mijn schoonzus een ovenschotel die voor hen te veel was, dus hadden wij ook een makkie die avond.

Lege vriezer

In verband met het leegmaken van de vriezer hebben we ook veel uit de vriezer gegeten. Zo af en toe is dat ook gewoon even nodig. Een lege vriezer maakt ook veel makkelijker schoon en je bent er zeker van, dat wat er in je vriezer ligt ook opgegeten wordt. Zelfs diepgevroren is niet alles maar onbeperkt houdbaar. Dus dat scheelt ook aanzienlijk in de kosten van de boodschappen. Zeker van de laatste week, geen vlees hoeven kopen, scheel al snel bijna de helft van je budget voor de boodschappen.

En hoeveel gaven jullie afgelopen maand uit aan de boodschappen?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 04 Aug 2015

Wauw, dat is niet veel zeg! Ik weet niet hoeveel het hier was, maar volgens mij wel meer dan dat.

Marijke
Door

Marijke

op 06 Aug 2015

Was ook wel extreem weinig hier hoor deze maand. Kwam wel goed uit, dat dan weer wel

Reactie plaatsen