08 juni 2015 
1 min. leestijd

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in mei?

Natuurlijk ben ik gewoon doorgegaan met het bijhouden van de kosten van onze eigen boodschappen. Het wordt langzaamaan een gewoonte om de bonnetjes te bewaren en er een goed overzicht mee te maken. Ook vond ik weer een aantal moeders die ook mee hebben gedaan.

Boodschappen van anderen

Hanneke en Judith durfden het aan om een kijkje te geven in de boodschappenwagen en direct in de portemonnee. Best spannend hoor. Want misschien geef jij wel veel meer uit dan iemand anders. Hoe komt dat dan? Nou het scheelt nog al wat je wel en niet meetelt. Benzine, wel of niet meetellen. Kinderen in de luiers of al uit de luiers. Speciale activiteiten, bezoek van een pretpark of festival, of juist het geluk dat je een paar keer bent uitgenodigd voor een maaltijd. Of kwamen er juist vrienden eten? Het kan voor de wekelijkse boodschappen een groot verschil maken.

Terug naar de boodschappen van mei. Het is me deze maand niet gelukt om alle kosten bij te houden. We hebben een paar keer wat te eten gehaald en die kosten zitten er niet bij. Ik werd 1x verrast door man en dochter met een late snack van de snackbar en 1x vonden we het te laat om nog te gaan koken en hebben we ook snel wat gehaald. Daardoor vallen de kosten van de boodschappen wat lager uit. Ook haalde ik vorige maand in de aanbieding luiers, en heb ik dus heel mei geen luiers hoeven kopen. Natuurlijk scheelt dat deze maand ook.

Wat gaven we nu uit in mei?

Week 1: € 53,79
Week 2: € 79,55
Week 3: € 57,59
Week 4: € 64,04
Totaal: € 254,97

Boodschappen februariWauw wat een laag bedrag! Maar ik denk dat ik er al snel € 50,- bij op mag tellen voor die paar keer dat we eten hebben gehaald. En dan schat ik het vermoedelijk nog laag in. Dus durf ik te stellen dat we deze maand ook weer tussen de €300,- en €350,- kwijt waren voor onze boodschappen. Daarmee was mei een normale maand.

Hebben jullie de boodschappen ook goed op een rijtje inmiddels?

minkemarianl
Door

minkemarianl

op 08 Jun 2015

Ik vind dat je het netjes doet, als ik lees over stellen die samen per week niet onder de 100 of zelfs 150 uit kunnen komen 'en al zo zuinig doen' (yeah right). En ook wij zijn met zijn tweetjes vaak tussen de 30 en 50 euro kwijt, in februari en maart lukte het (dankzij flink inslaan tijdens de voordelige weken in januari) zelfs met 20 euro, maar dat is natuurlijk wel extreem.

Simone
Door

Simone

op 08 Jun 2015

In mijn eentje kom ik meestal uit tussen de 150 - 175 euro. :)

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Per week? Ik word wel nieuwsgierig wat jij allemaal koopt.

poweredbyflowers
Door

poweredbyflowers

op 08 Jun 2015

Ik durf het haast niet toegeven, maar wij zitten met z'n tweetjes toch ook aan zeker 100€ per week. Ik ben wel altijd benieuwd hoe mensen het doen met minder.

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Blijf rustig meelezen hoe anderen het doen. En ik ben ook wel benieuwd wat jullie allemaal kopen aan boodschappen

kimos80
Door

kimos80

op 08 Jun 2015

Wij zitten met zijn drieën aan minimum 100€, meestal zelfs meer. Volgens mij zijn boodschappen in België een heel stuk duurder dan in NL.

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Ik zou het echt niet weten waar het duurder is. Ik woon te ver van de grens om het uit te proberen. Een keer een vergelijking maken?

Kim | lifeisanadventure.nl
Door

Kim | lifeisanadventure.nl

op 09 Jun 2015

Wow, dat is best netjes! Ik denk dat wij met z'n tweeën wel 400 euro per maand kwijt zijn :o Soms iets meer, soms iets minder

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

400 is toch ook niet heel slecht. Met zijn tweeën gaven wij ook meer uit dan met zijn vieren. Toen waren we toch makkelijker

Geertje...
Door

Geertje...

op 09 Jun 2015

Is dit alleen eten of ook luiers en shampoo en wasmiddel, etc? Want als dat er allemaal bij in zit gebruik ik toch echt het dubbele iedere maand!!

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Nee ook met luiers, shampoo en wasmiddel. Wasmiddelen hoef ik de eerste drie jaar niet te kopen, in spaaractie van de Hoogvliet heeft me meer dan genoeg opgeleverd. Shampoo gebruik ik bijna niet meer, flink afgekickt ;). Maar het is all-in

Reactie plaatsen