01 juni 2015 
2 min. leestijd

Mama Judith doet boodschappen

Ook deze week is er een mama die het aandurft om in de boodschappenwagen en de portemonnee te laten kijken. Naar aanleiding van mijn boodschappen van de maand april, raakten we in gesprek. Na een korte twijfel besloot ze er toch voor te gaan en een week lang bij te houden wat ze kwijt was aan boodschappen. En dat was toch niet zo makkelijk als het lijkt. Ben je niet gewend de bonnetjes mee te nemen, dan vergeet je ze makkelijk en hoeveel heb je dan ook al weer uitgegeven? Kijk mee naar de boodschappen van Judith

Even voorstellen

Judith is mama van 2 meisjes en verloofd. Je kan haar kennen van haar blog  Pinkpress. Ze roepen al jaren dat ze eigenlijk eens zouden moeten bijhouden hoeveel ze uitgeven aan boodschappen. Maar dat heeft nooit de prioriteit. Toch laat ze ons nu een weekje meekijken met haar boodschappen.Mama Judith doet boodschappen

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

Deze week is niet een hele normale week. Het is de week van Pinksteren. En toevallig gingen ze dit weekend lekker op stap. Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Zo brachten ze tijd door op het Eten op Rolletjes Foodfestival. Hier lees je meer over hun belevenissen op het foodfestival. Samen met vrienden beleefden ze deze dag, en die aten ook mee.
Deze week zijn de boodschappen onder andere bij de Hema, Liddl, Hoogvliet, AH en Action gedaan.

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen en wat heb je naast eten nog meer gekocht deze week?

Naast eten moest er deze week getankt worden, werden er luiers, vitamine en zetpillen gekocht. Ook werd er eten gehaald bij de snackbar. Daarnaast brachten ze tijd door op het Foodfestival Eten op Rolletjes. En ja, dan lijkt het mij niet meer dan logisch dat je daar ook wat lekkers haalt.
Totaal kostte deze week €272,80. Wauw veel he! Maar kanttekening, zoals je hierboven al las, dat is inclusief, luiers, vitamine, benzine en een bezoek aan een festival. Dus wel echt compleet!

Wat aten jullie deze week?

  • maandag: Erwtensoep
  • dinsdag: Witte bonen in tomatensaus met rijst en knakworstjes (en ik bamisoep want lust geen bonen)
  • woensdag: Lasagne
  • donderdag: Frietjes
  • vrijdag: Surinaamse groente/kip wok schotel
  • zaterdag: Gehaktballetjes met aardappelpuree en champignons/courgette/tomaat/aubergine
  • zondag: Hamburgers en frietjes op het festival en wat voor thuis

Hoe ontbijten en lunchen jullie?

Ontbijt.. nou Judith en J alleen koffie, ze eten pas om een uur of 11 ontbijt, en dan eet J zijn boterhammen op het werk, en Judith een gekookt eitje ofzo. De meisjes eten cornflakes, ei of boterham in de ochtend. De kleinste met een flesje melk, en de oudste met een kopje thee. Lunch eet de kleinste warm een zelf gemaakt pureetje, de oudste eet brood, en Judith en man eigenlijk niets, of in het weekend broodjes samen met de meisjes.

Een uitzonderlijke week boodschappen en andere uitgaven voor Judith en haar gezin. Wil jij de uitdaging net als Judith aangaan? Dat kan nog steeds, laat een reactie achter, of stuur me een e-mail.

marjon1911
Door

marjon1911

op 01 Jun 2015

Met 'deze kanttekening' lopen de kosten idd snel op. Benzine tel ik hier apart, eigenlijk niet bij de boodschappen.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2015

Ik houd de benzine ook apart van de boodschappen inderdaad

josanjongbloed
Door

josanjongbloed

op 01 Jun 2015

als er benzine bij inzit en luiers dan valt het denk ik nogal mee

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2015

Ja dan gaat er nog wel wat vanaf inderdaad. EN zo'n festival tikt ook al aardig aan denk ik. Daar zijn de prijzen vaak ook bijzonder.

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in mei? | MMopvrijdag
Door

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in mei? | MMopvrijdag

op 08 Jun 2015

[…] Mama Judith doet boodschappen […]

Reactie plaatsen