15 juni 2015 
2 min. leestijd

Mama Nicole doet boodschappen

Durf jij het aan? Durf jij in je portemonnee te laten kijken? Nicole durft het. Je kent Nicole waarschijnlijk van haar blog Meisje-eigenwijsje. Tevens maakt Nicole hele mooie foto’s. Kijk hier maar eens! Maar zij moet natuurlijk ook boodschappen doen. Dus kijken we deze week mee in haar kar met boodschappen en in de portemonnee.

Even voorstellen

Elke week doe ik samen met mijn man en dochtertje de grote boodschappen. Mijn dochtertje is inmiddels 15 maanden en loopt sinds een paar weken dus ze wil ook niet meer heel makkelijk in het karretje blijven zitten. De reden waarom we het samen doen? Geen idee, dat is er gewoon ingeslopen zo. Ik zit momenteel in de ziektewet en zorg dus eigenlijk volledig voor mijn dochtertje. Mijn grootste hobby is zij, maar daarnaast toch echt wel het bloggen en fotograferen.Mama Nicole doet boodschappen

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

Wij doen meestal 1x in de week de grote boodschappen en heel soms halen we nog wat fruit en/of groente bij. Boodschappen doen we bij de Lidl en Jumbo en de aanvullende groente en fruit meestal bij de buurtwinkel.

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen en wat heb je naast eten nog meer gekocht deze week?

Ik was bij de Jumbo dit keer meer kwijt dan bij de Lidl, normaal is dat andersom. Maar in totaal waren we 80,45 kwijt.
Eigenlijk hebben we naast eten en drinken dit keer niets gekocht. Alle andere dingen hebben we nog genoeg in voorraad. Dat kopen we altijd in bulk namelijk.

Wat aten jullie deze week?

  • Zaterdag: kippenbouten gegrild in de oven met gekruide aardappelpartjes en komkommersalade
  • Zondag: BBQ bij mijn ouders
  • Maandag: Macaroni met paprika, courgette, mais en tomaatjes
  • Dinsdag: Hete kip met hete boontjes en rijst
  • Woensdag: ovenpasta met broccoli en crème fraish
  • Donderdag: Aardappelpuree met rode kool en appeltjes en slavinken
  • Vrijdag: Nasi met sate en kroepoek

Mama Nicole doet boodschappenHoe ontbijten en lunchen jullie?

Mijn man eet eigenlijk altijd cruesli met yoghurt, mijn dochtertje eet meestal een boterham en drinkt er melk bij en ik ontbijt telkens met iets anders. Vaak een mug cake of kwark met fruit maar het kan ook brood zijn.

Qua lunch eten we eigenlijk alledrie altijd boterhammen. Beleg kan zijn kaas, vleeswaren, hagelslag, pindakaas of soms een gebakken ei.

Heb je nog een goede tip voor de lezers?

Maak een lijstje van de dingen die ontbreken al door de week heen. Als je pas op het moment dat je gaat boodschappen doen het lijstje wilt maken dan vergeet je altijd iets. En wanneer je iets vergeet ga je terug naar de winkel en ben je altijd duurder uit dan je wilde.

marjon1911
Door

marjon1911

op 15 Jun 2015

De tip is herkenbaar.... Zo doen wij het idd ook

josanjongbloed
Door

josanjongbloed

op 15 Jun 2015

Schattige foto van haar dochter in dat winkelkarretje

Anouk
Door

Anouk

op 15 Jun 2015

Leuk om te lezen! En wat een lieve foto van Nicole haar dochtertje. Ik vind het best lastig om al mijn boodschappen in één keer te doen. Als ik maaltijden van tevoren plan gebeurt het vaak dat ik op de dag zelf uiteindelijk helemaal geen zin heb in de geplande maaltijd haha.

Marijke
Door

Marijke

op 16 Jun 2015

Dat gebeurt hier ook wel Anouk. Met name manlief kan daar heel goed in zijn.

Reactie plaatsen