29 juni 2015 
2 min. leestijd

Mama Romy doet boodschappen

Vandaag voorlopig het laatste deel van mama doet boodschappen. In de zomervakantie worden er natuurlijk ook boodschappen gedaan, dus als je mee wilt doen kan dat natuurlijk gewoon. Stuur gerust een mail, dan starten we de serie na de zomervakantie weer op. Vandaag Romy aan het woord. We mogen even meekijken in haar boodschappenkar en portemonnee. Nieuwsgierig wat zij hebben uitgegeven? Lees dan verder

Even voorstellen

Hoi! Mijn naam is Romy, 21 jaar, moeder van Levi (’14) en partner van Ronald. Eigenaresse en blogger van/bij http://www.lovelymomma.com. Toen Levi net geboren was, zijn wij van Zoetermeer naar het dorp Geldermalsen verhuisd. Deze week doen wij de boodschappen voor ons gezinnetje.

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

Wij doen onze grote boodschappen bij de Lidl en de extra boodschappen bij de Albert Heijn. Dit houdt in dat wij groentes, fruit, crackers, melk, kaas en dergelijke bij de Lidl halen, want dit is daar een stuk goedkoper. Bij de Albert Heijn halen wij vlees(waren) en A-merken. Wij doen eens per week de boodschappen.Mama Romy doet boodschappen

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen en wat heb je naast eten nog meer gekocht deze week?

Deze week waren wij 95 euro kwijt voor de boodschappen. Daarbij hebben wij ook boodschappen gehaald voor de barbecue met familie (dit was ook rond de 20 euro). Dus in feite deden wij de dagelijkse boodschappen voor rond de 75 euro.
Daarbij kwam nog eens een pak Kruidvat Luiers van 9,99.

Wat aten jullie deze week?

  • Barbecue!
  • Pizza
  • Bami
  • Burritos
  • Sperziebonen met rundervinkjes en aardappel
  • Pasta met tomatensaus en tonijnMama Romy doet boodschappen

Hoe ontbijten en lunchen jullie?

Ronald eet rijstewafels met smeerkaas als onbijt en luncht met 4 boterhammen met beleg. Levi eet banaan in de ochtend en brood met beleg in de middag. Ik scharrel alle restjes bij elkaar of iets wat op moet.

Heb je nog een goede tip voor de lezers?

Haal een deel van de boodschappen bij een goedkopere winkel en alleen de A-merken bij een Albert Heijn of dergelijke. Dit kan al tientjes schelen in een maand. En als tweede tip: mocht je kids hebben die naar school gaan of een man die brood mee neemt naar zijn werk, maak dan een voorraad brood. Zo heb ik deze boodschappen 3 broden gehaald en een hoop beleg. Die smeer ik eenmalig en zo kan Ronald brood pakken uit de vriezer en nog kiezen wat hij voor ’n beleg heeft ook. Ik hoef mij dan 3 weken geen zorgen te maken over dat ik s ‘avonds nog brood met smeren. En soms vergat ik het, dan kocht Ronald wat op het werk en dat kost ook weer centjes.

Reactie plaatsen