27 april 2015 
2 min. leestijd

Mama Marjon doet boodschappen

In mijn laatste overzicht over de boodschappen van maart deed ik een oproep. Wie wil er ook een weekje de boodschappen bijhouden en dit met mij en mijn lezers delen. Natuurlijk vroeg ik ook wat ze hebben gegeten, dit kan ook bepalend zijn voor het bedrag dat je kwijt bent aan boodschappen. Vorige week lazen jullie hoe Linda voor haar gezin de boodschappen doet. Ook Marjon heeft een weekje bijgehouden hoeveel zij en haar gezin kwijt zijn aan boodschappen.

Even voorstellen

Wij doen wekelijks de boodschappen voor ons gezin. Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 jonge kinderen van 1 en 4 jaar. Naast moeder ben ik nog 3 dagen per week leerkracht. Ook blog ik ‘over een kijkje in mijn leven’ op https://mamamarjon1911.wordpress.com.Mama Marjon doet boodschappen

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

Wij gaan 1 keer per week naar de Lidl. Hier kopen we het grootste gedeelte van onze boodschappen incl. vlees. Daarnaast gaan we naar de Jumbo voor bepaalde producten. Zoals de blue band smeerboter, blue band bakken en braden en croma. Verder halen we bij de Jumbo ook de producten die ze bij de Lidl niet hebben. Denk hierbij aan Nijntjes koekjes, sappen , ovenschotels van Knorr. Daarnaast halen we het brood bij de bakker. Dit gebeurt meestal 1 keer per 2 weken. We halen dan een voorraadje en bewaren het in de vriezer.

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen en wat heb je naast eten nog meer gekocht deze week?

Deze week zijn we bij de Lidl en Jumbo geweest. Bij de Lidl betaalde we 48,93 Iets meer dan gewoonlijk, omdat we deze week wat extra flesjes drinken hadden meegenomen (3×1,99) en nog wat extra vlees voor de bbq. Bij de Jumbo betaalde we deze week 12,85. Mijn vriend had o.a. desperado’s gehaald (komt ook maar zelden voor, maar vond hij lekker bij de bbq) Bij de action had ik nog wok olie en knoflook sladressing gekocht, samen voor 3,08. En laat het net deze week zijn dat ik naar de bakker ging voor broden. Bij de bakker betaalde ik 7,50

In totaal gaven wij 72,36 euro uit aan de boodschappen.

Wat aten jullie deze week?

Deze week aten wij:

  • Donderdag aten we bij mijn schoonmoeder, omdat ze jarig was.
  • Vrijdag: bbq; vlees, stokbrood, fruitsalade, macaronisalade
  • Zaterdag: ik at alleen met de kinderen. Ik wokte wat groente die er nog lagen voor de oudste en mij en aten er nog wat restjes van de bbq bij. De jongste kreeg ik aardappeltje, kipfilet en erwten/worteltjes.
  • Zondag: aardappelen, sperziebonen en cor d ‘bleu
  • Maandag: nasi met een eitje
  • Dinsdag: quiche (o.a. met kipfilet, broccoli, paprika, ui)
  • Woensdag: gebakken aardappeltjes, gemarineerde kipfilet en sla.

Hoe ontbijten en lunchen jullie?

Wij ontbijten en lunchen hier in huis met brood. Het wordt ook wel eens vervangen / aangevuld met crackers, ontbijtkoek of rijstwafels (favoriet bij de kinderen). Naar ons werk nemen mijn vriend en ik ook gewoon brood mee. Beleg dat we gebruiken is hagelslag, paste, kaas en vlees. We drinken er thee/melk bij.

Heb je nog een goede tip voor de lezers?

Het zal geen nieuwe tip voor de lezers zijn vermoed ik, maar koop vlees bijvoorbeeld in de aanbieding en vries het in. Of koop grotere verpakkingen die in verhouding goedkoper zijn. Ook dit kun je invriezen. Verder noteren wij altijd meteen op een briefje de producten die op zijn. Op deze manier hebben we op het einde van de week een boodschappenlijstje klaar. Dit vullen we dan nog aan met wat andere producten. Maar op deze manier lopen we niet in de winkel met het idee ‘ wat hadden we ook alweer nodig’ ‘ was dat op?’ , om vervolgens thuis erachter te komen dat we het nog hadden.

Linda
Door

Linda

op 27 Apr 2015

Grappig dat jij eerst naar de Lidl gaat voor de grote boodschappen. Ik kom daar juist voor de kleine verse spullen ;-)

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag
Door

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag

op 04 May 2015

[…] Mama Marjon doet boodschappen […]

Nicole
Door

Nicole

op 04 May 2015

Zo grappig hier gaat het precies hetzelfde...

Mama Hanneke doet boodschappen | MMopvrijdag
Door

Mama Hanneke doet boodschappen | MMopvrijdag

op 11 May 2015

[…] mee hoeveel er deze week is uitgegeven aan boodschappen? En wil je alsnog het verhaal van Linda of Marjon lezen? Dat kan natuurlijk […]

Reactie plaatsen