04 mei 2015 
1 min. leestijd

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april?

Wederom een maand lang bijgehouden hoeveel we aan boodschappen hebben uitgegeven. Achter de schermen dan, want jullie konden ondertussen meelezen met de boodschappen van Linda en Marjon. En ook deze maand volgt er nog een nieuwe mama met boodschappen. Wil jij ook meedoen? Dat kan nog steeds. Stuur een mail naar mmopvrijdag@gmail.com en ik stuur je de informatie. Je hoeft hier overigens geen mama voor te zijn hoor. Ook andere gezinssamenstellingen zijn leuk in deze rubriek.

Terug naar de boodschappen van april. Een lange maand, van ruim 4,5 week. In de boodschappen van maart vertelde ik al hoe ik de laatste week van maart en de eerste week van april had verdeeld. Helemaal zuiver is het dus niet alleen maar april, maar ik denk dat het aardig in de buurt komt.Bonnetjes november week 4

Wat gaven we nu uit in april?

Week 1: € 59,15
Week 2: € 69,15
Week 3: € 68,67
Week 4: € 97,70
Week 5: € 75,24
Totaal: € 369,91

Week 1 is dus geen volledige week. Maar telt wel aardig mee. In week 4 heb ik weer luiers ingeslagen bij het Kruidvat. Ze waren in de aanbieding, dus de komende weken kunnen we hier weer mee vooruit. Het is wel een grote uitgave in 1x, maar je hebt er dan wel bijna een maand geen omkijken meer naar. En dat vind ik ook altijd wel erg fijn.

Andere boodschappen

Ik merk wel dat de lente ook in de supermarkten weer is begonnen. Komkommers en andere groenten worden langzaam weer wat goedkoper. En komkommer eten we hier veel. A neemt het mee naar school, of we beleggen de boterhammen ermee. T krijgt dan vaak ook een plakje bij de boterham. Zo kun je net even wat extra groente geven, want 200 gram groente ’s avonds op je bord vind ik altijd best wel een hele opgave.
Ik hoop natuurlijk ook dat we deze zomer nog kunnen oogsten van onze eigen groente uit de tuin, dan besparen we ook weer op de boodschappen.

Verder was april niet een hele bijzondere maand voor de boodschappen. En ik zie ook dat wel elke maand ongeveer hetzelfde kwijt zijn. Dat is positief.
Natuurlijk blijf ik dit wel delen met jullie. Het is namelijk voor mezelf ook een goede stok achter de deur om kritisch te blijven naar de uitgaven van de boodschappen.
Ik hoop dat jullie ook met veel plezier blijven meelezen.

En hebben jullie al een goed zicht op jullie uitgaven?

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 04 May 2015

Haha toevallig. Hier slaan we ook steeds komkommers in. De jongens zijn er gek op en vragen vaket om 'kommerss' dan om chippies ofzo!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 04 May 2015

Goed he! Lekker gezond!

Pink Press
Door

Pink Press

op 05 May 2015

Joh dapper dat je dat zo bij durft te houden. Ik steek mijn kop nog even in het zand..

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 May 2015

Dank je wel! Maar waarom nog even de kop in het zand?

Pink Press
Door

Pink Press

op 08 May 2015

Omdat ik weet dat ik veel meer uitgeef dan ik eigenlijk kan missen. Moet ik echt wat aan doen:)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 08 May 2015

Au, confrontatie! Mag ik je uitdagen om het een week bij te houden en het te delen?

Pink Press
Door

Pink Press

op 08 May 2015

Durf ik dat? Ok, we doen het gewoon! Ik begin maandag tot maandag, goed? Uf waar begin ik aan!!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 08 May 2015

Ja leuk! En gelijk een stok achter de deur....

marjon1911
Door

marjon1911

op 05 May 2015

Ik let ook wel een beetje op onze uitgave. Deze maand is bij ons wat duurder ivm allemaal extra producten die op zijn. Maar we komen ook meestal per maand wel uit op hetzelfde.

De boodschappen van mama Judith | MMopvrijdag
Door

De boodschappen van mama Judith | MMopvrijdag

op 01 Jun 2015

[…] het aandurft om in de boodschappenwagen en de portemonnee te laten kijken. Naar aanleiding van mijn boodschappen van de maand april, raakten we in gesprek. Na een korte twijfel besloot ze er toch voor te gaan en een week lang bij […]

Reactie plaatsen