12 september 2015 
2 min. leestijd

Mijn mooiste blogs na een jaar bloggen

In de afgelopen weken ben ik zo druk geweest met het omzetten van MMopvrijdag naar Mamasmetthee dat ik eigenlijk helemaal niet stil gestaan heb bij het feit dat MMopvrijdag jarig was. Een jaar lang heb ik (bijna) dagelijks geblogd onder deze naam. Dus ook al bestaat MMopvrijdag nu niet meer, ik wil toch even terugkijken op dat afgelopen jaar.

Van 0 tot 1000

Bezoekers per maand bedoel ik dan. Vorig jaar in augustus begon ik met 0 bezoekers en wilde ik eerst maar gaan schrijven en een beetje wat opbouwen. En nu komen er zo rond de 1000 bezoekers per maand lezen wat met name ik en mijn gezin allemaal hebben meegemaakt en gedaan.
Persoonlijke verhalen scoorden vaak goed. Ja ik snap het wel. Ik vind persoonlijke blogs ook vaak erg leuk om te lezen, even kijken in andermans leven.
Met name de volgende blogs bleken echte hits te zijn.
Het is (g)een) perfecte wereld
Terug in de tijd, 5 jaar geleden

5 jaar geleden

Opa leest nog steeds heerlijk voor. T kan er echt van genieten

Vele mensen dachten ook dat ik weer een nieuwe baan had toen ik in de serie een frisse start het blog over een nieuwe baan plaatste.

Deze 3 blogs zijn dan ook te vinden in de top 5 van best gelezen blogs.

Google

Oké de links met google zijn nu verbroken, door de nieuwe naam, dus de komende tijd zal er minder goed op gescoord gaan worden. Maar ook via Google waren sommige blogs populair.
Het meest gezocht is deze: Woordeloze woensdag, Verhuisdoos.
Volgens mij is er inmiddels geen enkele C1000 meer, maar velen mensen waren nieuwsgierig naar de inhoud van de verhuisdoos waar je voor kon sparen. Bijna jammer dat ik er eigenlijk zo weinig tijd in had gestopt toen, de foto’s zijn niet eens geweldig, maar even snel genomen. Er werd ook thuis zo gegraaid direct in die doos.

Ook de blog over welke luiers wij hier nu het fijnste vonden, wordt regelmatig bekeken via Google. Kruidvat of Bumblies? Je kan het nog een keer teruglezen in de De fijnste luier?.De beste luier

Boodschappen

Veruit de langstlopende serie is de boodschappen serie. In het begin wekelijks, maar al bijna een jaar lang, houd ik bij wat wij uitgeven aan boodschappen. Ik denk dat hier ook voor geldt, dat het fijn gluren is bij de buren. Ook de gastblogs waren populair. Dus mama’s die het ook aandurfden om een kijkje in de boodschappenkar en portemonnee te geven. Nogmaals bedankt voor jullie openheid. Het leverde een mooie diversiteit aan boodschappen op.
En ook in deze serie een blog, die ik even snel schreef omdat ik geen mama had die week. Deze 9 tips helpen echt besparen kwam zelfs in de top 5 meest gelezen blogs. Voor mij ontzettend onverwacht.

Kinderen, koken en knutselen

En de leukste blogs om te schrijven, waren die van mijn kinderen. Van peuterpuberteit tot recent de oorbellen van A. Heerlijk om die herinneringen toe te vertrouwen aan het digitale papier. Een mooie herinnering voor later. Net als mijn eigen digitale kookboek dat ik nu dus ontwikkel met het blog. De recepten die hier een succes waren allemaal bij elkaar. En in de categorie DIY de leukste en mooiste knutsels.

Het komende jaar gaan we deze natuurlijk gewoon lekker aanvullen met net zoveel plezier als het afgelopen jaar.

Reactie plaatsen