30 april 2015 
3 min. leestijd

De fijnste luier?

Ooit toen ik net mama werd, wilde ik ook het beste voor mijn kind. Net als elke andere mama. Dat gold ook voor de luiers natuurlijk. De cadeaudozen maakte de keuze makkelijk. Wij kozen voor Pampers. Uit alle proefpakketjes kwamen deze het beste uit de bus. En ook het kinderdagverblijf waar zij haar uren ging slijten, gebruikte Pampers. T werd ruim 5,5 jaar later geboren en intussen zijn ook de luiers weer verder verbeterd. We begonnen wel weer als eerste aan de Pampers, die keuze hadden we ooit gemaakt, maar ook andere luiers kregen een nieuwe kans. Immers wij willen nog steeds het beste voor ons kind. Welke luiers we zijn blijven gebruiken, vertel ik je vandaag.

De juiste maat

T is inmiddels als lang geen newborn luiermannetje meer, maar zit al een geruime tijd in maat 4+. Hij kan enorm veel drinken op een dag, en dan absorberen de + luiers nu eenmaal wat meer vocht dan de gewone maat 4. Met zijn smalle lijfje is dit dus echt de beste maat. Want maat 5 is dan gelijk nog zo breed. En te grote luiers zorgen ook voor meer doorlekken, dus ik stap nooit te snel over naar een groter maat. Maat 4+ is daarom echt perfect. Gelukkig is deze ook van alle merken te verkrijgen.

Favoriete merken

Onze (voor zover T er al een mening over heeft), zijn de luiers van het Kruidvat en die van Bumblies (o.a. te koop bij Dirk van den Broek, Dirkx (drogist) en Hoogvliet).
We hebben ook wel de huismerken van C1000 en Jumbo getest en natuurlijk de Pampers, maar eigenlijk halen we nu altijd Bumblies of Kruidvat luiers.
Eerlijk gezegd vond ik de andere luiers ook allemaal prima. En is er in mijn ogen geen enkele slechte luier voor mijn kinderen. Tenzij je kind eczeem of luieruitslag van een bepaald merk krijgt, maakt het niet veel uit, wat je om de billen vouwt.

Waarom ik dan kies voor de Kruidvat luier of de Bumblies luier? Ik zal het je vertellen.Kruidvat-Bumblies luiers

De prijs

Aangezien mijn kinderen geen allergische reacties of iets dergelijks krijgen van welke luier dan ook, heb ik de luxe om te kijken naar de prijs.
Hiervoor struin ik elke keer als T een maatje groter moet, de winkels weer af en vergelijk ik de prijs.
Ik reken dan per luier uit wat hij kost.
De luier die ik bij de Hoogvliet koop, kost mij het minste. €0,17 per luier.
Die van het Kruidvat kosten €0,18. Voor een Jumbopak van 72 luiers. De andere pakken, vallen net iets duurder uit per luier, maar dat scheelt nog geen cent.
Voor deze maat zijn dat voor mij de goedkoopste luiers, in de voor mij gangbare winkels.

Kwaliteit

Behalve de prijs, wil je natuurlijk ook een kwalitatief goede luier. Een goedkope luier die je 2x zo vaak moet verwisselen is uiteindelijk een stuk duurder. Na diverse luiers uitgeprobeerd te hebben, maakt mij dat eigenlijk niet zoveel uit.
De Pampers zijn prima, maar voelen snel vol aan, vind ik. Doordat de vulling vrij zacht is, lijken ze sneller vol dan een wat hardere luier. En het zachte bovenlaagje, bleef bij T vaak aan zijn natte billen plakken bij het verschonen. Echt baby dry vond ik ze dan ook niet.
De huismerken van Jumbo, C1000 en Bumblies vind ik erg op elkaar lijken. Ze zijn wat harder en stugger, en lekker lang aan de achterkant. Doordat ze vrij stug aanblijven voelen, voel ik goed wanneer de luier vol is en verwisseld moet worden.
Kruidvat heeft ook een goede luier. Wat betreft pasvorm vind ik deze het fijnst. T zijn smalle lijf past hier goed in. Wat betreft structuur lijkt hij het meest op de huismerk luiers. Een hele fijne luier dus.Kruidvat-Bumblies luier

Het uiterlijk

Het oog wil ook wat, ook al zit de luier eigenlijk altijd verstopt onder de kleding.
Alle luiers zijn hier ook weer prima. T brult altijd als een leeuw als we de Bumblies luier aantrekken, maar de nijlpaarden, apen en schapen op de Kruidvatluier kan hij ook waarderen. Op beiden staat ook de maat lekker groot en duidelijk vermeld, dus mocht je meerdere luierkindjes hebben, zul je je ook niet snel vergissen. Luier verschonen, is hier dan ook gelijk een leuke aanleiding om met dieren bezig te zijn en heel gezellig.

Aanbieding

De luiers van Bumblies heb ik bij de Hoogvliet nog nooit in de aanbieding gezien. Kruidvat heeft wel regelmatig aanbiedingen van het eigen merk.
Als Kruidvat de luiers in de aanbieding heeft, is dat voor mij altijd een reden om ze te kopen. Anders nemen we vaak de luiers bij de boodschappen mee, dus Bumblies. Over beiden zijn we erg tevreden.

Conclusie

Ik heb dus eigenlijk weinig voorkeur voor een luier. En kies de luiers het liefst uit op de prijs. Alle luiers zien er leuk genoeg uit, en doen hun werk, zonder nare bijverschijnselen als luieruitslag en doorlekken.

Welke luiers gebruik(te) jij het liefst?

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 30 Apr 2015

Toen mijn eerste was genoren kreeg ze pampers en bleef daarbij. Ze bevielen prima en er was geen reden om over te stappen. Toen Q werd geboren ging hij ook automatisch in de pampers. Na elk slaapje was hij nat. Hij sliep natuurlijk wisselend op de linker en de rechterzij en aan de de doorlekvlek in zijn kleding kon je zien op welke kant hij had geslapen. Toen kregen we een proefverpakking kruidvatluiers en hij was droog en bleef droog! Omdat er ook een prijsverschil inzat zijn we overgestapt met beide kinderen. Inmiddels zijn we gelukkig al een tijdje luier vrij!

Astrid
Door

Astrid

op 30 Apr 2015

Momenteel gebruiken we Aldi luiers. Komt uit de zelfde fabriek als pampers. Jammer dat ze alleen maat 4,4+ en 5 hebben. Anders hadden ze er vanaf geboorte in gezeten. Daarvoor hadden dus kruidvat

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 30 Apr 2015

O de Aldi heb ik hier ook. Die heb ik nog nooit gebruikt. Ga ik ook eens proberen

Mandy
Door

Mandy

op 30 Apr 2015

Bij S nu 5 jaar geleden begonnen met Pampers en al vrij snel over naar het Kruitvat super luiers.. nu J ruim 7 maanden kan helaas alleen maar tegen pampers bij de rest lekt ze snel door en krijgt er luieruitslag van jammer genoeg, maar wie weet over een paar maanden weer even kruitvat proberen scheelt toch weer wat in de portomonee :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 30 Apr 2015

Inderdaad, scheelt best veel. Hopelijk groeit ze er overheen en anders toch maar Pampers, beter dat dan luieruitslag

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag
Door

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in april? | MMopvrijdag

op 04 May 2015

[…] 1 is dus geen volledige week. Maar telt wel aardig mee. In week 4 heb ik weer luiers ingeslagen bij het Kruidvat. Ze waren in de aanbieding, dus de komende weken kunnen we hier weer […]

Mijn mooiste blogs na een jaar bloggen |
Door

Mijn mooiste blogs na een jaar bloggen |

op 12 Sep 2015

[…] Ook de blog over welke luiers wij hier nu het fijnste vonden, wordt regelmatig bekeken via Google. Kruidvat of Bumblies? Je kan het nog een keer teruglezen in de De fijnste luier?. […]

Luiers Aldi | Mama's met thee
Door

Luiers Aldi | Mama's met thee

op 22 Sep 2015

[…] op was, toch maar naar maatje 5. Ook een mooi moment om eens iets anders te proberen dan de fijnste luiers van Bumblies of […]

Billendoekjes Kruidvat | Mama's met thee
Door

Billendoekjes Kruidvat | Mama's met thee

op 20 Oct 2015

[…] billendoekjes gebruiken we regelmatig. Sinds ik de luiers van Kruidvat gewoon erg fijn vind, neem ik regelmatig ook de billendoekjes mee. Daarom mogen ze ook […]

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] Uit 2014. Maar nu de C1000 helemaal vervangen is door Jumbo komen er niet veel lezers meer bij. 5. De fijnste luier? Welke luier wij het fijnst vinden en waarom? Veel moeders zijn op zoek naar goedkope en goede […]

Nicole
Door

Nicole

op 08 Nov 2016

Wij horen vaak dat kindjes last krijgen van de Kruidvat luiers. Wat zijn jullie ervaringen?

Marijke
Door

Marijke

op 08 Nov 2016

Nooit last van gehad. Zowel bij mij als bij mijn zus thuis altijd goed bevallen!

Nicole
Door

Nicole

op 08 Nov 2016

Oh , wat fijn! ik hoop dat er nog meer mensen reageren. :-)

Reactie plaatsen