20 oktober 2015 
2 min. leestijd

Billendoekjes Kruidvat

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van het Kruidvat.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Na de billendoekjes van de Action en de Etos, de Zwitsal sensitive, Bumblies en de doekjes van Jumbo zijn nu de billendoekjes van het Kruidvat aan de beurt. Deze vallen ook in de categorie budget billendoekjes.

Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon

Billendoekjes Kruidvat

Billendoekjes Kruidvat
Deze billendoekjes gebruiken we regelmatig. Sinds ik de luiers van Kruidvat gewoon erg fijn vind, neem ik regelmatig ook de billendoekjes mee. Daarom mogen ze ook zeker niet ontbreken in de test.

Hoe komen de billendoekjes van Kruidvat dan uit mijn test?

Voldoen ze de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?

De prijs

Ik kocht zoals gewoonlijk een voordeelverpakking. 3 pakjes van 80 doekjes voor €3,78. Dat is per pakje van 80 doekjes €1,26. Iets goedkoper dan die van de Jumbo, maar het is toch ook niet voor niets een voordeelverpakking. Verder ligt de prijs dus eigenlijk wel dichtbij elkaar. Oké een prima prijs dus.

De verpakking

Op de verpakking is niets aan te merken. Er zit een gewone plakstrip op, die prima te openen is. De doekjes komen gemakkelijk uit de verpakking. Bij het onderste deel, was het wel even zoeken naar de nieuwe stapel, maar daarna kwamen ze er weer netjes uit.

Stevigheid

De stevigheid van de doekjes is prima. Ze zijn niet zo dik als die van bijvoorbeeld de Etos, maar wel dikker dan die van de Action. Ze blijven ook prima in vorm bij het poetsen van de billen.

Natte doekjes

De billendoekjes van het Kruidvat zijn lekker in het gebruik. Niet te nat, niet te droog. Precies zoals ik vind dat een billendoekje moet zijn.

De geur

Al typende bedacht ik me dat ik bij de volgende luier toch echt eens even beter aan de doekjes moest gaan ruiken. Ofwel ik gebruik deze doekjes al zo vaak dat ik gewend ben aan de geur, of ze ruiken niet sterk genoeg om het te onthouden. Dus dit antwoord komt iets later….
Hmm het is dus inderdaad een neutrale geur. Hij valt niet op, en is zeker niet vies, maar ik vind hem blijkbaar ook niet bijzonder genoeg om te onthouden.

Conclusie:

Ik vind de billendoekjes van het Kruidvat ook erg fijne billendoekjes. De doekjes hebben een fijne dikte en vochtigheid. Ze stinken niet, maar de geur blijft ook niet echt hangen bij veel gebruik. Maar dat is prima.
Als we luiers halen bij het Kruidvat, nemen we ook zeker nog billendoekjes mee.

Koop jij ook wel eens billendoekjes van het Kruidvat?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 20 Oct 2015

Nu niet meer, maar destijds wel. Ik vond ze altijd prima.

marjons
Door

marjons

op 20 Oct 2015

Ja, deze gebruiken wij eigenlijk altijd! Prima billendoekjes.

Agnieszka
Door

Agnieszka

op 12 Sep 2016

Wij gebruiken alleen sensitive variant en wij kopen ze alleen in voordeeldoos. Dan krijgt je 12 verpakkingen á 72 st voor €11.99. Ze zijn heel fijn om te gebruiken, net als bij reguleer variant schuren ze niet en ze zijn makkelijk uit verpakking te halen. Wij hebben ook Etos eigen merk (reguleer variant), Pampers (sensitive) en Zwitsel (reguleer variant) getest, maar toch Kruidvat sensitive is onze beste keuze.

Reactie plaatsen