23 juni 2015 
2 min. leestijd

Billendoekjes van de Action

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de billendoekjes van de Action.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Nu zal iedereen andere eisen stellen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullende criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoonbillendoekjes

Action

Tijdens een van mijn bezoeken aan de Action- ik kom er echt voor alles. Kantoorartikelen, schoonmaakspullen, knutselspullen, etc. etc.- was ik er voor zakjes voor de luiers. Dan kunnen de luiers zo verpakt de luieremmer in en hoef ik niet elke keer naar de kliko met zo’n stinkende luier. In een opwelling besloot ik ook de billendoekjes mee te nemen. Nog nooit geprobeerd, dus eens kijken of ze bevallen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Even uit mijn hoofd is de huidige prijs €1,99 voor 2 verpakkingen van 100 stuks.

Hoe komen de billendoekjes van de Action dan uit mijn test?

Voldoen ze de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?

De prijs

De prijs is in elk geval wel fijn. Een duo verpakking van 2x 100 doekjes had ik voor nog geen €2,-. Voor alsnog zijn dit de goedkoopste doekjes die ik ooit heb gehad. Voor deze prijs kun je ook wel eens een doekje extra pakken als de kwaliteit misschien toch op sommige punten tegen zal vallen.

De verpakking

Het eerste doekje is altijd even zoeken. Helaas bleef het niet alleen bij het eerste doekje zoeken. Regelmatig moet ik in de verpakking op zoek naar een doekje. Ze komen er niet al te makkelijk uit. Blijven vaak gestapeld liggen. En dan met 1 vinger in zo’n pak met doekjes graaien naar het volgende doekje vind ik wel echt een verbeterpunt.

Ook kwamen er af en toe meerdere doekjes tegelijk eruit. Heel vervelend, want hoe krijg je die los met 1 hand. Geloof me, ze zijn heel hardnekkig dan. Als ik echt midden in een extreem vieze billen moment zat, besloot ik dan de aan elkaar plakkende doekjes maar tegelijk te gebruiken. Maar eigenlijk vind ik dit ook echt een verbeterpunt.

Stevigheid

De billendoekjes van de Action zijn stevig genoeg. Als je er hard aan trekt vervormen ze wel, maar je schiet er niet zomaar doorheen. Ook al zien ze er wat dunner uit dan die van bijvoorbeeld Zwitsal, waar ik dan toch vaak mee vergelijk. Ze zijn stevig genoeg.

Natte doekjes

De laatste doekjes uit de verpakking vind ik wel te nat. De billendoekjes laten dan wel een klein beetje een bubbeltjes zeepspoor achter op de billen. Heel licht, maar toch net even te nat naar mijn smaak.

De geur

Dan blijft nog over de geur. De geur is fris, zeepachtig. Niet bijzonder. Prima, niets haalt het bij Zwitsal geur, dus ik ben zeer tevreden met deze neutrale geur.

Conclusie:

De billendoekje van de Action zijn prima budget billendoekjes. Een echt minpunt vind ik dat de doekjes niet makkelijk uit de verpakking komen. Verder een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Koop jij ook wel eens billendoekjes van de Action?

Barbara
Door

Barbara

op 23 Jun 2015

Hier een fan van de billendoekjes van de Lidl! Het proberen wellicht eens waard, ook de snoetenpoetsers van de Lidl vind ik erg fijn!

Marijke
Door

Marijke

op 23 Jun 2015

Lidl kom ik eigenlijk nooit, maar zet ze op de lijst

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 23 Jun 2015

Ik ben uit de billendoekjes, maar ze klinken wel fijn. Ik gebruikte ook vaak de doekjes van de Lidl hoewel die soms dan wel weer erg vochtig waren.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Jun 2015

O hopelijk krijgt T ook snel interesse in zindelijk worden. Ben ze wel zat ;)

marjon1911
Door

marjon1911

op 23 Jun 2015

Action billendoekjes volgens mij nooit gekocht. Wel de snoetepoetsers van Action,

Marijke
Door

Marijke

op 23 Jun 2015

Ga ik binnenkort denk ook eens proberen

Nanouk
Door

Nanouk

op 25 Jun 2015

Heb ze laatst geprobeerd maar vond ze veel te nat en idd onhandig uit de verpakking te krijgen. We hebben eigenlijk altijd de doekjes van de HEMA, die vinden we het fijnst en zijn ook niet zo duur. Ga je die ook reviewen?

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jul 2015

Stiekem hoop ik dat meneer dan allang zindelijk is, maar als zijn interesse in de wc nog steeds zo weinig is, dan is de kans groot dat ik ook een keer de Hema binnenloop voor doekjes

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 21 Jul 2015

Ja, ik koop ze altijd bij de Action. Alleen niet degene die op jouw foto staat. Het is een blauw pakje met billendoekjes speciaal voor de gevoelige huid. Ik vind ze heel fijn en ze zijn nog goedkoop ook.

Marijke
Door

Marijke

op 21 Jul 2015

Ja dit is de gewone inderdaad. Die voor de gevoelige huid heb ik nog niet geprobeerd.

Reactie plaatsen